Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Nytt om de Ligt; Sancho blir kvar; Treble Reunion

Det går inte en dag utan rykten om Matthijs de Ligt just nu, men det börjar ändock bli allt mer tydligt om var han kommer spela nästa säsong. För den som har missat är det även matchdag på Old Trafford.

United utesluter de Ligt

Embed from Getty Images

Det har under de senaste dagarna rapporterats flitigt om var Matthijs de Ligt kommer spela sin fotboll nästa säsong, och så sent som igår lät det på Gerard Romero, journalist på Catalonia RAC1, att Manchester United såg ut att vara det mest troliga.

Den högt ansedda journalisten skrev nämligen att Uniteds bud på 19-åringen skulle vara för bra för att motstå, samtidigt som han twittrade följande:

”de Ligt väldigt nära United! Inget klart än, men ett mycket bra erbjudande för spelaren. ”

Men som man säger, det svänger snabbt i hockey. För nu skriver nämligen både Sky Sports och ESPN enligt källor att Manchester United drar sig ur kampen om de Ligts signatur. Förklaringen som ESPN ger ska vara att Barcelona sedan två månader tillbaka har gjort en överenskommelse med spelaren.

Det har även spekulerats i att holländaren ska ha erbjudits en lön på £250 000 i veckan för att komma till Old Trafford, vilket isåfall skulle vara betydligt mer än vad Barcelona erbjuder. Men mycket tyder nu istället alltså på att de Ligt flyttar till Spanien.

I allt detta ligger det givetvis mycket spel bakom galleriet. Att Ajaxs guldklimp dessutom har Mino Raiola som agent gör det hela inte mindre oproblematiskt. Ett rimligt antagande är att spelaren har kopplats ihop med Manchester United (som har mycket pengar) för att krama ur ännu mer från Barcelona. Något som Simon Stone på BBC är inne på.

Ingen flytt för Sancho

Embed from Getty Images

Samtidigt som United ser ut att gå bet på Matthijs de Ligt verkar man nu göra det samma med Jadon Sancho i Borussia Dortmund. 19-åringen är eftertraktad bland många storklubbar ute i Europa och United ska i vanlig ordning vara en intressant.

Nu har dock den tyska ligatvåan garanterat att Sancho inte kommer lämna klubben i sommar. VD i Borussia Dortmund, Hans-Joachim Watzke, kommenterar saken enligt följande till BILD:

”Vi kan anta att Jadon inte kommer spela mer än tio år i BVB. Men vi har en tydlig överenskommelse om nuläget.” 

På den här dagen

Vi passar idag på att uppmärksamma att det är 110 år sedan Sir Matt Busby föddes, en av de största profilerna som någonsin verkat inom Manchester United. Busby ledde som bekant United till Europacupseger 1968 där laget slog Benfica. Under sin tränarkarriär vann hann dessutom ligan fem gånger och FA-cupen två.

Treble Reunion

Om någon skulle ha råkat missa det så vankas det hursomhelst match på Old Trafford idag. Manchester Uniteds vinnande lag från Champions League-finalen 1999 i Barcelona tar idag emot Bayern München som stod för motståndet för ganska exakt 20 år sedan. Det är alltså en så kallad legendmatch där vi sannolikt lär få se en majoritet av de som spelade just den där matchen som United till slut vände och vann. Matchen går att följa på MUTV med avspark 16.00.

För den som vill drömma sig tillbaka eller fräscha upp minnet rekommenderar vi Mikeal Österdahls gedigna långläsning om trippelsäsongen.