Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ännu inget avtal med De Gea; United ett alternativ för De Ligt; Tidigare försäsong

Transferfönstret öppnade officiellt i England under torsdagen och dagens nyhetssvep handlar till stor del om just det – sillyseason. David De Gea, Matthijs De Ligt, Alexis Sanchez och Saúl Niguez är bara ett fåtal spelare som omnämns. 

I övrigt rapporterar vi bland annat om Ole Gunnar Solskjaers hårda tag som väntar spelarna när försäsongen drar igång igen den 1 juli, ungefär en vecka tidigare än väntat.

Ännu inget avtal med De Gea – Cillessen ett alternativ

Daily Records Duncan Castles har gett oss en uppdatering av David De Geas situation i Manchester United. Spanjorens kontrakt går ut om ett år (30 juni 2020) och de olika parterna har varit i förhandlingar under en längre tid för att försöka få till ett nytt avtal. Det verkar dock lättare sagt än gjort.

Enligt Castles ska klubben inte vara beredda att erbjuda De Gea vad hans entourage kräver. Målvaktens sida ska begära ett lönepaket i paritet med Alexis Sanchez nuvarande deal med United – något som Ed Woodward ska ha klargjort inte är möjligt.

”Uniteds verkställande vice ordförande är förstådd att känna att han gjorde ett misstag när han gav Sanchez ett kontrakt på fyra och ett halvt år som gjorde forwarden till Premier Leagues bäst betalda spelare, och vill inte repetera det misstaget i att förnya De Geas kontrakt”, skriver Castles.

Embed from Getty Images

United sägs överväga ”det pragmatiska alternativet att sälja 28-åringen under det nuvarande transferfönstret och återinvestera intäkterna i en trupp som behöver en aggressiv ombyggnation”. Juventus, Paris Saint-Germain och Real Madrid nämns alla som intresserade av De Geas tjänster.

Castles skriver att United har utforskat ett flertal alternativ om De Gea skulle behövas ersättas. Däribland benämns FC Barcelonas andramålvakt Jasper Cillessen, som bekräftat att han lämnar Katalonien efter säsongen. Den holländska landslagsmålvakten sägs vara tillgänglig för omkring 25 miljoner euro.

Målvaktstränare blir kvar – om De Gea stannar

Fortsättningsvis skriver Manchester Evening News om Uniteds målvaktstränare Emilio Alvarez. Spanjoren fanns inte med när klubben offentliggjorde kommande säsongs tränarstab, men tidningen skriver nu att deras källor menar att han blir kvar i klubben då han var den enda som hade ett kvarvarande avtal med klubben sedan innan.

Alvarez och De Gea ska ha ett nära band med varandra, och just det ska vara anledningen till att José Mourinho plockade in målvaktstränaren 2016 – för att på så vis kunna hålla 28-åringen kvar i United-målet.

Enligt Manchester Evening News ”källa nära spelaren” ska De Gea nu vilja ha en tid av fundering framför sig, på bland annat hans svaga form, innan han sedan beslutar sig för sina planer inför kommande säsong. Alvarez arrangemang med United ska hänga på De Geas framtid, menar tidningen.

”United fortsatt ett alternativ för De Ligt”

Luke Edwards, på The Telegraph, menar att Manchester United fortsatt ska finnas med i racet om Matthijs De Ligts signatur. Den 19-åriga holländaren var en starkt bidragande orsak till att Ajax tog sig hela vägen till semifinalen av säsongens upplaga av Champions League. Nu är det snarare en fråga om när, inte om, mittbacken flyttar till en ny klubb i sommar.

FC Barcelona har varit den klubben som mest frekvent kopplats samman med De Ligt de senaste månaderna – och än mer sedan lagkompisen och den bästa vännen, Frenkie De Jong, blev klar för den spanska storklubben tidigare under våren. Men, enligt Edwards, menar ”de som är nära dealen” att katalanerna är oroade över att de kommer gå miste om guldklimpen.

”United borde inte förväntas vara bland favoriterna för att signera en av de mest eftertraktade spelarna i Europa efter deras hemska Premier League-säsong, men de som är nära De Ligt hävdar att tanken på att vara affischnamnet av ombyggnationen på Old Trafford fortfarande håller någon lockan”, skriver Edwards.

Embed from Getty Images

United sägs inte endast titta på spelarnas kvalitéer i sommar när de värvar, utan också på personligheterna. Därav anses De Ligt vara den idealiska spelaren att bygga det nya försvaret runt. Åtminstone om vi ska tro Edwards.

Om De Ligt väljer att tacka nej till Barcelonas erbjudande, med en tillhörande övergångssumma på 75 miljoner pund, ska det finnas flertalet klubbar som är villiga att lägga fram ett ännu mer fördelaktigt lönekuvert för mittbacken.

”United är en av dem och de skulle komfortabelt kunna erbjuda ett förbättrat erbjudande på vilket finansiellt paket som helst som erbjuds av en rival”, avslutar Edwards.

Andra klubbar som nämns som alternativ är Uniteds största rivaler Liverpool och Manchester city. Alla alternativ ska fortfarande ligga på bordet och inget ska vara bestämt, menar The Telegraph. De Ligt sägs vilja ha ett beslut redo efter UEFA Nations League-finalerna i juni.

Solskjaer beordrar tidigare försäsong

Enligt Mark Ogden, på ESPN, har Manchester Uniteds tränare Ole Gunnar Solskjaer beordrat spelarna att vara tillbaka på träningsanläggningen Carrington en vecka tidigare än väntat. Den 1 juli, närmare bestämt. Anledningen ska vara att norrmannen blivit ”bestört av fitnessnivån på spelarna” efter att han ersatte José Mourinho i slutet av december.

Endast ett fåtal spelare har matcher med sina respektive landslag i sommar vilket betyder att majoriteten går på ledighet tidigare än vanligt. Något som ytterligare möjliggör en tidigare start på försäsongsträningen och förberedelserna inför en säsong där klubben ska ta sig tillbaka till topp fyra.

Embed from Getty Images

”Spelarna var inte tillräckligt tränade när Ole anlände. De jobbade väldigt hårt för att ändra det i december och januari men de slog i väggen i slutändan, och det var troligen ofrånkomligt”, berättar en källa för ESPN.

Uniteds första försäsongsmatch spelas mot Perth Glory i Australien den 13 juli.

Alexis intresserar italienska storklubbar

Vi har skrivit om det tidigare, bland annat så sent som igår, men nu är det nya källor som hakar på uppgifterna. Den här gången är det Sky Sports i Italien som menar att de både Juventus och Inter ska vara intresserade av Alexis Sanchez tjänster.

”Sanchez representant Fernando Felicevich har träffat både Juventus sportschef Fabio Paratici och Inters tekniska direktör Piero Ausilio”, skriver tidningen.

Saúl, Rice & Bruno i kikarn

Paul Hirst, på The Times, har gått igenom topp sex-lagens kommande sommar. Vad gäller Manchester United benämns Atletico Madrids Saúl Niguez, West Hams Declan Rice och Sporting Lissabons Bruno Fernandes som tilltänkta mittfältsalternativ.

Att United behöver mittfältare är vi nog alla rörande överens om – och helst fler än en.

Embed from Getty Images

United + Daniel James = Sant?

Den walesiska tidningen Wales Online har skrivit en artikel om det senaste gällande Swanseas yttermittfältare Daniel James, som sammankopplats med United den senaste tiden.

”Rapporter om en nära förestående flytt för James är till synes brett utanför måltavlan, men samtidigt ser han ut att vara ämnad att lämna klubben den här sommaren”, skriver tidningen.

Ingen klubb ska ännu ha kommit med ett formellt erbjudande för James, men klubbar som Newcastle och Bournemouth ska ha hört sig för. Det ska dock endast handla om klubbar från den nedre halvan av Premier League-tabellen, och inte från något av topp sex-lagen, menar Wales Online.

En summa på 20 miljoner pund ska vara tillräcklig för att knyta till sig den blixtsnabba 21-åringen.