Dan James mycket nära United; PL emot superliga; Mata fortsatt ett frågetecken

Dagens nyhetssvep handlar som vanligt en hel del om sillyseason, men också om Premier League i sig och vad som komma skall. Bland annat får ni dessutom läsa om Juan Matas kontraktsförhandlingar.

Trevlig läsning!

James allt närmre United

Manchester Uniteds jakt på Daniel James har varit väl omskriven under en längre period nu. Men nu ska övergången vara nära att färdigställas, åtminstone om vi ska tro James Robson på Evening Standard.

Robson menar att United inledningsvis velat betala 10 miljoner pund för den walesiska landslagsmannen, men att Swansea envist pekat på sitt pris på omkring 20 miljoner. Nu ska dock United ha tvingats sätta fart i förhandlingarna då Monaco gett sig in i leken, och en övergång till Solskjaers lagbygge ska nu vara mycket nära, menar Robson. James beskrivs samtidigt vara säker på att det är United han vill till.

PL-klubbarna emot omstrukturering

Under onsdagen kom Premier League med ett uttalande gällande de påstådda omstruktureringarna av den europeiska toppfotbollen år 2024. Det har spekulerats om olika former av en ”superliga” under en längre tid, men detta är något som nu klubbarna enhälligt ställer sig emot.

I uttalandet står det att klubbarna vill att den inhemska fotbollen ska fortsätta vara prioriteten för de professionella klubbarna.

”Kritiskt, måste kvalifikationer för UEFA Champions League och UEFA Europa League fortsätta att vara beroende av nuvarande inhemska prestationer”, står det i uttalandet.

Haller på Solskjaers radar

Frankfurts säsong har nog inte gått någon obemärkt förbi. Den tyska klubben gick hela vägen till semifinal i Europa League – där det sedermera blev förlust på straffar emot Chelsea. Det stora utropstecknet i truppen har varit anfallaren Luka Jovic, som igår blev officiellt klar för Real Madrid på ett sexårskontrakt. En annan spelare som stuckit ut är hans radarpartner Sebastien Haller, som nu uppges finnas på Ole Gunnar Solskjaer radar, enligt ESPN:s Rob Dawson.

Embed from Getty Images

Anfallaren, som stått för 15 mål och 9 assist under den gångna Bundesliga-säsongen ska vara en spelare som United ser som en potentiell ersättare till Romelu Lukaku, som allt mer ryktas bort till sydligare breddgrader. Dawson skriver att Lukaku skulle kunna lämna för omkring 80 miljoner pund, vilket då skulle öppna upp för att United behöver värva en ersättare.

Det bör även nämnas att Daily Mail kommer med samma uppgifter.

Napoli jagar Lukaku

Inters – och Antonio Contes – intresse i Romelu Lukaku är välkänt. Men nu kommer Gazzetta dello Sport, i en artikel återgiven av Football Italia, med uppgifter om att Napoli gett sig in i kampen om belgarens signatur.

Tidningen skriver att Napoli erbjuder United-anfallaren 10 miljoner euro om året, en lön som är högre än den som Inter ska ha erbjudit. Detta ska de kunna göra på grund av nya skatteregler i Italien som gör gällande att nordliga lag kan får 70% i avdrag medan sydliga får hela 90% i avdrag. Ett problem ska dock vara att Napoli alltid vill att sina värvningar ska skriva över alla bildrättigheter på klubben, vilket ska ha gjort att flertalet värvningar inte gått i lås.

Pogba kräver ”oacceptabla” summor för övergång

Enligt onsdagens L’Equipe, som återgivs av SportWitness, ska Zinedine Zidane vara angelägen att få klart sina värvningar tidigt den här sommaren. Nu ska fransmannen vara inställd på sin landsman, Paul Pogba, men dennes lönekrav ska vara ”oacceptabla”, enligt tidningen. Detta gör en övergång ”väldigt komplicerad”.

Om Pogba kan tänka sig att sänka sina krav kan klubben sedan börja prata med United om ett pris för mittfältaren, men även det kan visa sig bli ett hinder.

Mata fortsatt ett frågetecken

Juan Matas kontrakt går som bekant ut den 30 juni. Än så länge har ingenting annonserats utåt huruvida den spanska mittfältaren blir kvar i klubben eller ej. Nu har vi fått en uppdatering från Simon Stone, BBC, som menar att samtalen om en förlängning fortgår.

VAR-nyheter

Som de flesta nog vet kommer VAR att införas i Premier League till kommande säsong. Bland annat kommer vissa VAR-beslut att visas på storbildsskärmarna i arenorna, men främst de besluten som visar varför domarna valt att ändra ett beslut.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS