Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United överens med Swansea och Daniel James

Manchester United har kommit överens med Swansea och Daniel James om en övergång för spelaren till Manchester United. En större presentation av spelaren förväntas ske någon gång i nästa vecka.

Det har varit en dåligt bevarad hemlighet att Daniel James kommer att lämna Swansea och ansluta till Manchester United under sommaren. Nu har alltså båda klubbarna officiellt gått ut och bekräftat att James är klar. Det kommer komma en större presentation av James i nästa vecka, enligt Swanseas hemsida förväntas det ske den 11 juni  då FIFA:s internationella transferfönster öppnar. Detta är dock ej bekräftat av United, och vi vet att Wales har landskamp den dagen, så vi får anledning till att återkomma när United går ut med mer information.

United bekräftar alltså att man är överens både med klubben och James, samt att James gått igenom den obligatoriska läkarundersökningen. Det är alltså inte så att United och James nu måste komma överens om spelarens personliga kontrakt, detta är redan gjort.

Embed from Getty Images

Daniel James är född den 10 november 1997 och är alltså 21 år gammal. Han är en ytter som är kapabel att spela både till höger och vänster, säsongen som var höll han till något mer på vänsterkanten.

38 matcher, varav 31 från start, spelade han med Swansea under föregående säsong och gjorde på dessa matcher 5 mål och 10 framspelningar (enligt Transfermarkt), alla turneringar inräknat.

James är född i staden Beverley i Yorkshire, England, men har valt att representera Wales på landslagsnivå, detta då hans far kommer från Wales. Fadern avled oväntat i slutet av maj, något som gjorde att övergången lades på is några veckor för att ge James lugn och ro tillsammans med sin familj.

Sin ungdomskarriär spendera han i Hull fram till 2014 då Swansea valde att lägga 72.000 pund på att få honom, en summar pengar som får anses som välinvesterade då övergångssumman till United sägs landa någonstans kring 15 miljoner pund.

Välkommen till Manchester United, Daniel James.