Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Juan Mata förlänger kontraktet

Embed from Getty Images

Det surrades en hel del om det under gårdagen – nu är det officiellt. Juan Mata har förlängt sitt kontrakt med Manchester United till sommaren 2021, med en option på ytterligare ett år.

Spanjoren, som varit i United sedan vintern 2014, säger så här om kontraktsförlängningen till Uniteds hemsida:

”Det är en riktig ära att få fortsätta representer den här fantastiska klubben och våra otroliga supportrar. Jag har varit i Manchester United i fem år och jag är stolt över att kalla Old Trafford för mitt hem.

”Jag ser fram emot att jobba med Ole (Gunnar Solskjaer) och hans fantastiska tränarstab; visionen som de har för klubben är sannerligen spännande och jag är så glad över att jag kommer vara en del av det.”

Embed from Getty Images

Solskjaer, som tog över laget efter José Mourinho i december, har endast lovord att yttra om Mata.

”Juan är det ultimata proffset och en av de mest intelligenta spelarna som jag har jobbat med. Han är ett stort exempel för våra yngre spelare i sitt tillvägagångssätt. Han förstår vad det betyder att vara en Manchester United-spelare och har omfamnat allt om den här enorma klubben.

”Lika mycket som allt han bidrar med på planen, vi har några fantastiska unga spelare här och jag vet att Juans stora erfarenhet kommer att hjälpa dem nå sin potential över de kommande säsongerna. Jag är överlycklig att han har signerat ett nytt kontrakt, eftersom jag vet att hans talang och mentalitet kommer vara ovärderlig för den här truppen.”

Vilken effekt den här förlängningen kommer få på resterande del av transferfönstret samt kommande säsong får framtiden utvisa. Men att Juan Mata är en ödmjuk och genuin person som utan tvekan har viktiga egenskaper i omklädningsrummet kan vi nog alla skriva under på. Förhoppningsvis kan han även bidra på ett starkt sett ute på planen också!