Q&A med Daniel James: Jag vill vara en del av att få United tillbaka

Traditionsenligt bjuder United på en frågestund med sina nyförvärv, detta gäller även Daniel James. I livebloggen sammanfattade vi en del av intervjun, här nedan läser ni den i sin helhet – på svenska.

Välkommen till United.

Tack så mycket. För mig är det surrealistiskt, att vara en del av den här massiva klubban. Som barn tror jag alla växer upp och säger ”Jag vill spela för Manchester United”, och här är jag idag och säger. Jag trodde aldrig jag ens skulle få spela mot United, än mindre för dem så jag kan inte vänta på att få starta. Vi har en massiv fansskara, och att få vara en del av det är fantastiskt. Att få spela i Premier League kommer vara en utmaning jag tror jag är redo för.

Om fjolåret med Swansea.

Jag trodde inte jag skulle få spela mycket A-lagsfotboll. Jag minns att jag gick in till kontoret i början av året och sa att jag ville gå på lån. Jag fick till svar att jag skulle vara en del av någonting, och så klart undrar man ”är det sant?”. Och att få fler chanser den här säsongen har varit fantastiskt, det har varit ett bra halvår för mig att få så många matcher och att även ha fått debutera för landslaget.

Om att slå igenom i The Championship.

I början är man så klart nervös, man tänker på vad andra skall tänka om en. Men det var när jag fick min första start hemma som jag spelade som jag gjorde i U23 och U18. Tränaren litade på mig och sa till mig att spela mitt spel, och jag tror att från då trodde jag på att jag kunde spela och i varje match har jag blivit bättre.

Din spelstil?

Jag skulle säga att jag är en ganska direkt spelare. Jag gillar inte bara att ha bollen vid fötterna utan gillar att få in den bakom [försvararna]. En ganska snabb spelare.

Om sin mångsidighet.

Jag tror det är viktigt att vara mångsidig, särskilt nuförtiden. Det är viktigt att kunna spela på många positioner, det här året spelade jag först till vänster, höger och även längst fram och jag har gillat alla tre. Jag tycker det är viktigt att inte bara kunna spela på en position, utan att spela på alla tre så har man fler chanser att komma med i laget.

Om Ryan Giggs.

Ryan är en stor anledning till att jag är här nu. Han gav mig chansen mot Slovakien och att få göra mål under de första fem minuterna var fantastiskt för mig. Han har gett mig förtroende, och sen dess har han har sett mig i några matcher i Swansea och jag tror att han har en stor roll i att jag är här nu, jag tror han har nämnt mig här och jag skulle ge mycket tillbaka för det.

Om hans solomål mot Brentford.

Det är ett sånt mål man gör när man är liten, när jag spelade med mitt lokala lag. Jag förväntade mig inte så mycket utrymme framför mig efter en frispark, jag tror de flesta ställer en spelare på mittlinjen.

När bollen väl träffade mig och jag fick ytan handlade det bara om att komma till andra målet så snabbt som möjligt och väl där handlade det om att vara lugn, och det var jag tack och lov

Om Ole Gunnar Solskjaer.

Jag har pratat med honom när jag varit här. Jag tycker ambitionen han har för klubben är fantastisk för de nästa två åren. Att få in spelare som är hungriga och som vill arbeta hårt, det tror jag på och jag tror att jag är en av de spelarna – jag är villig att arbeta hårt och det är det jag ser fram emot.

Om Old Trafford.

Jag såg faktiskt matchen mot Barcelona i Champions League, och atmosfären var fantastisk. När jag såg den trodde jag aldrig att jag skulle få spela på den planen, och att tänka på det nu gör att jag inte kan vänta på att få komma ut. Det är något jag verkligen ser fram emot, att få vara ute där på planen. Atmosfären är fantastisk och det är fansen med.

Om Premier League 2019/20.

Jag ser verkligen fram emot att få se spelschemat. Det spelar ingen roll vilka man möter, varje match kommer vara svår. Men att se den och se lagen jag kommer möta är surrealistiskt för mig. Det är något jag aldrig trodde att jag skulle få möta de lagen. Jag fick en försmak förra säsongen i FA-cupen där vi spelade mot några av de bästa spelarna i världen, och det är något vi kommer göra vecka in och vecka ut. För mig, att tro att jag är på samma nivå, det är där jag vill vara och detta är en chans jag verkligen ser fram emot. Jag vill vara en del av att få United tillbaka där klubben vill vara.

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS