Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Matchrapport: Manchester United – Lewes 5-0

En fantastisk första säsong är nu till ända. Det för säsongen nystartade Unitedlaget, som redan förra omgången blev klara ligasegrare, avslutade på bästa sätt genom att besegra Lewes hemma på Leigh Sports Village med 5-0 i säsongens sista match.

Det är vid det här laget inget nytt att United gillar att inleda sina målfyrverkerier tidigt. Idag var det Lauren James, som kom till start istället för Mollie Green som ådragit sig en mindre skada på uppvärmningen inför matchen, som satte första bollen i bortalagets mål. Lagets interna skytteliga har letts av James, Jess Sigsworth och Green under olika delar av säsongen, men när just Sigsworth satte dagens andra mål för United, som för övrigt var hennes 18:e för säsongen, kammade hon hem titeln som lagets skyttedrottning 2018/2019.

Halvleken flöt på utan något större dramatik. United var det helt klart bättre laget och Emily Ramsey (som för andra matchen i rad ersatte Sio Chamberlain som haltade runt på Leigh till synes gipsad) hade 45 lugna första minuter i hemmalagets mål. Målchanser förekom enbart i Uniteds favör, främst var det Sigsworth som höll sig framme, men Uniteds nummer 9 lyckades inte öka på siffrorna ytterligare innan domaren blåste för halvtidsvila.

I paus gjort Casey Stoney två byten. In kom Martha Harris och Aimee Palmer, och ut gick Lizzie Arnot och Kirsty Smith. Både Harris och Palmer hamnade i hetluften direkt, och strax efter en timme spelad (och Kirsty Hanson bytts in på bekostnad av Sigsworth) slog formtoppade Leah Galton till med en av sina patenterade kanoner, otagbart för Lewes försvar och målvakt, vilket justerade siffrorna till 3-0 för United, och mer skulle det bli.

Tio minuter senare fick inhopparen Palmer göra sitt första mål för säsongen, och Uniteds fjärde för dagen, och i minut 79 avslutade Amy Turner dagens målskörd med att göra 5-0 på ett ganska tydligt off-sideläge som domarteamet missade. Turner lät sig inte nedslås utan firade som aldrig förr med sina lagkamrater, som efter slutsignalen fick lyfta pokalen som segrare i FA Women’s Championship.