Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Liveblogg: Aaron Wan-Bissaka klar för Manchester United

Högerbacken Aaron Wan-Bissaka är nu en Manchester United-spelare! Häng med i den här livebloggen för alla detaljer om Uniteds senaste värvning.


Senast uppdaterad: 2019/06/29 17:22

Reward

Aaron Wan-Bissaka till Manchester United

Updated: 2019/06/29 17:05
 • 0
 • Share


2019/06/29 17:22
Wan-Bissaka tackar och längtar

”Jag kan inte nog tacka alla hos Crystal Palace,” skriver Aaron Wan-Bissaka på Twitter.

”Jag har varit i klubben i elva år och har växt upp här så jag kommer aldrig glömma mina rötter och stödet jag har haft från fansen, spelarna, personalen. Tack alla!”

Samtidigt noterar han att han nu är Unitedspelare och att han längtar efter att komma igång.

Med de meddelandena från Manchester Uniteds nya högerback bommar vi igen den här livebloggen. Men ni behöver inte oroa er, mer Wan-Bissaka har vi i vår nyligen publicerade krönika och mer kommer efter hand.

Tack för visat intresse. UTFR!

 • 0
 • Share


2019/06/29 15:05
Tolv minuter Wan-Bissaka

En Youtubevideo visar givetvis inte hela sanningen men kan ändå ge en bra bild av en spelare. I sin Q&A lyfta Aaron Wan-Bissaka fram sin snabbhet, hans dribblingar, hans tacklingar och hans långa räckvidd. Det får vi verkligen se prov på i klippet nedan.

Ibland ser det inte helt naturligt ut men han lyckas på nåt sätt alltid få med sig bollen och han tar sig på nåt sätt förbi sin motståndare. Samtidigt ska noteras att han ännu inte har gjort mål som seniorspelare och 4 assists på 46 matcher är inga siffror som imponerar. Defensivt ser han ofta ut att ha förlorat en duell men då dyker det långa benet upp, måste vara oerhört jobbigt att möta.

 • 0
 • Share

 • 0
 • Share

Det gick lite fort med tangenterna där. Det var träningsstället vi fick se förvandlas till hemmatröjan, inte bortastället.

 • 0
 • Share


2019/06/29 14:25
Nya kläder

Wan-Bissaka får visa upp sig inte bara i den nya hemmatröjan, utan i bortatröjan för 2019/20.


 • 0
 • Share


2019/06/29 13:41
Kort om Aaron Wan-Bissaka

Vi har givetvis fixat en profilsida för vår nya högerback!

Född i Croydon i London hösten 1997 skulle Aaron Wan-Bissaka börja spela fotboll för Crystal Palace redan vid elva års ålder. Han tog sig upp genom akademin och sommaren 2017 fick han följa med på lagets försäsongsturné. Under en skadekris fick han i februari 2018 sin första chans i en officiell match. Därefter var han ordinarie i startelvan och i mars utsågs han till månadens spelare i Palace. Efter säsongen utsågs han till årets unga spelare i Crystal Palace.

Säsongen 2018/19 gick Wan-Bissaka från klarhet till klarhet. Fyra gånger kammade han hem priset som månadens spelare i Palace och han utsågs också till årets spelare i klubben.

Sommaren 2019 värvades han så av Manchester United.

Wan-Bissaka har kongolesiskt ursprung och hans första landskamp var för DR Kongos U20-landslag i oktober 2015. Han kunde fortfarande välja att representera England och i mars 2018 blev han uttagen till det engelska U20-landslaget. Ett år senare spelade han U21-EM för England. Sommaren 2019 väntar han fortfarande på sin första chans i a-landslaget.

Spelarkaraktär

Ursprungligen utbildad som ytterforward är Aaron Wan-Bissaka idag en ytterback. Trots den offensiva skolningen har han sina största styrkor i det defensiva spelet. Han är snabb, läser spelet bra och gillar att tackla. Offensivt besitter han bra teknik och han är bra en mot en. Fortfarande bidrar han emellertid med för få mål och assists.

 • 0
 • Share


2019/06/29 13:18
Ole Gunnar Solskjaer om värvningen

”Aaron är en av de bästa unga försvararna i Premier League. Han har den rätta arbetsmoralen, talangen och mentaliteten för att spela för Manchester United och han passar perfekt den typ av spelare vi vill ta in i truppen för att hjälpa oss att bli bättre och ta nya steg.

”Aaron är en ung, hungrig spelare och villig att lära och det är viktigt i hans ålder. Jag är jätteglad att han har skrivit på för oss och vi ser fram emot att fortsätta hans explosionsartade utveckling hittills.”

 • 0
 • Share


2019/06/29 13:13
Wan-Bissakas ord

”Det är en otrolig känsla och en ära att kalla mig själv en Manchester United-spelare,” säger Aaron Wan Bissaka i samband med att han presenteras som Unitedspelare.

”[Det är] något jag vet att bara ett fåtal spelare har privilegiet att säga.

”Jag kan inte bärga mig för att börja och komma in i truppen. Jag kommer att ha en kort semester nu efter EM men jag ser fram emot att börja träna med managern och med mina nya lagkamrater på försäsongsturnén.”

Updated: 2019/06/29 13:14
 • 0
 • Share


2019/06/29 13:09
Äntligen officiellt!

Så blev Aaron Wan-Bissaka efter många om och men till sist en Manchester United-spelare. Högerbacken har signerat ett kontrakt på fem plus ett år för en rapporterad övergångssumma på 50 miljoner pund (varav 5 miljoner i klausuler).

 • 0
 • Share