Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogbas framtid; West Ham avvisar bud; Wan Bissaka allt närmre?

Dagens nyhetssvep andas i vanlig ordning silly season. Bland annat meddelar Paul Pogba att tiden i Manchester United troligtvis har nått sitt slut. Utöver det rapporteras det om ett nobbat bud från West Ham och att Aaron Wan-Bissaka tycks komma allt närme spel i den röda tröjan.

Paul Pogba: ”läge för en ny utmaning”

En av de större transfersopporna den här sommaren lär sannolikt handla om var Paul Pogba kommer spela sin fotboll till hösten. Det spekuleras om att mittfältaren kan vara på väg bort från Manchester United och där Real Madrid nämns som en trolig destination, men även Juventus och därmed en återkomst till Turin.

I videoklippet nedan ger huvudpersonen sin syn på framtiden.

”Det är mycket snack och många tankar. Jag har varit tre år i Manchester och gjort det bra; en del bra stunder och en del mindre bra, som alla andra överallt.

”Efter den här säsongen och allt som har hänt, och med tanke på att det har varit min bästa säsong också… Jag tror det kan vara läge för en ny utmaning någon annanstans.”

Vad gäller prislappen uppger Telegraph att United är redo att lyssna på bud omkring £160 miljoner, men att Real Madrid eventuellt kan få svårt att hosta upp de summorna då man redan lagt ansenliga pengar på nyförvärv, däribland Eden Hazard från Chelsea.

Även Football Italia kommer med uppgifter om fransmannen där man menar att Juventus klubbdirektör, tillika före detta storspelare, Pavel Nedved ska sätta sig med Pogbas agent, Mino Raiola, för att diskutera 26-åringens framtid. Den italienska storklubben sägs vara villiga att inkludera en spelare i affären för att pressa ner priset. De som nämns är Douglas Costa, Paulo Dybala och Joao Cancelo.

Rob Dawson på ESPN skriver dock att som läget är nu räknar United med att Pogba kommer stanna i klubben. Men räkna med att det kommer bli nya turer gällande Pogba framöver, inte minst med tanke på hans uttalande.

Mittbacksjakten fortsätter

Embed from Getty Images

Nästan dagligen kopplas nya spelare ihop med Manchester United, och den här gången lägger vi till en mittback till listan. Enligt Sky Sports ska United vara intresserade av Issa Diop i West Ham.

Hur mycket sanning vi kan väga in i detta återstår att se, men vad som är säkert är att United söker en mittback. Det var länge snack om Matthijs de Ligt, men där har det varit tyst ett bra tag nu, troligtvis ett tecken på att United inte längre är ett alternativ för den unge holländaren. Även Harry Maguire från Leicester har det skrivits om men utan några konkreta uppgifter.

Vad gäller Issa Diop verkar West Ham inte vara särskilt sugna på att sälja sin försvarsklippa, något som även The Guardian uppger. United sägs vara villiga att erbjuda £45 miljoner inklusive en spelare, men vem den spelaren i sådana fall skulle vara finns inga uppgifter om.

Vårt att nämna är att West Ham är aktiva på marknaden och har redan gjort klart med spanjoren Pablo Fornals från Villareal. Utöver det ligger ytterligare några spelare på radarn hos londonklubben, och för att finansiera eventuella övergångar skulle man kunna tänka sig att en försäljning av Diop inte är helt utesluten. Men i och med de samstämmiga uppgifterna som nämns ovan är det nog rimligt att inte ha allt för stora förhoppningar.

22-åringen kom till West Ham förra sommaren från Toulouse för drygt £20 miljoner.

Mer silly…

Aaron Wan-Bissaka

Embed from Getty Images

Näste man på tur i detta transferpräglade nyhetssvep är Aaron Wan-Bissaka. Den högt aktade högerbacken är sedan en tid tillbaka ett hett villebråd för Manchester United, och nu uppger bland annat James Ducker på Telegraph att förhandlingarna med Crystal Palace pågår och att man räknar med en överenskommelse i nästa vecka.

United lär behöva punga ut åtminstone £50 miljoner för 21-åringens signatur. Utöver det verkar Crystal Palace ha intresse i att slopa Wilfried Zahas vidareförsäljningsklausul som klubbarna förhandlade fram i samband med att Zaha återvände till londonklubben efter sin sejour i United.

Youri Tielemans

Embed from Getty Images

Slutligen lägger vi in några rader om Leicesters mittfältare, Youri Tielemans, som under säsongen varit utlånad från AS Monaco. Det spekuleras i att United ska vara intresserade av den unge belgaren och att man dessutom blivit erbjuden att köpa loss honom. Även här är det Telegraph som i detta fall tillbakavisar att United skulle ha något intresse för Tielemans, då man istället uppges rikta in sig på andra mittfältsnamn, bland annat Sean Longstaff från Newcastle.

Vi noterar även…

  • Att Maurizio Sarri lämnar Chelsea efter en säsong vid rodret. Den italienske tränaren återvänder till sitt hemland och tar nu över Juventus. Detta påverkar givetvis inte United i någon större utsträckning, men däremot får vi se hur Juventus intresse för Pogba kommer framstå.
  • Att Premier League har lanserat den nya matchbollen inför nästa säsong. Vad tycks?