Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Abbie McManus signerar förtidskontrakt med Manchester United

Manchester Uniteds damlag annonserar sitt andra nyförvärv inför säsongen 2019/20. Det är den engelska landslagsförsvararen Abbie McManus som nu skriver på för klubben. McManus kommer närmast från Manchester city.

Precis som fallet var för Jackie Groenen så har McManus signerat ett förtidskontrakt.

I ett pressmeddelande skriver United:

Manchester United är belåtna att meddela att Abbie McManus har signerat ett förtidskontrakt för att spela för klubbens damlag från säsongen 2019/20.

Ett ytterligare meddelande kommer i sinom tid.

Precis som i fallet med Groenen är det en högklassig spelare som United värvar. Abbie McManus ska i sommar representera England i VM, med aspirationer om en plats i startelvan.

Född i Prestwich (en halvmil norr om Manchester) i januari 1993 inledde McManus sin fotbollskarriär i ett lokalt pojklag innan hon gick till Bury Girls. Snart lockades hon till Manchester city och under sina första seniorår var hon med och tog city till högstadivisionen.

Sommaren 2013 flyttade hon till Sheffield Ladies. Det blev bara ett år i Sheffield. När citys damlag blev professionellt återvände hon till Manchester. Hon blev kvar i city tills i år. Under sin tid i klubben blev hon engelsk mästare en gång (2016) medan hon vann både FA-cupen (2016, 2019) och ligacupen (2017, 2019) två gånger.

McManus gjorde sin sista match för city då laget besegrade West Ham med 3-0 i FA-cupfinalen på Wembley.

För en vecka sedan meddelades det att McManus lämnat city. Hon gör det för att uppfylla sin barndomsdröm om att spela för Manchester United.

McManus gjorde landslagsdebut förra året och har till dags dato fått med sig tolv landskamper. Hon spelar vanligen som mittback men hon kan också spela högerback och även som defensiv mittfältare. I city har hon primärt spelat bredvid den engelska landslagskaptenen Steph Houghton i mittförsvaret. Att hon är samspelt med Houghton torde stärka hennes chanser till en plats i startelvan i VM.

Med en försvarare på plats i McManus och en mittfältare i Jackie Groenen är det månne ett rimligt antagande att nästa nyförvärv för damlaget blir en anfallare. I och med nyförvärven Groenen (Nederländerna) och McManus (England) har United nu fem spelare i VM. Sedan tidigare vet vi att Alex Greenwood (England), Lizzie Arnot och Kirsty Smith (båda Skottland) ska spela VM.

Abbie McManus

Namn: Abbie McManus
Född: Den 14 januari 1993, i Prestwich, England
Position: Försvarare
Längd: 173 cm
Tidigare klubbar: Manchester city (2009-2013), Sheffield Ladies (2013-2014), Manchester city (2014-2019, 60 ligamatcher/0 mål)
Landslag: 12 landskamper/0 mål för England
Meriter: engelsk mästare 2016, FA-cupen 2016 och 2019, ligacupen 2017 och 2019