Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag kan försäkra er att han vill lyckas i United

Fredag med match i helgen betyder presskonferens. Vid elvatiden svensk tid satte sig Ole Gunnar Solskjaer ner och svarade på frågor från pressen, nedan går vi igenom vad norrmannen sa inför matchen mot Chelsea. 

Utöver presskonferensen skall vi också gå igenom lite rykten om spelarköp, silly season närmar sig trots allt med stormsteg.

Presskonferensen

Mycket av presskonferensen handlade om individuella spelare, då särskilt Paul Pogba och David de Gea vars prestationer varit minst sagt värda att ifrågasättas det senaste.

…om förlusten mot City

Solskjaer fick prata litegrann om förlusten mot Manchester City häromdagen. Marcus Rashford sa efter Citymatchen att han inte tyckte att laget var så tillsammans som de behöver vara på planen. Enligt norrmannen ville laget jobba tillsammans och försöka vinna, och att det var i matchen före mot Everton som laget vek ner sig och inte gjorde sitt jobb. Angående Rashfords kommentarer sa Solskjaer att ”det är en pojke som var sårad. Rashy var verkligen sårad över att förlora derbyt. Jag tror vi alla var det, men ögonöppnaren var Everton. De tio sista dagarna har varit hårda för alla och ibland kommer man ut lite emotionellt i en intervju.”

…om truppens attityd

Som följdfråga på pratet om Citymatchen kom den naturliga frågan om laget kan hålla samman och har förmågan, attityd och mental inställning för att lyckas.

”De har alla sett verkligheten de senaste veckorna, var vi är. Om man tittar till lagets totala poäng de senaste säsongerna, jag vet inte om ni kan ge mig exakt snittet. Men totalt antal poäng är 70 i snitt de senaste fem säsongerna. Vi är nu på 64, så det är där vi är. Det är den verkligheten vi är i, så vi är ungefär där vi varit de senaste fem åren. Och det är inte bra nog, och det beror inte bara på de senaste sex, sju, åtta matcherna. Det är där vi är för tillfället, och som jag sagt förut har vi en stor utmaning framför oss att bli utmanare [om titeln] igen.”

…om Paul Pogba

Presskonferensen vände till att handla om Paul Pogba ett tag. På den raka frågan om Solskjaer kan garantera att fransmannen kommer vara i klubben nästa säsong var norrmannen tämligen ärlig då han sa att man inte kan garantera något i fotboll, men ja han tror att Pogba kommer vara i Manchester United nästa säsong. ”Jag kan försäkra er att han vill lyckas i United” var en kommentar.

Embed from Getty Images

Gällande att Pogba alltid hyllas mest när det går bra och kritiseras mest när det går dåligt var Solskjaer nog med att påpeka det arbete Pogba lägger ner, att han är en ledare på på och av planen och att det bara är media och supportrar som gör vad media och supportrar brukar. Pogba är bara människa, men har varit fantastisk för Manchester United fastslog Solskjaer.

Han avslutade pratet om Pogba med att han på frågan om han kan garantera att Pogba kommer vara kvar så skulle han svara ja, med brasklappen att man aldrig kan garantera någonting här i livet.

…om kaptener

Eftersom Solskjaer nämnde Pogbas ledaregenskaper blev följdfrågan naturlig.

Behöver United en kapten som Roy Keane eller Bryan Robson? ”Jag tror du också vet att världen har förändrats, så man har inte en Robson, Keane eller en Steve Bruce i vårt omklädningsrum. Vi är alla olika och vi har en trupp fylld av talangfulla spelare. Ledarskap är så många saker, de hade de på ett sätt och jag älskade att spela under Roy Keane, han var en fantastisk ledare. Alla här pratade om Robson så klart. Men vi är alla annorlunda nu, samhället är annorlunda. Vi är alla annorlunda i sättet vi leder på. Jag leder inte på samma sätt som Sir Alex gjorde, eller van Gaal, Mourinho – vi är alla olika ledare.”

…om David de Gea

David de Gea gör potentiellt sin sämsta säsong på mycket länge, med misstag i match efter match som leder till mål. Uniteds förre målvakt Gary Bailey har twittrat att det kanske kan vara dags att låta spanjoren vila för att hitta sin ”mojo” igen.

När Solskjaer fick frågan om det var något han funderat på att göra var svaret enkelt: ”Nej, inte alls. För att jag litar på David och han har enligt mig varit Uniteds bästa spelare de senaste sex, sju åren då han har varit helt fantastisk. Att gå igenom tuffa delar är bara en del av en fotbollsspelares karriär, och David kommer bli okej, ingen oro där.”

Kontraktssituationen runt de Gea kom upp som en fundering på varför han presterat sämre. Solskjaer konstaterade att det är en naturlig del av att vara fotbollsspelare, att man inte alltid har ett långtidskontrakt. Norrmannen avslutade med att konstatera att de Gea kommer in varje dag och gör sitt jobb.

…om Ander Herrera

Sista frågan handlade om Ander Herrera, och om han någonsin kommer spela för United igen. Det korta svaret från Solskjaer var ”ja, det tror jag. Det är tre matcher kvar på säsongen och Ander har tränat och varit entusiastisk. Jag tror han kan vara med på söndag. Jag kan inte garantera eftersom det är två dagar kvar, men han har tränat de senaste två dagarna.

”Det är bara skada som hållit honom borta.”

Solskjaer till MUTV

Något som inte kom upp på presskonferensen, utan som Solskjaer sa till MUTV var att Scott McTominay kommer genomgå ett fitnesstest idag för att se om han är redo för matchen på söndag. Han misslyckades med ett test i onsdags och spelade därför inte mot City.

Sillyrykten

Vi har två snabba rykten från Get French Football News och ett från The Telegraph att rapportera om. Den första är att Lyon siktar in sig på Eric Bailly, som tyvärr inte utvecklats som vi i United hoppats på.

Den andra är att United tillsammans med Arsenal och Chelsea håller koll på Thomas Meunier och hans situation i PSG. Högerbacken har spelat när han varit frisk under säsongen, men han har också haft diverse olika skador som hållit honom från planen.

Hans kontrakt går ut nästa sommar, PSG har inte erbjudit honom ett nytt utan en försäljning på runt 30 miljoner euro sägs ligga nära till hands för 27-åringen.

Enligt The Telegraph så skall Solskjaer vilja ha så många som fem spelare i sommar, och det har återigen börjat pratas om att Evertons Richarlison skall vara en av dem då norrmannen sägs vilja ha en mångsidig forward.

Brassen har gjort 13 mål och 2 assist på sina 33 ligamatcher den här säsongen, vilket är ännu bättre än de 5 mål och 5 assist han gjorde för Watford säsongen före och som alltså gjorde att Everton la upp runt 35 miljoner pund för att få honom.

Richarlison fyller 22 år i maj, och bör därför onekligen ha framtiden för sig.