Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Halvår kvar för Fosu-Mensah; inget bud på Longstaff; Tielemans på reservlistan

I väntan på Aaron Wan-Bissaka, som av allt att döma kommer att presenteras som Manchester United-spelare idag, så har vi en del annat att behandla.

Vi snackar mittfältare i form av Sean Longstaff och Youri Tielemans, det blir lite Timothy Fosu-Mensah, lite VM och lite Europa League.

Wan-Bissaka presenteras (förmodligen) idag

Vi börjar ändå med Aaron Wan-Bissaka. Gårdagens formaliteter drog ut på tiden, så det är nu förväntat att högerbacken presenteras som Unitedspelare idag.

Enligt Sky Sports klarade Wan-Bissaka av sin läkarundersökning igår. Den engelska tevekanalen påstår också att Wan-Bissaka kommer att få nummer 29 i United, samma nummer som han har haft i Crystal Palace (och, om ni frågar mig, ett nummer som inte passar en ytterback, eller ens någon i den ordinarie matchtruppen).

6-8 månaders rehabilitering för Fosu-Mensah

Tim Fosu-Mensah drabbades av en allvarlig knäskada i april. Nu kämpar han med rehabiliteringen. Fosu-Mensah skriver själv att rehabiliteringen förväntas fortlöpa i ytterligare sex till åtta månader. Därmed är det inte tal om comeback förrän efter årsskiftet.

Tufft för Fosu-Mensah, som inte har haft lyckan med sig de senaste åren. Extra tufft då han knappast är tillbaka i spel förrän transferfönstret i januari har stängt, vilket betyder att han mest troligt kommer att spendera vårsäsongen 2020 i Uniteds reservlag.

Inget bud på Longstaff

Newcastle United räknar med att den Manchester United-ryktade mittfältaren Sean Longstaff ska ansluta till försäsongsträningen planenligt i nästa vecka. Det skriver Newcastletidningen Chronicle. Longstaff rehabiliterar fortfarande sin knäskada och kommer att sannolikt att träna på egen hand till en början.

Chronicle skriver vidare att Manchester United har ett stort intresse men att klubben ännu inte har kommit med något bud.

Tielemans på reservlistan

Den välinformerade franska journalisten Mohamed Bouhafsi säger till Get French Football News att Manchester United har Youri Tielemans på sin kortlista. United ska emellertid ha andra prioriteringar.

Milan stängs av från Europa League

Manchester United kommer inte att få möta Milan i Europa League den här säsongen. Detta står klart sedan CAS idag slagit fast att den italienska klubben stängs av från Europaspel på grund av klubben inte följt FFP-reglerna.

Milano kan trösta sig med att stadens andra klubb Inter kommer att träningsspela mot United i sommar.

I Milans frånvaro går Roma nu direkt in i gruppspelet medan Torino får Romas plats i kvalet. Det är redan nu klart att United inte kommer att stöta på Roma i gruppspelet, detta då både United och Roma kommer att vara seedade i den första seedningsgruppen. Torino blir däremot en möjlig motståndare, om Torino tar sig igenom kvalet.

Greenwood och McManus till semifinal

England är klara för semifinal i VM, detta efter 3-0 mot Norge i gårdagens kvartsfinal. Unitedspelarna Alex Greenwood och Abbie McManus fick följa matchen från avbytarbänken.

Grattis Joel

Avslutningsvis i det här svepet gratulerar vi Joel Pereira på födelsedagen! Den portugisiska målvakten är nu 23 år gammal. Hans framtid som Unitedspelare får anses vara oviss. Richard Hartis presenterades nyligen som ny målvaktstränare i United och nämnde inte ens Pereira då.