Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ole vill ha Bruno; Elanga tvåmålsskytt; Neville vill ta fram skurhinken

Embed from Getty Images

Mindre än en vecka återstår innan Manchester United gör bokslut för säsongen 2018/19. Man gör det med en rätt betydelselös match mot Cardiff på söndag, och i väntan på den betar vi av det som kommer in i nyhetsväg. United sägs vilja ge Manchester City en match om mittfältaren Bruno Fernandes. Han kan behövas på det centrala mittfältet om Ander Herrera och möjligen Paul Pogba försvinner. I övrigt så har Gary Neville uttalat sig om vad han ser som problemen i dagens United. Det är inte så lite det. 

”Köp Bruno Fernandes”

Portugisiske mittfältaren Bruno Fernandes är en av de mer jagade spelarna i Europa inför sommaren. Enligt uppgifter i portugisisk media i slutet på förra veckan var och är Manchester City i förarsätet när det gäller en övergång, men enligt Sportwitness som i sin tur refererar till portugisiska A Bola vill Ole Gunnar Solskjaer och Manchester United blanda sig i leken. Tror man källan i fråga ska Solskjaer ha gett sin arbetsgivare ”i order” att köpa 24-åringen som också sägs intressera bland andra Liverpool, Tottenham, Chelsea och Arsenal. Sportwitness säger också att Fernandes agent kommer att lyssna in vad respektive klubb i Manchester erbjuder innan man fattar något beslut. Sett till det att United missar Champions League i höst så får man anta att City ligger före, och det rätt rejält.

Embed from Getty Images

Elanga tvåmålsskytt

Manchester Uniteds svenske juniorlagsspelare Anthony Elanga blev tvåmålsskytt när Sverige igår föll med 4-2 mot Frankrike i U17-EM på Irland. Förlusten innebär att Sverige är utslaget och mötet med England på torsdag saknar betydelse. Elangas mål är dock värda att titta på ett par gånger.

Pogba vill vidare?

Det är inte bara potentiella spelare som är på väg in det surras om i Manchester United. Spelare som kan tänkas vara på väg ut får också sina spaltmeter under inledningen av denna sista vecka av säsongen. Paul Pogbas vara eller icke vara i United är ett ständigt diskussionsämne, och spekulationerna lär inte avta efter att det i söndags blev helt klart att man missar Champions League. Tror vi Telegraph så kommer fransmannen själv att trycka på för att United ska sälja honom till Real Madrid. Problemet enligt samma tidning är att Uniteds prislapp på drygt 160 miljoner pund är på tok för hög för att Real Madrid ska vara intresserade.

Pogba går, precis som många andra spelare, miste om pengar när United inte spelar i Champions League i höst. De pengarna ska han i sin tur vilja ha igen genom en förhöjd veckolön. United har uttryckt att Pogba inte är till salu, vilket ju förstås är en sanning med modifikation. Pogbas nuvarande kontrakt sträcker sig till sommaren 2021 och då har United en option på ytterligare ett år.

French Football nämner på sitt konto på Twitter att samtal med Real Madrid pågår, att prislappen kan landa på kring 140 miljoner euro men att den också kan inkludera Toni Kroos och/eller Gareth Bale. Pogbas lönekrav och agenten Mino Raiola sägs dock vara orsak till huvudbry.

Vi får orsak att återkomma.

Neville om de framtida behoven

Manchester Uniteds tidigare lagkapten Gary Neville öppnar upp sina tankar kring Uniteds framtid i en krönika för SkySports där han idag är expert. Neville menar att Manchester United av idag befinner sig i samma läge som Tottenham befann sig i när Mauricio Pochettino tog över klubben.

”De har slutat sexa flera gånger de senaste åren, så teorin om att laget är bättre än vad resultaten visar håller inte. Det är ett högst medelmåttigt lag och spelarna är på den nivå de ska vara på. Jag gillar det inte.”

”Jose Mourinho sa efter förra säsongen att han största bedrift som tränare var att sluta tvåa med det lag han hade. Vi skrattade och gjorde narr av honom då, men kanske hade han rätt. Kanske var det en otrolig grej det som hände.”

Neville menar att Ole Gunnar Solskjaer står inför en rejäl upprensning dels i klubben men också i spelarleden. Han beskriver norrmannens jobb som ett jobb med två faser. Först själva städandet, sedan ska tanken på att bli ett titelvinnande lag börja gro. Att tro att United kan gå från nuläget till att vinna ligan ser Neville som utopi.

Neville talar också om vikten av att hitta rätt i strukturerna och bestämma sig för vem som sist och slutligen ska ha rollen som den som fattar de avgörande besluten då det gäller att rekrytera spelare och ledare. Det saknas nu och det leder till stora problem.

Embed from Getty Images

Greenwood månadens spelare

Mason Greenwood har fått utmärkelsen månadens spelare i reservlagsligan. Två mål och två assist räckte till för att Uniteds lovande anfallare skulle uppmärksammas. Hur mycket det egentligen är att jubla över kanske vi låter vara osagt.