Sancho ledande transfermålet; Pogbas bror om framtiden

Imorgon spelar Manchester United bortamatch mot Huddersfield. Idag levererar vi ett nyhetssvep med en hel drös av transferrykten. Inledningsvis återges en rätt detaljerad artikeln med flertalet olika rykten där framförallt Jadon Sancho sticker ut.

I övrigt har Paul Pogbas bror, Florentin Pogba, talat om broderns nutid och framtid i Manchester United. Det lär höjas ett och annat ögonbryn åt citaten. Trevlig läsning, och trevlig helg!

Jadon Sancho – Uniteds ledande transfermål

Det är James Robson, på Evening Standard, som har publicerat en artikel gällande det senaste i transferväg för Manchester United. Det av mest tyngd som nämns är att Dortmunds unga engelsman, Jadon Sancho, sägs vara klubbens ledande offensiva transfermål just nu.

18-åringen, som huserar på båda kanterna för Bundesliga-tvåan Dortmund, har stått för hela 11 mål och 14 assist i ligaspelet den här säsongen. Fler framspelningar än någon annan spelare i Europas fem största ligor – inklusive Lionel Messi.

Embed from Getty Images

Robson skriver fortsättningsvis att Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer, som har fått mer att säga till om i transferväg än José Mourinho hade i klubben, planerar för hela fem nyförvärv i sommar. Detta för ett sammanlagt pris på över 200 miljoner pund. ”Flertalet underpresterande spelare kommer också att visas dörren”, menar Robson.

Vidare skriver han att United har steppat upp sitt intresse i de båda portugiserna Bruno Fernandes och Joao Felix. Monaco-mittfältaren Youri Tielemans, som spenderat 2019 på lån i Leicester, undersöks också som ett alternativ, enligt Robson.

Andra spelare som sägs vara ”under övervägande” är Declan Rice (West Ham), Idrissa Gueye (Everton), Aaron Wan-Bissaka (Crystal Palace), Kalidou Koulibaly (Napoli) och Raphael Varane (Real Madrid).

Avslutningsvis skriver Robson att Solskjaer vill förstärka i alla lagdelar, där minst två centrala mittfältare behövs för att täcka upp efter Marouane Fellaini, som lämnade för kinesiska Shandong Luneng i vintras, och Ander Herrera, som är så gott som klar för Paris Saint-Germain. Sommarens transferplaner kan dock påverkas efter huruvida United lyckas ta sig in till kommande säsongs Champions League-turnering. Något som tyvärr ser allt mer avlägset ut…

Pogbas bror: ”Saker kommer att hända”

Manchester Evening News har återgett en artikel från den spanska tidningen AS där Paul Pogbas bror, Florentin Pogba, pratar om situationen i Manchester United och vad som komma skall.

”Enligt mig har han spelat bra och det kommer bli svårt för Manchester att kvalificera sig för Champions League. Vi får se hur sakerna avslutas”, säger Florentin Pogba.

Embed from Getty Images

Om det skulle vara omöjligt för Paul Pogba att vara kvar i United om det blir Europa League istället är dock oklart, menar brodern.

”Jag vet inte, mycket kan hända i fotboll. Saker kommer att hända. Sommaren kommer, vi får se om han stannar eller går.”

Avslutningsvis verkar det inte råda några tvivel för Florentin Pogba över vem som beslutar om broderns framtid.

”[Jag pratade senast med honom] för två dagar sedan. Han är den som kommer att bestämma.”

Inför Huddersfield Town

Om ni vill ha något att gotta ned er i inför säsongens sista bortamatch rekommenderar vi vår inför-rapport. Där får ni möjlighet att läsa om både allt viktigt (och mindre viktigt) inför morgondagens drabbning med Huddersfield Town.

Inför: Huddersfield Town – Manchester United


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS