Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United och James överens; Nya De Ligt-rykten; Napoli nobbar mittbacksbud

Ännu ett nyhetssvep levereras med en stor mängd sillyseason. Daniel James verkar allt närmre en flytt till Manchester medan vi avhandlar nya Matthijs De Ligt-rykten. Samtidigt ska Napoli ha nekat ett United-bud på Kalidou Koulibaly.

I övrigt rapporterar vi om Thomas Meuniers flört med United, om Brightons nya tränare samt om en United-yngling som tagits ut i det walesiska landslaget. Trevlig läsning!

Daniel James allt närmre United

Under tisdagsförmiddagen rapporterar flera medier att Swanseas 21-åriga yttermittfältare, Daniel James, ska vara allt närmre en flytt till Manchester United. Sky Sports Kaveh Solhekol menar att en deal ännu inte är klar, men att det snart kommer att bli så. De personliga avtalen ska vara överenskomna och James själv vill till United, om vi ska tro Solhekol.

Manchester Evening News hakar också på ryktena. Tidningen skriver att United och James är överens om spelarens kontrakt. Brighton ska ha försökt att tjuva åt sig walesaren men det ska helt enkelt ha varit för sent, om vi ska tro MENs källor. Swansea sägs dock inte ha accepterat något bud ännu.

Tidningen menar att James nu förväntas bli klar för United. Detta ska dock inte utesluta en värvning av en mer etablerad offensiv spelare då den unga walesaren ses som en ”potential-spelare”.

Över på Daily Mail skriver Adam Shergold att klubbarna ska vara överens om en övergångssumma på nätta 15 miljoner pund.

”En överenskommelse är nu på plats mellan de två klubbarna medan Ole Gunnar Solskjaer påbörjar sin långsiktiga ombyggnation av United-truppen”, skriver Shergold

James har stått för 5 mål och 10 assist på sina 38 framträdanden den här säsongen, enligt Mail, och kan spela på båda kanterna samt centralt i anfallet. I det walesiska landslaget gjorde 21-åringen sitt första mål under hemmadebuten mot Slovakien i mars. James har totalt spelat två seniorlandskamper hittills.

”United har öronmärkt honom  för högerytterpositionen och har gjort specifika kontroller över hans lämplighet för positionen under deras undersökningar”, avslutas artikeln.

United ger inte upp i kampen om De Ligt

Jan Aage Fjortoft, som bland annat jobbar för norska Viasat, menar att Manchester United ”arbetar VÄLDIGT hårt” för att kunna knyta till sig Ajax-stjärnan Matthijs De Ligt. Norrmannen skriver att om det är någon värvning som skulle vara perfekt för United så är det just De Ligt. Mittback, ledare, ung. ”Allt som klubben saknar just nu”.

Vidare i ämnet så rapporterar den katalanska radiokanalen Catalunya Radio att Barcelona har stött på ett hinder i deras jakt på den holländska landslagsmannen. Spelarens agent, Mino Raiola, ska kräva enorma summor för 19-åringen.

”Ekonomiskt talat är United mer engagerade till värvningen av Matthijs De Ligt för tillfället”, beskrivs det.

Huruvida United endast används som ett förhandlingsknep eller ej återstår att se. Men inte skulle det förvåna särskilt många, va?

Napoli nekar United-bud på mittback

Över i Italien rapporteras det att Napoli ska ha nekat Uniteds bud på 110 miljoner euro för mittbacksjätten Kalidou Koulibaly. La Gazzetta dello Sport menar att Ole Gunnar Solskjaer anser 27-åringen vara den perfekta förstärkningen till backlinjen, men att Napolis president Aurelio De Laurentis inte tycker att summan är tillräcklig då försvararen inte ligger ute för försäljning.

Om ett år, sommaren 2020, har den senegalesiske landslagsmannen en utköpsklausul i kontraktet på ringa 150 miljoner euro. Men den träder alltså inte i kraft ännu, vilket sätter Napoli i ett starkt förhandlingsläge.

Meunier flörtar med United

Paris Saint-Germains högerback Thomas Meunier har endast ett år kvar på kontraktet vilket gör tillvaron högst osäker inför framtiden. Belgaren har aldrig varit särskilt bra på att dölja sina sympatier för Manchester United, vilket L’Equipe berättade om förra veckan. 27-åringen ska ha varit på en resa till Old Trafford förra säsongen, vilket ska ha resulterat i att han kom sent till en samling i Paris då flyget blivit försenat.

Meunier har nu, i en intervju med belgiska RTBF (som SportWitness rapporterar om), pratat om vad som möjligtvis komma skall.

”Av nivån på ryktena, jag ryktas överallt. Endast vackra klubbar nämns. Manchester United, Juve, Dortmund, de är endast exeptionella klubbar”, säger högerbacken.

Om PSG inte vill förlänga kontraktet säger han sig vilja hitta ett ”trevligt alternativ” för de kommande åren.

Potter till Brighton

Den första Premier League-klubben att offentliggöra en ny tränare under sommaren är… Brighton. Chris Hughton fick lämna när säsongen nyligen avslutades, och in kommer nu alltså den före detta Östersund- och Swansea-tränaren Graham Potter.

Levitt i landslagstrupp

Ryan Giggs har tagit ut 26 spelare till det walesiska landslag som ska på ett sex dagars långt träningsläger i Algarve, med start imorgon (onsdag). Dit har Uniteds 18-åriga mittfältare Dylan Levitt nu blivit uttaget – hans första inkluderande i seniorlandslaget. Grattis!