Ajax-duo i sikte; Old Trafford prisad; Bortatröjan läckt

Dagens nyhetssvep är här och innehåller i sedvanlig ordning ett och annat transferrykte. Vi uppmärksammar även personalen som ser till att hålla Premier Leagues finaste gräsmatta i trim. 

Ajax-duo i skite

Embed from Getty Images

Ajax framfart i Europa har nog inte gått många obemärkt förbi. Man tog sig ända till semifinal i Champions League där man var en hårsmån från att ta sig vidare till final, men Tottenham tog som bekant den platsen. Man kunde i alla fall trösta sig med ett ligaguld i Eredevisie.

Som det ofta blir i sådana här sammanhang, alltså när mindre klubbar (finansiellt) tar fotbollsvärlden med storm, brukar det finnas en baksida. Nämligen eventuella spelarförluster. Frenkie de Jong är sedan tidigare klar för Barcelona och mycket talar nu också för att två spelare till i Ajax ryggrad kan vara på väg bort – målvakten Andre Onana, 23 och mittbacken Matthijs de Ligt, 19.

De senaste veckorna har det rapporterats om att Manchester United gjort försök på bägge spelarna, men där Ajax har nekat. De Ligts situation behandlades under gårdagen och finns att ta del av här.

Men vad gäller Andre Onana har man nu alltså börjat trappa upp intresset, detta enligt Duncan Castles på Daily Record. 

Att man spanar in en målvakt gör det alltså rimligt att tro att David de Gea eventuellt kan vara på väg bort från Old Trafford. I kontraktsförhandlingarna är det fortsatt status quo för spanjoren och sålänge Alexis Sanchez, med sin skyhöga lön, är kvar i klubben kan vi nog räkna med att det kommer bli fortsatt svårt att få till en förlängning för de Gea.

Onana kan därför ses som en lösning, men den rapporterade prislappen på £40 miljoner ska vara det som eventuellt ställer till det. Vad det verkar tycker United att det är för mycket pengar, vilket också har gjort att man börjat snegla på Jasper Cillessen i Barcelona, även han fostrad i Ajax. Hans prislapp skulle isåfall ligga på runt £25 miljoner.

Longstaff inte aktuell

Embed from Getty Images

Det har på sistone rapporterats om att United ska ha visat intresse för Newcastles mittfältare, Sean Longstaff, som slog igenom i Rafael Benitez lag i år. Bland annat har Sky Sports uppgett att United visat intresse.  Men nu viftar hursomhelst lokaltidningen, Manchester Evening News bort på det ryktet där man menar att United inte kommer ligga på för 21-åringens signatur.

Longstaff har kontrakt med Newcastle till 2022 och gjorde nio matcher den den här säsongen i Premier League. Men trots Uniteds och Solskjaers formodade intention i att bygga nytt och ungt, kanske inte minst med inhemska spelare, ska det alltså inte finnas något intresse för den unge engelsmannen.

Dragkamp om Sessegnon?

http://gty.im/1136740301

Under en lång period har Fulhams kantspringare, Ryan Sessegnon, varit namnet på många storklubbars radar, inte minst de engelska. Sessegnon slog igenom för två säsonger sedan och var en bidragande faktor till att Fulham tog sig till Premier League. Den senaste säsongen har det dock gått trögre för 18-åringen där speltiden har pendlat.

Sessegnon har för närvarande endast ett år kvar på kontraktet med londonklubben och enligt Sky Sports ska nu United vara de första som tagit kontakt om en eventuellt övergång. Konkurrens uppges dock finnas, bland annat i form av Tottenham och Juventus.

Någon prislapp har det inte rapporterats om, men att få loss honom från nedflyttade Fulham bör inte vara några större problem för någon storklubb och Sessegnon själv är nog dessutom sugen på en ny utmaning, så i slutändan handlar det sannolikt om vad som lockar mest för honom personligen.

Old Trafford prisad

Embed from Getty Images

Om vi ska försöka hitta något litet glädjeämne från säsongen så kan vi konstatera att Old Traffords gräsmatta har utsetts till den bästa den här Premier League-upplagan. Både matchdelegater och domare har sagt sitt och tryckt på faktorer som planens skick samt övriga faciliteter på arenan.

Tony Sinclair, ansvarig för planskötningen, kommenterar:

”Det är fantastiskt. Något vi är väldigt nöjda över.

”Jag försöker alltid se till att lyfta fram personalen jag har bakom mig, det är ett bra team, det är något som behövs för att lyckas.”

Att spelarna har de rätta förutsättningarna för att spela fin fotboll på hemmaplan råder det därmed inga tvivel om.

Nästa säsongs bortatröja?

Den nya hemmatröjan inför nästa säsong har redan presenterats, men nu har bilder läckt ut på vad man får anta är det nya bortastället. Vad tycker ni om den?


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS