Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Huddersfield Town – Manchester United

Embed from Getty Images

Säsongens näst sista match väntar på söndag, då Manchester United reser den korta sträckan till Yorkshire för att tampas med Huddersfield Town i Premier League. Trots den senaste tidens upprepade misslyckanden är det här en match där United går in som storfavorit.

För Manchester United lever Champions League-hoppet fortfarande, åtminstone i teorin. Det kommer det att göra även när matchen på söndag sparkar igång. Chelsea spelar samtidigt som United, hemma mot Watford, medan Arsenal senare på söndagen har hemmamatch mot Brighton. För att Uniteds Champions League-hopp ska leva in i den sista omgången krävs seger mot Huddersfield samtidigt som Watford tar poäng mot Chelsea.

Huddersfield har bara äran att spela för. De kommer att sluta ohjälpligt sist i Premier League och mycket tyder på det kan dröja länge tills vi får se dem i högstadivisionen igen. De gör säsongens sista hemmamatch och det är väl i så fall där de kan hämta inspiration.

Manchester United

Verkligheten har kommit ikapp Ole Gunnar Solskjaers Manchester United. United har bara två vinster och en oavgjord de tio senaste. Det är förstås långt under acceptabelt. I hälften av de tio matcherna har United nollats och målskillnaden 7-19 indikerar nedflyttningsform. I ett lite längre perspektiv är det inte riktigt lika illa och vi är faktiskt tredje bästa lag i ligan sedan Solskjaer tog över.

Hur det verkligen står till med spelarna vet vi inte riktigt. Känslan är att de krämade ur alla krafter de hade där runt årsskiftet. Sedan har vi gått på sparlåga, om ens det. En teori är att spelarna helt enkelt var för dåligt tränade, preparerade för José Mourinhos energibesparande fotboll. Då finns ett visst hopp inför nästa säsong. En annan teori är att spelarna bara pallar att springa i en handfull matcher på en säsong och då har vi inget hopp förrän majoriteten är utrensade.

Embed from Getty Images

Börjar vi bakifrån så har David de Gea sviktat ordentligt. Personligen tycker jag att det är dags för Sergio Romero nu. De Gea saknar all form av självförtroende och förmodligen tvivlar även lagkamraterna på målvakten nu. Jag gissar dock att Solskjaer kommer att fortsätta spela De Gea.

I backlinjen verkar Antonio Valencia vara redo för spel igen. Nu gissar jag att Solskjaer ändå kommer att välja bästa möjliga lag. Däremot kan det tänkas att Valencia får sin avskedsföreställning hemma mot Cardiff. Lee O’Connor tränade med laget i veckan, men får han debutera den här säsongen är det nog mot Cardiff.

Annars har vi ju frågetecken här och var. Till höger hoppas jag att Diogo Dalot får chansen, även om jag inte skulle trilla av stolen om vi får se Ashley Young eller till och med Matteo Darmian. Luke Shaw tar vänsterbacken.

Victor Lindelöf är given i mittförsvaret och bredvid sig får han förhoppningsvis Phil Jones. För vad det verkar är Jones tillbaka medan Chris Smalling fortsatt är indisponibel. Det lämnar Marcos Rojo som alternativ och bara tanken ger mig magsår.

På mittfältet verkar alla vara tillgängliga, även om Paul Pogba inte syntes till på de träningsbilder som United publicerade i onsdags. Att lista ut vad Solskjaer ska hitta på är närmast omöjligt uppdrag. Pogba spelar alltid medan övriga mittfältare flyttas från startelva till läktare till avbytarbänk utan självklar logik. Med anledning av att Ander Herrera och Andreas Pereira näppeligen har någon framtid i klubben skulle jag välja Fred och Scott McTominay (ingen serbisk mittfältare nämnd). (Ja, egentligen skulle jag välja James Garner, men det känns inte som ett realistiskt alternativ.)

Embed from Getty Images

Offensivt så är det skralt med alternativ. Marcus Rashford tycks vara tillgänglig igen och efter målet senast torde Juan Mata få fortsatt förtroende. Att Anthony Martial inte fick någon speltid mot Chelsea kändes som en markering från Solskjaers sida. Alexis Sánchez är dock helt ur slag medan Jesse Lingard kanske inte är i speldugligt skick och Romelu Lukaku är det mest troligt inte.

Vore det mitt val skulle Mason Greenwood starta bredvid Rashford och Angel Gomes skulle också få en plats i startelvan, med Tahith Chong som inhoppare. Men nu är det ju Solskjaer som bestämmer.

Möjlig startelva:

Huddersfield Town

Om tongångarna i Manchester United är negativa så är Huddersfields misär ändå på en helt annan nivå. De har bara spelat in 14 poäng den här säsongen, vilket ger en överlägsen sistaplats. Upp till Fulham, som är näst sist, är det 12 poäng. De har ligans överlägset sämsta målskillnad och 20 gjorda mål på 36 matcher är oacceptabelt dåligt.

Huddersfield har nu 8 raka förluster. De har förlorat 22 av de 24 senaste. På de 4 senaste har de 2-15 i målskillnad. Karlan Grant är deras bästa målskytt i ligan. Han har gjort 4 mål.

Embed from Getty Images

Dåliga offensivt, dåliga defensivt, dålig form, dåligt självförtroende. Ja, Huddersfield är helt enkelt dåliga.

Lössl vaktar målet och framför är Smith, Schindler, Kongolo och Durm den troliga backlinjen. Eventuellt går Stankovic in mellan mittbackarna, annars spelar han troligen precis framför backlinjen.

Billing, Depoitre och Mooy kan eventuellt vara tillbaka till söndagens match. Framför allt Billing och Mooy skulle förstärka laget. Jag utgår ändå från att trion inte kommer till spel.

Då är Hogg och Bacuna det givna mittfältsparet. För ytterpositionerna och den ensamma anfallsplatsen är det Grant, Kachunga, Löwe, Mbenza och Mounié som kandiderar. Det verkar gå lika dåligt oavsett vilka managern Jan Siewert väljer.

Möjlig startelva:

Historik

United har redan mött Huddersfield under Ole Gunnar Solskjaer. Det var på Boxing Day som Huddersfield besökte Old Trafford och United tog en tämligen enkel 3-1-seger. Nyckeln den gången var ett dubbelbyte av Solskjaer tidigt i andra halvlek, då Herrera och Young kom in för Fred och Dalot. Matic hade gett United ledningen i första halvlek och efter bytena slog Pogba till två gånger innan Huddersfield kunder reducera sent.

Embed from Getty Images

United har bara spelat två matcher i Huddersfield på nästan 50 år, båda förra säsongen. Först en chockförlust i ligan i oktober efter en sorglig insats och därefter en bekväm seger i FA-cupen i februari.

Historiskt har United ett stort övertag men i Huddersfield har vi faktiskt fler förluster (9) än vinster (8).

Visste ni att…

 • Om United slutar sexa i ligan och Watford samtidigt vinner FA-cupen kommer United att tvingas kvala till Europa League. United skulle i så fall spela den första kvalmatchen den 25 juli, samma dag som United ska möta Tottenham i Shanghai. Returen spelas den 1 augusti, så även matchen mot Milan i Cardiff den 3 augusti skulle sannolikt påverkas.
 • Om Huddersfield inte tar minst två poäng under säsongsavslutningen kommer de att ha gjort den nästa sämsta säsongen under Premier League-eran. Bara Derby County 2007/08 (11 poäng) har varit sämre. Huddersfield kan fortfarande passera Sunderland 2005/06 (15), Aston Villa 2015/16 (17) och Sunderland 2002/03 (19).

Matchfakta

Huddersfield Town
Manchester United

Matchinformation

Turnering: Premier League, omgång 37
Tid: Söndagen den 5 maj 2019, 15.00
Plats: Kirklees Stadium, Huddersfield
Teve: Viasat Sport Premium, Viaplay

Manchester United

Skador:

 • Bailly (knä, juli)
Tveksamma:

 • Jones (skadad, stor chans)
 • Lingard (knä, stor chans)
 • Lukaku (hamstring, liten chans)
 • Rashford (axel, stor chans)
 • Smalling (skadad, liten chans)
 • Valencia (matchform)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 6:e19-8-964-5165
Borta:4:e9-2-731-2829
Bästa målskytt: Pogba (13)
Disciplin: 69 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F10/4BarcelonaHCL0-1 
V13/4West HamHPL2-1 
F16/4BarcelonaBCL0-3 
F21/4EvertonBPL0-4 
F24/4Man cityHPL0-2 
O28/4ChelseaHPL1-1 

Huddersfield Town

Skador:

 • inga skador
Tveksamma:

 • Billing (skadad, stor chans)
 • Depoitre (fot, liten chans)
 • Hamer (skadad)
 • Mooy (höft, liten chans)
Avstängda:

 • inga avstängda
Position: 20:e3-5-2820-7414
Hemma:20:e2-2-149-308
Bästa målskytt: Grant (4)
Disciplin: 53 GK, 4 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan.
FORM
F16/3West HamBPL3-4 
F30/3C PalaceBPL0-2 
F6/4LeicesterHPL1-4 
F13/4TottenhamBPL0-4 
F20/4WatfordHPL1-2 
F26/4LiverpoolBPL0-5 

United mot Huddersfield

Totalt:  4923-15-1194-67
Premier League:  32-0-16-3
Borta:  238-6-935-41
SENASTE MÖTENA
F2017-10-21BPL1-2 
V2018-02-03HPL2-0 
V2018-02-17BFA2-0 
V2018-12-26HPL3-1 
SENASTE BORTAMATCHER
V1971-01-30BD12-1 
V1971-10-09BD13-0 
F2017-10-21BPL1-2 
V2018-02-17BFA2-0 

Domare: Lee Mason

Assisterande: Lennard, Ledger, fjärdedomare: Dean.
 M
PL 2018/19:1758014
PL 2017/18:1845115
PL totalt:260807142567
Snitt (2016-18): 2,90,030,060,26
Alla domare 2017/18: 3,10,050,060,15
 MVOF
Dömt United:241743
Dömt Huddersfield:10442