Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Muss spelarbetyg 2018/19: Damerna

Den historiska första säsongen 2018/2019 är till ända, och vilken säsong det blev! United körde ända in i det så kallade kaklet och tog hem ligasegern i överlägsen stil. Segrarna var många, målen ännu fler och det har varit en ynnest att få följa detta unga, talangfulla lag.

Innan vi blickar fram mot hösten och kommande säsong är det dags att utvärdera den föregående, och här har vi damernas betyg för säsongen 2018/19.

Målvakter

Siobhan Chamberlain: 7

Truppens äldsta spelare, tillika förstemålvakt i detta fantastiska Unitedlag har stått för en stabil säsong. Det ska såklart sägas att med en målskillnad på 98-7 vid säsongens slut har Chamberlain generellt under årets gång inte utsatts för någon extrem anstormning. Något av de insläppta målen får hon ta på sig, men i slutändan har hon varit en viktig stomme både på och utanför planen.

Embed from Getty Images

Emily Ramsey: n/a

Har debuterat för klubben men spelat för lite för att betygsättas.

Fran Bentley: n/a

Har debuterat för klubben men spelat för lite för att betygsättas.

Försvarare

Martha Harris: 7

Stabil ytterback som från och till startat på sin högerbacksposition och i stort sett alltid gjort bra matcher. Harris styrka är hennes krigarinstinkt och styrka, men har också en förvånansvärd speed när hon väl får upp farten.

Alex Greenwood: 8

Lagkapten och kanske lagets viktigaste spelare. Greenwood har främst startat på sin ordnarie position som vänsterback, men även gästspelat på innermittfältet då och då. Greenwood bidrar med en professionalitet och en inställning som är otroligt viktig för detta unga lag, och är ett föredöme i såväl klubb- som landslag.

Amy Turner: 7

En klippa i mittförsvaret som i slutet av säsongen även hon fick addera ett par siffror till lagets imponerande målfacit. Klockren i sitt samarbete med mittbackskollegan Millie och styr och ställer med spelarna framför henne på ett mycket rutinerat sätt.

Kirsty Smith: 7

Smith har under säsongen blivit lagets städgumma, och fått spela på en radolika platser; vänsterback, högerback och olika innermittfältsroller. Förhoppningsvis är detta inget som kommer hämma hennes utveckling, men jag tror det skulle vara bra för Smith att få hitta ”sin” plats och ta den i anspråk.

Millie Turner: 8

Del två av firma Turner-Turner och kanske den något vassare av de två. Millie ser kanske inte så ut, men hon är absolut stenhård och det måste vara en mardröm att som anfallare möta henne i en närkamp. Hon visar noll sympati och visst händer det ibland att en motståndarfot blir offer i hennes brutala satsningar.

Embed from Getty Images

Lucy Roberts: n/a

Varit utlånad.

Naomi Hartley: n/a

Varit utlånad.

Mittfältare

Aimee Palmer: 7

Palmer har inte startat många matcher, men ändå fått mer speltid allt eftersom. En viktig allround-spelare som i mitt tycke gör sig bäst som central försvarare.

Mollie Green: 8

Green, som främst spelat på innermittfältet, visade tidigt att hennes näsa för att hitta målet skulle bli enormt viktig. Hon har under hela säsongen tillsammans med Ella Toone varit med och kämpat om titeln som lagets skyttedrottning och bjudit på det ena spektakulära målet efter det andra. Green är en positiv kraft som trots sin ringa ålder är en viktig glädjespridare i laget.

Katie Zelem: 9

Valdes till årets spelare, en titel som Zazza gjort sig helt förtjänt av. Lagets mittfältsgeneral som även visat sig vara en frisparksskytt av rang, vars teknik och kreativitet varit en bidragande faktor till den överlägsna seriesegern.

Charlie Devin: 7

Fick spela mer i slutet av säsongen och gjorde det bra de matcher hon fick.

Lauren James: 9

Casey Stoney sa vid något tillfälle att James är ”barnet” i laget. Och det stämmer kanske om man enbart ser till ålder (hon blir 18 i september) men få unga spelare visar den mognad och kyla James har i sitt spel. Om hon själv är villig att göra jobbet som krävs finns det ingen gräns för hur bra hon kommer kunna bli.

Embed from Getty Images

Anfallare

Ella Toone: 8

En kvick anfallare som även hon öst in mål under säsongen. Toone spelade sig snabbt in i laget efter ett par starter på bänken och har nätat på alla möjliga sätt. Toone är en av de spelare jag tycker man har kunnat se störst utveckling på under säsongen, och det ska bli riktigt roligt att följa henne under kommande säsong också.

Jess Sigsworth: 6

Sigsworth är kanske enda spelare jag är lite besviken på, och det säger ju trots allt något om vilken fantastisk säsong United stått för, med tanke på att det är lagets skytteligavinnare vi pratar om. Sigsworth har gjort väldigt många mål, problemet för mig är att många av hennes mål kommit i matcher där United vunnit tvåsiffrigt. Jag hade gärna sett en mindre centrerad målskörd för Sigsworth, och ett större ansvarstagande i de viktiga matcherna.

Leah Galton: 8

Galton spelade sig in i startelvan under slutet av säsongen, och skulle betygen satts enbart baserat på de 5-6 sista matcherna hade hon utan tvekan fått högsta möjliga. När hon inte gjorde målen själv forcerade hon fram lägen åt andra, och visade prov på både styrka, snabbhet och precision.

Lizzie Arnot: 7

Gjorde det historiska första målet i lagets första match (och seger) mot Liverpool. Har inte gjort speciellt många mål därefter och främst fått nöja sig med att vara en truppspelare. Arnot är teknisk och en riktigt hård spelare att möta, och förhoppningsvis bjuder nästa säsong på mer speltid för henne.

Embed from Getty Images

Kirsty Hanson: 7

En av de spelare vars kapacitet jag tror vi endast fått se en bråkdel av. Hanson är en tuff, stark yttermittfältare men känslan är att hon inte riktigt lyckats komma till sin rätt och visa hur bra hon egentligen är. Trots detta blev det flertalet matcher från start och ett par mål på det, men hon bör kunna få ännu större utdelning på allt slit hon lägger ner.

Ebony Salmon: n/a

Varit utlånad.