Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Inter vill lånköpa Lukaku; efter Wan-Bissaka kommer Longstaff; ingen mittback i sikte

På vad som mycket väl kan bli Aaron Wan-Bissaka-dagen går vi vidare i transfersommaren. Romelu Lukaku fortsätter att kopplas samman med Inter medan allt starkare rykten placerar Sean Longstaff i Manchester United. Att United också vill värva mittback är ingen hemlighet men där verkar inget vara nära förestående.

I andra nyheter så har Wayne Rooney skjutit från distans medan #glazersout trendar på Twitter. Och så är det kvartsfinal i VM ikväll, potentiellt med två Unitedspelare från start.

Wan-Bissaka redan idag?

Som vi berättade igår tyder nu allting på att Aaron Wan-Bissaka inom kort kommer att presenteras som en Manchester United-spelare. United och Crystal Palace ska vara överens om en övergångssumma på 50 miljoner pund, varav 5 miljoner i prestationsbaserade klausuler.

Enligt PA:s Simon Peach kommer Wan-Bissaka signera ett femårskontrakt med option på ytterligare ett år. Peach skriver vidare att övergången kan annonseras redan idag.

Inter vill lånköpa Lukaku

Att Inter vill värva Romelu Lukaku och att anfallaren vill flytta till Italien är de flesta överens om. Manchester United är av allt att döma villiga att släppa belgaren. Men bara om priset är rätt. Däri ligger kruxet. Inter har svårt att finansiera övergången.

Det har tidigare spekulerats i att Inter ska lösa det ekonomiska genom att först sälja Mauro Icardi. Nu verkar klubben emellertid ha hittat en mer kreativ lösning. Fabrizio Romano rapporterade i natt för Guardian att Inter ska komma med ett förslag till United där de signerar Lukaku på ett tvåårslån med köpobligation. Inter ska föreslå ett låneavtal värt 10 miljoner euro och en köpobligation värd 60 miljoner euro.

Det rör sig alltså om garanterade pengar för United och själva avtalet skulle då vara ren bokföring. Inter vill på detta vis frigöra resurser i sommar.

James Ducker på Telegraph kommer idag med samma information. Hur United ska ställa sig till detta avtal är ännu oklart. Affären, som totalt är värd 62,7 miljoner pund, är trots allt en bra bit ifrån de 80 miljoner pund som United hoppas få för Lukaku och framtida pengar brukar värderas lägre än nutida pengar (nu görs nästan alla affärer på avbetalning men i detta fall är det väldigt baktungt). Ducker tror ändå att samtalen kommer att accelerera nästa vecka.

Då alla inblandade parter verkar förespråka övergången borde en lösning ändå gå att hitta. Samtidigt ska vi förstås komma ihåg att ingen av klubbarna visade särdeles stor kompromissvilja när United ville köpa Ivan Perisic förra sommaren.

Longstaff härnäst?

”Manchester United ser ut att fortsätta sin sommarinvestering i ungdom genom att försöka värva Newcastles mittfältare Sean Longstaff,” skriver BBC:s Simon Stone.

Vi vet att BBC som regel har högre tröskel för publicering än tidningarna, så det finns anledning att ta rapporten på allvar. Enligt Stone ska Ole Gunnar Solskjaer vara angelägen att värva mittfältaren.

Fortfarande verkar förhandlingarna vara i sin linda och det återstår också att se hur den kaotiska situationen som råder i Newcastle påverkar. United har också kopplats samman med Bruno Fernandes, men det ska rimligen vara en separat affär, då det är helt olika spelartyper.

United ger upp Maguire

Att Manchester United också vill värva en mittback i sommar förefaller vara en självklarhet. Väldigt lite tyder dock på att Harry Maguire ska bli den mittbacken. Enligt Mirror ska Leicester kräva 100 miljoner pund för att släppa den engelska landslagsspelaren. Det ska vara alldeles för dyrt för United, som menar att 60 miljoner pund är en rimligare värdering.

Således ska United ha dragit sig ur affären. Även BBC:s Simon Stone (samma artikel som länkas ovan) menar att United finner prislappen för stor.

Alldeles säkert har United andra mittbackar på önskelistan. Just nu spekuleras det emellertid inte överdrivet mycket. Matthijs de Ligt kopplades länge samman med United men det spåret verkar vara dött.

#glazersout

På Twitter pågår just nu en gräsrotskampanj i syfte att få Glazerfamiljen att sälja Manchester United. Den amerikanska familjen köpte United under stora protester 2005. Under säsongen 2009/10 protesterades det regelbundet på Old Trafford och nu tar protesterna alltså fart igen.

Huruvida protesterna kommer att leda någonvart återstår att se. Att de flesta Unitedsupportrar önskar nya ägare är givet. Glazerfamiljen har dock i alla år varit väldigt tydliga med att de inte tar någon stor hänsyn till vad supportrar tycker och tänker.

Greenwood och McManus spelar kvartsfinal ikväll

Med avspark klockan 21.00 (ses på TV4) ikväll spelar England VM-kvartsfinal mot Norge. Huruvida Unitedspelarna Alex Greenwood och Abbie McManus får chansen återstår att se. Förbundskapten Phil Neville gillar att rotera sitt lag. Därmed ingen garanti att Greenwood, som gjorde mål senast och har startat tre av fyra matcher, ånyo återfinns i startelvan.

McManus chanser till spel har ökat. Detta då de ordinarie mittbackarna Steph Houghton och Millie Bright är tveksamma till spel, på grund av skada och sjukdom respektive.

Rooney från distans

Manchester Uniteds meste målskytt någonsin kan än. I natt behandlade Wayne Rooney målvakten i Orlando City som vore det en West Ham-målvakt.

Väldigt, väldigt snyggt förstås. Men inte lika snyggt som när han volleylobbade för Manchester United, även om distansen var något kortare då. I klippet ser vi också Rooney skjuta mål – givetvis mot West Ham – från halva planen för Everton.

https://twitter.com/DevilsOfUnited/status/1144096023465353216?s=19

Om någon mot all förmodan bryr sig så vann Rooneys DC United med 1-0 mot Orlando City. Rooney har den här säsongen gjort 9 mål och 4 assists på 17 matcher i MLS. Tillsammans med de före detta Manchester United-spelarna Zlatan Ibrahimovic, Nani och Bastian Schweinsteiger är Rooney uttagen till MLS All-Star-match, där ligans bästa ska spela mot Atlético Madrid.