Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fake it till you f**k it.

Vet inte om någon annan faktiskt tror att det finns en realistisk chans idag, men fejkad positivism eller inte: sista tåget till topp fyra går klockan 17.30. Vi sitter kanske inte direkt i en position där det är rimligt att be om någon form av mirakel (att vi ens är involverade i topp fyra-racet är mirakel nog skulle jag säga) men just in case så ber jag idag till högre makter om tre poäng, för oss och för Leicester som i skrivande stund har 0-0 mot Arsenal.

I ett försök att inte vara alltför pessimistisk (läs: realistisk) har jag velat undvika domedagsprofetior och frågeställningar som ”vad händer om..?” men när slutet av säsongen närmar sig är det svårt att stänga ute tankar på vad det faktiskt skulle innebära för oss, för laget (spelarna och Ole) och klubben i stort att missa fjärdeplatsen. Spontant känns det lite katastrofartat, för även om vi kanske inte sitter på några realistiska förhoppningar att ens ha en chans på vår fjärde CL-titel på ett ruggigt jävla bra tag framöver så är Champions League-spelet viktigt för oss. Av många anledningar givetvis, men kanske främst som ett incitament när det kommer till transfermarknaden (vissa nöjer sig inte med lön á la Sanchéz, tro det eller ej).

En mer cynisk inställning skulle kunna vara att det visserligen vore skamligt för Manchester United att sluta femma eller sämre i ligan, men att Champions League-spel egentligen inte skulle spela någon roll. Dels för att vi i så fall ändå är för dåliga för att faktiskt nå några framgångar, och dels för att vi oavsett aldrig värvar spelare som är bra nog att ha Champions League-spel som någon form av realistiskt mål i karriären ändå (no offence men.. Fred..)
Det finns även de som ser en femteplats (eller sämre) som en välsignelse in disguise då det är det enda som skulle få våra fotbollsanalfabeter till ägare att faktiskt agera på ett sportsligt plan, och engagera sig i något mer än klubbens ekonomi. Kanske är det så att en smäll av ekonomisk karaktär är det enda wake-up call Glazyrerna förstår..

Men! Snart är det match och vi har en startelva att förutspå! Känner mig helt lost idag om jag ska vara ärlig. Gissningsvis startar vi med De Gea. Bara en chansning. Shaw till vänster, Smalling och Lindelöf i mitten. Det jag hoppas på (ja, jag vet, det är helt sjukt men) är att Darmian spelar till höger. Tror dock inte det blir så utan att Young i vanlig ordning hamnar där. Pogba är såklart given, inget snack om det. Med honom tror jag vi kan få se McTominay igen, men jag hoppas mot bättre vetande på Matic. Allra helst hade jag sett Herrera såklart men det kommer inte hända. Rätt säker på att det blir Fred istället. Framåt känns precis lika oklart. Har en liten ond aning om att Alexis får en start idag, men hoppas innerligt att jag har fel. Även Mata florerar i ekvationen. Mitt sista bud blir ändå Martial (trots katastrof senast, fortfarande ett bättre alternativ än Alexis), Rashford och Lingard.

Och där gjorde Leicester 1-0, viktigt.

Dags att bänka sig då, damerna som är klara seriesegrare möter Millwall borta om en halvtimme, och därefter börjar kampen om fjärdeplatsen. Vi ses på andra sidan.