Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba mot Bale; Gill blir CBE; Vad hände med Gribbin?

Embed from Getty Images

Så här mitt i landslagstider, innan de sista spelarna går på semester, börjar transfermarknaden så sakteliga gå från enbart rykten till att även affärer presenteras. Manchester United gjorde klart med Daniel James, senare på kvällen kom beskedet att en annan ytter tog klivet från Premier League, då Eden Hazard lämnade Chelsea för Real Madrid.

Just Real Madrid är inblandade i dagens rykten gällande spelare från United, då vi återigen får anledning att fundera på Paul Pogbas framtid i Manchester United. Utöver detta uppmärksammar vi att David Gill får en fin utmärkelse och vi läser på lite om Callum Gribbin.

Gällande värvningen United gjorde klart med igår så läser ni mer om Daniel James här, och ännu mer här i Adams eminenta krönika.

Pogba mot Bale?

Igår kväll, efter att Hazard blev klar för Real, skrev The Mirror att Paul Pogba är spelaren som Zinedine Zidane nu vill få till klubben.

Som betalning för detta kan han tänka sig bland annat Gareth Bale, som inte är Zidanes favorit och som i och med värvningarna av Luka Jovic och Eden Hazard bör vara ytterligare längre ifrån en startplats i Real Madrid till nästa säsong.

Enligt Mirror värderar United Pogba till 130 miljoner pund, och troligen skulle väl Real också få ge lite pengar emellan. Plus att Bales enorma lön i Real kommer bli ett problem, då United under Solskjaer inte vill sätta sig i ytterligare en Alexis-situation.

David Gill hedras

Manchester Uniteds förre verkställande direktör, David Gill, uppmärksammas av den brittiska drottningen, då han blir Commander of the Most Excellent Order of the British Empire, oftast förkortat CBE.

Kortfattat så får man utmärkelsen för någon form av förtjänster som gjorts för det brittiska imperiet. I David Gills fall handlar det om tjänster för fotbollen.

Som jämförelse kan nämnas att Sir Alex Ferguson till är exempel CBE även han, och David Beckham är OBE vilket är en grad lägre. Gill blir dock inte ”Sir David Gill”, enkelt förklarat så blir man Sir om man får en titel som är ett steg högre än CBE, i Sir Alex fall som är han också Knight Bachelor. England har många steg i utmärkelser från kungligheterna minst sagt.

Vad hände med Callum Gribbin?

Igår kom listan med vilka spelare som friställs från Manchester United och alltså kommer lämna klubben. Den största nyheten där var att Juan Mata erbjudits nytt kontrakt, även om det fortfarande är oklart om han kommer stanna.

Bland de spelare som fick lämna klubben finns Callum Gribbin, den förre supertalangen som blev ytterligare en i raden att drabbas av skador vilket fick utvecklingen att stanna av vilket nu gör att han kommer få söka lyckan någon annanstans.

För den som vill läsa mer om Gribbins väg från supertalang till gårdagens besked finns det mer här, på Manchester Evening News.