Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United med bud på Wan-Bissaka; Bale på lån; James mot Kroatien; Lukaku målskytt

Thomas Meunier-spåret verkar ha kallnat och Aaron Wan-Bissaka är nu tillbaka som etta på högerbackslistan. Samtidigt spekuleras det återigen om Gareth Bale.

Utanför silly season spelas det landslagsfotboll, med ett antal Unitedspelare i aktion.

Stort bud på Wan-Bissaka

Manchester United har kommit med ”ett stort bud” på Aaron Wan-Bissaka. Det påstod Sky Sports sent igår kväll, med en hänvisning till egna källor. Idag hakade även Guardian och Telegraph på. De båda tidningarna menar att United har erbjudit Crystal Palace 40 miljoner pund för Wan-Bissaka. Enligt Telegraph har det budet nobbats.

En högerback anses vara högt på Uniteds önskelista och mycket tyder på att Wan-Bissaka är klubbens förstaval. Crystal Palaces högerback är dock svår att lösa. Han har tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt och Palace varken vill eller behöver sälja. Dessutom har Wan-Bissaka själv indikerat att han inte har någon brådska att byta klubb. Så om det ska bli någon affär måste United öppna den stora plånboken. Både Guardian och Telegraph tror att det kan krävas ett bud på runt 60 miljoner pund för att Palace ska lyssna.

Det har spekulerats om Thomas Meunier också. PSG:s högerback skulle vara enklare och billigare att lösa. Känslan just nu – men det tenderar ju att svänga fort under silly season – är ändå att United är inriktade på Wan-Bissaka, med Meunier som backup.

Bale på lån

Manchester United har under lång tid haft Gareth Bale på sin önskelista. Intresset har dock svalnat markant då Bales status i fotbollsvärlden inte längre är vad den var. Real Madrid är dock angelägna att göra sig av med walesaren.

Enligt Mirror ska United nu försöka få till en lösning där klubben kan låna Bale från Real Madrid. United ska inte vara intresserade av att betala stora pengar för Bale men om han kan fås billigt på lån blir det en annan femma.

James mot Kroatien

Nyförvärvet Daniel James spelade igår 79 minuter när Wales förlorade mot Kroatien i EM-kvalet. Jag såg delar av matchen och James, som spelade vänsterytter, var inte överdrivet involverad i en match där Kroatien förde spelet.

Några saker noterade jag:

  • James arbetade hårt i defensiven.
  • I slutet på första halvlek kom han två gånger till inlägg. Det första resulterade indirekt i en utmärkt målchans medan det andra rensades till inkast.
  • I andra halvlek sprang han vansinnigt fort för att hinna ikapp en förlupen boll, bara för att bli kapad av Vida, med resultatet att Vida blev varnad.
  • James borde också ha fått ett friläge då han var sopren framför mål. Gareth Bale valde dock ett svårt avslut istället för en enkel passning.

Wales åker nu till Ungern för ny EM-kvalmatch på tisdag.

Lukaku målskytt

Romelu Lukaku gjorde 3-0-målet när Belgien vann med just 3-0 mot Kazakstan i EM-kvalet. Anfallaren spelade 72 minuter och Belgien ser ut att som vanligt ta sig igenom kvalet utan stora problem.

Mindre roligt var det för Paul Pogba och Frankrike, som igår förlorade tungt borta mot Turkiet. Pogba spelade hela matchen, där Frankrike av statistiken att döma var utspelade, laget hade till exempel inte ett enda avslut på mål. Pogba belönades, som en av fyra spelare, med en tvåa i betyg av L’Équipe. Ingen utespelare fick bättre än en fyra.

Scott McTominay gjorde ett sent inhopp då Skottland, i samma grupp som Belgien, vann med 2-1 mot Cypern. McTominay hade varit på planen i åtta minuter då Cypern kvitterade. Bara ett par minuter senare var McTominay involverad i förarbetet när Oliver Burke kunde avgöra matchen.

Jesse Lingard startar idag för England mot Schweiz i Nations Leagues tredjeprismatch. Marcus Rashford, som blev utbytt skadad senast, sitter på bänken.

Fyra eller fem Unitedspelare i VM-match

I VM kan vi ikväll (klockan 18.00) få se fyra Manchester United-spelare i aktion när England möter Skottland. I det engelska laget har vi Alex Greenwood och Abbie McManus medan skottarna kontrar med Lizzie Arnot och Kirsty Smith.

Ja, det kan faktiskt vara så att vi får tre Unitedspelare i det skotska laget. Mycket tyder nämligen på att West Hams anfallare Jane Ross kommer att bli damlagets fjärde nyförvärv inför den kommande säsongen.

https://twitter.com/ManUtdWomenFC/status/1137454306247041026

Ross, som fyller 30 år i september, blir i så fall Uniteds äldsta utespelare. Hon gjorde den gångna säsongen 7 mål på 20 matcher för West Ham i WSL och hon har gjort 58 mål för Skottland på 127 landskamper. Månne känner ni igen namnet, Ross spelade nämligen för Vittsjö 2013 till 2015. Därefter var hon i Manchester city innan hon gick till West Ham sommaren 2018.

Justin Edinburgh död, Regan Poole sörjer

Avslutningsvis idag en tråkig nyhet. Justin Edinburgh, som den gångna säsongen tog Leyton Orient tillbaka till Football League (EFL), har avlidit, bara 49 år gammal.

I Manchester United-kretsar drabbar nyheten Regan Poole allra hårdast. Det var Edinburgh som en gång i tiden gjorde Poole till Newport Countys yngsta spelare någonsin. Poole är för närvarande klubblös, sedan han friställts av United.