Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Dagens silly; Dalot utslagen; Groenen med assist

Söndag kväll, och vi avslutar veckan med ett nyhetssvep. Det har varit ytterligare en relativt lugn dag i Unitedland, ingen spelare har kommit eller gått till A-truppen. Däremot har vi fått in en 16-årig holländsk supertalang och det fortsätter ryktas om spelare in till A-truppen.

Tidigare idag publicerade vi den sista delen av den här säsongens spelarbetyg, läs dem här.

Dagens silly

Inte en dag utan rykten. Idag är det återigen Paul Pogba till Real Madrid som det pratas om. Den spanska klubben tror sig kunna få loss både Eden Hazard och Pogba under sommaren, och det skall vara tanken att ge United både pengar och spelare för att släppa fransmannen. Spelare som skall kunna involveras i affären sägs vara Theo Hernandez, Keylor Navas, James Rodriguez och Gareth Bale, men det är väldigt osäkra rykten i nuläget.

Enligt Get French Football News är Adrien Rabiots entourage i England för att diskutera med Manchester United och, hör och häpna, Everton.

Get French Football News skriver också att Rabiot och hans representanter agerat väldigt dumt de senaste sex månaderna. Barcelona skall ha varit intresserade, men skall ha dragit sig ur på grund av Rabiots beteende kring kontraktsförhandlingarna. Tottenham skall också ha erbjudit ett förkontrakt, men det tackades nej till. Nu verkar Rabiot fortfarande vänta på bud, men det blir färre möjligheter ju längre det går.

Frågan är ju om Rabiot är värd besväret? En duktig fotbollsspelare, ja, men räcker det?

Dalot utslagen

Diogo Dalot representerade Portugal i U20-VM. Han spelade de två första matcherna i gruppspelet, vilket gav seger mot Sydkorea och förlust mot Argentina. I sista gruppspelsmatchen var han dock placerad på bänken, och då lyckades Portugal inte besegra Sydafrika, utan fick nöja sig med 1-1.

Dessa tre resultat placerade Portugal på tredje plats i gruppen, och trots att fyra av sex grupptreor gick vidare till åttondelsfinal så missade Portugal slutspelet då deras målskillnad helt enkelt var för dålig. Semester för Dalot med andra ord.

Groenen med assist

I veckan som kommer startar fotbolls-VM för damer, och där kommer Uniteds nyförvärv Jackie Groenen representera Holland.

I genrepet mötte de Australien, och Groenen fick spela 90 minuter som central mittfältare och hon lyckades dessutom stå för framspelningen till Holländarnas andra mål.

I gruppspelet möter Holland Kamerun, Kanada och Nya Zeeland.

Dillon Hoogewerf klar för United

Det bekräftades redan igår att Manchester United värvar in den holländske supertalangen Dillon Hoogewerf. Blott 16 år gammal lär han dock inte vara aktuell för A-truppen på ett bra tag, istället får vi gissa på att han kommer varva mellan U18 och U23.

Hoogewerf spelar primärt som central forward, och höll förra säsongen främst till i Ajax U17-lag. Han betraktades som en klubbens största talanger, så vi får hoppas att United kan ta hand om och utveckla Hoogewerf till en toppspelare.

https://www.instagram.com/p/ByK_qfUFpZl/?igshid=1rfg7jmwdqv9q