Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Daniel James klar för Manchester United

Daniel James är nu officiellt en Manchester United-spelare! I den här livebloggen följer vi utvecklingen de närmaste timmarna.


Senast uppdaterad: 2019/06/12 20:36

Reward

Daniel James till Manchester United

Updated: 2019/06/12 19:00
 • 0
 • Share


2019/06/12 20:36
Tack för idag

Det har inte hänt så mycket från United eller James på några timmar nu, så vi får anta att det var det vi fick.

Därför tackar vi för visat intresse idag, och påminner om att ni skall titta in på Muss.se imorgon när spelschemat släpps. Glöm inte heller bli medlem och ta chansen och boka en resa att se United i Manchester.

Trevlig kväll!

 • 0
 • Share


2019/06/12 19:13
Nummer 47

Nej, Daniel James skall inte ha tröjnummer 47 i Manchester United. Eller, det vet vi ju inte, inget tröjnummer är tilldelat honom än.

Men, när han beträder planen i en officiell match kommer han bli den 47:e walesaren att spela för Manchester United, med reservation för att det kan ha missats någon i statistiken från före andra världskriget.

Överlägset mest meriterade walesare i United är naturligtvis Ryan Giggs med sina 963 matcher för klubben. Mark Hughes, Billy Meredith, Ray Bennion, Clayton Blackmore och Tom Jones är de fem övriga walesare som nått 200 matcher i United.

Kan James nå så långt tro?

 • 0
 • Share


2019/06/12 17:36
Apropå snabbheten

Han pratar själv om sin snabbhet, Ryan Giggs göra det lika så. Men finns det något exempel på den då?

Absolut, i vintras kutade han från ena straffområdet till det andra helt på egen hand, med boll – och ingen annan hängde med. Spana in.Updated: 2019/06/12 17:37
 • 1
 • Share


2019/06/12 17:33
Giggs om James

MUTV har passat på att prata med Ryan Giggs, som är den som gett James chansen i landslaget under säsongen som varit.

Detta är vad Uniteds gamla vänsterytter hade att säga om sin adept.

”Först av allt, hans bästa egenskap är hans snabbhet. Jag har förmodligen aldrig sett någon så snabb i hela min karriär, och det är stort för jag har uppenbarligen spelat mot snabba spelare.

”Han kan spela ett flertal positioner, överallt i offensiven egentligen. Det här året har han spelat en del längst fram för Swansea, vilket han inte gjort mycket förr, men han såg komfortabel ut.

”Han är en mardröm för försvarare, för han är inte så stor så det är svårt att få din arm i vägen. Han är tvåfotad, kan göra mål, skapa mål så klart och han har ett bra temperament.”

Ryan Giggs, med över 20 år inom professionell fotboll, säger alltså att han aldrig sett någon snabbare spelare. Det säger nåt…

 • 2
 • Share


2019/06/12 17:28
Frågestund

Det är naturligtvis en överlycklig Daniel James som nu lämnar Swansea för United. Extra skönt måste det kännas för honom med tanke på att han var väldigt nära att hamna i Leeds i januari, och det hade ju inte varit roligt för någon.

I Uniteds officiella app går det att hitta en frågestund med nyförvärvet. Det mest intressanta från den frågestunden har vi sammanfattat nedan.

Välkommen till United.

”Tack så mycket. För mig är det surrealistiskt, att vara en del av den här massiva klubban. Som barn tror jag alla växer upp och säger ’Jag vill spela för Manchester United’, och här är jag idag och säger. Jag trodde aldrig jag ens skulle få spela mot United, än mindre för dem så jag kan inte vänta på att få starta. Vi har en massiv fansskara, och att få vara en del av det är fantastiskt. att få spela i Premier League kommer vara en utmaning jag tror jag är redo för.”

Om fjolåret med Swansea.

”Jag trodde inte jag skulle få spela mycket A-lagsfotboll. Jag minns att jag gick in till kontoret i början av året och sa att jag ville gå på lån. Jag fick till svar att jag skulle vara en del av någonting, och så klart undrar man ’är det sant?’. Och att få fler chanser den här säsongen har varit fantastiskt, det har varit ett bra halvår för mig att få så många matcher och att även ha fått debutera för landslaget.”

Din spelstil?

”Jag skulle säga att jag är en ganska direkt spelare. Jag gillar inte bara att ha bollen vid fötterna utan gillar att få in den bakom [försvararna]. En ganska snabb spelare.”

Om sin mångsidighet.

”Jag tror det är viktigt att vara mångsidig, särskilt nuförtiden. Det är viktigt att kunna spela på många positioner, först till vänster, höger och även längst fram och jag har gillat alla tre. Jag tycker det är viktigt att inte bara kunna spela på en position, utan att spela på alla tre så har man fler chanser att komma med i laget.”

Om Ryan Giggs.

”Ryan är en stor anledning till att jag är här nu. Han gav mig chansen mot Slovakien och att få göra mål under de första fem minuterna var fantastiskt för mig.”

 • 0
 • Share


2019/06/12 16:50
Spelarprofil

Redan nu är vår spelarprofil gällande Daniel James uppe. Ni hittar den här.

Updated: 2019/06/12 16:50
 • 0
 • Share


2019/06/12 16:34
James på Twitter

I samband med att James presenterades twittrade han själv följande:

”Jag är väldigt stolt att gå till den största fotbollsklubben i världen. Detta är ett nytt och spännande kapitel i mitt liv och jag kan inte vänta på att få börja. Tack till alla som har visat förtroende för mig. Hårt arbete börjar nu!”


 • 0
 • Share


2019/06/12 16:33
Solskjaer och James

När en ny spelare presenteras får vi självklart höra både vad spelaren och managern tänker och tycker. Vi börjar med Ole Gunnar Solskjaer.

”Daniel är en spännande ung ytter med mycket skicklighet, visioner, exceptionell snabbhet och en bra arbetsmoral. Han hade en fantastisk säsong med Swansea City och har alla färdigheter som behövs för att bli en Manchester United-spelare.

”Vi är glada att han har skrivit på för vår klubb och vi alla ser fram emot att jobba med honom. Detta är en perfekt omgivning för Daniel att fortsätta sin utveckling.”

Daniel James hade följande uttalande:

”Detta ären av de bästa dagarna i mitt liv, och en utmaning jag verkligen ser fram emot. Premier League är den bästa ligan i världen och Manchester United är den perfekta platsen för mig att fortsätta utvecklas som spelare.

”Detta är ett otroligt stolt ögonblock för mig och mig familj, även om det färgas av vemod att min far inte kan dela den här upplevelsen med oss. Jag ser fram emot att jobba med Ole, möta laget och få börja.”

För den som missat så avled James far för bara några veckor sedan, därav hans fortfarande färska sorg.

 • 2
 • Share


2019/06/12 16:15
Internationellt speltillstånd

Manchester United noterar att övergången som tar Daniel James till Manchester United gäller under förutsättning att spelare får internationellt speltillstånd. Det får förmodas vara en ren formalitet.

För även om han värvas från en walesisk klubb så spelar ju Swansea i det engelska ligasystemet. Dessutom är ju både England och Wales, som delar av Storbritannien, (fortfarande) EU-länder.

 • 0
 • Share


2019/06/12 16:11
James officiellt en Unitedspelare

Så blev det officiellt. Daniel James har signerat ett femårskontrakt, med option på ett år till, med Manchester United.

 • 0
 • Share