Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

James har fått sitt nummer; Derby direkt; Ungdomsspelare in

Vi har en måndag med positiva tongångar i Manchester United. Truppen har återsamlats inför kommande säsong och Marcus Rashford har skrivit på ett nytt kontrakt som håller honom i klubben i minst fyra år till.

Båda dessa saker har vi skrivit om i egna artiklar, om truppen som samlats här och om Rashford här.

I det här nyhetssvepet samlar vi upp resten av de nyheter vi har kring United idag, från Daniel James nya nummer via damernas premiär till ungdomsspelare och sillyrykten.

Uppdatering av truppen

Vi börjar dock med en uppdatering gällande artikeln om truppen som samlats idag, då United nu lagt ut bilder från den allra första träningen.

På bilderna syns ungdomsspelarna Angel Gomes, Tahith Chong, James Garner, Mason Greenwood och Dylan Levitt som alla medverkade på träningen. Ingen av dessa tillhör officiellt A-truppen än, men att de är med idag får ses som starka indikationer på att de kommer vara med i truppen som reser på turné om knappa veckan, och kanske kommer någon av dem officiellt as upp i A-truppen inför säsongen.

Embed from Getty Images

OcksÃ¥ noterbart är att Angel Gomes tränade i kläder med nummer 28 pÃ¥. Han har tidigare haft nummer 47, sÃ¥ detta kan indikera ett nummerbyte även om det hänt förr att spelare under försäsong tränat i ”fel” nummer.

Med dessa ungdomar inräknade såg hela truppen som samlades idag ut så här.

Målvakter: Sergio Romero, Lee Grant, Joel Pereira
Försvarare: Phil Jones, Chris Smalling, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Axel Tuanzebe Marcos Rojo, Luke Shaw, Ashley Young, Diogo Dalot
Mittfältare: Scott McTominay, Nemanja Matic, Fred, Andreas Pereira, Jesse Lingard, Juan Mata, Angel Gomes, Tahith Chong, James Garner, Dylan Levitt, Mason Greenwood
Anfallare: Anthony Martial, Romelu Lukaku

Nummer 21 för Daniel James

Uniteds första nyförvärv för säsongen har nu också fått sitt nummer. Daniel James kommer husera på kanten med nummer 21 på ryggen, och han tar alltså över Ander Herreras nummer.

James är den sjunde spelaren som har nummer 21 i United, sedan truppnummer infördes 1993. Först ut var Pat McGibbon, som endast spelade en match för klubben, sedan följde Henning Berg, Diego Forlan, Dong Fangzhuo, Rafael och alltså Ander Herrera.

United var ocksÃ¥ snälla och la ut en ”om du missat det”-länk om att Aaron Wan-Bisska kommer spela i nummer 29, samma nummer som han hade i Crystal Palace.

Derby direkt!

Den 10 juli kommer spelschemat för damernas matcher kommande säsong, men redan idag kom första omgången i ligaspelet, och vi går ut med en smäll.

United får nämligen åka till andra sidan stan och möta Manchester City i omgång nummer ett. En svårare, men inte heller mer inspirerande, uppgift kunde Casey Stoney och hennes gäng knappast ha fått!

Matchen kommer spelas helgen 7/8 september.

Ungdomsspelare in

Vi har nu fått listan på de spelare som kommer ansluta till Uniteds U18-lag. United har ännu inte bekräftat det själva, den bekräftelsen brukar komma någon gång i början/mitten av juli, men redan nu vet vi alltså vilka ungdomar som kommer in.

Roligt nog så har vi en svensk som tar klivit över från Brommapojkarna till United, nämligen den 16-årige Johan Guadagno som vi rapporterade om igår.

I övrigt är det elva spelare som tar klivet upp från den egna akademien, samt en Björn Hardley från NAC Breda, Mateo Mejia från Real Zaragoza och Dillon Hoogewerf som vi skrev om för en månad sedan.

Den unge Shola Shoretire som under säsongen som gick blev den yngste spelaren att spela i Uefa Youth League är endast 15 år gammal och därför för ung för att få skriva på ett scholarship. Det hindrar honom dock inte från att få spela i U18 om han skulle platsa.

Dagens silly

Som alltid numera är det en hel del rykten, vissa trovärdiga men andra verkar snarare komma från spelarens agents mosters inadopterade farbrors barnbarnsbarn. Detta är dagens skörd.

Tanguy Ndombele

Både Get French Football News och Sport Witness skriver att Lyons Tanguy Ndombele verkar vara på väg till Tottenham, men att United sent skulle kunna komma in och kapa dealen.

Båda klubbarna anger att Ndombele kostar 72 miljoner pund (62 miljoner direkt plus 10 miljoner i bonusar) men också att det personliga kontraktet ännu inte är helt förhandlat.

Sannolikheten att United skall komma in sent anses dock låg, det lär bli Tottenham för Ndombele.

Wissam Ben Yedder

Om det här namnet ger kalla kårar är det inte så konstigt. Wissam Ben Yedder hade nämligen den dåliga smaken att skjuta United ur Champions League våren 2018, då han i det andra mötet (på Old Trafford) hoppade in i matchminut 72 och blott 6 minuter senare hade han gett Sevilla en tvåmålsledning som United inte kunde hämta ikapp.

Nu är det lokaltidningen La Colina de Nervion som skriver att Ben Yedder skall vara Uniteds ersättare till Romelu Lukaku, om Lukaku lämnar klubben. Detta uppger Sport Witness.

Allt skall vara överenskommit, och trots intresse från PSG och Barcelona skall det bli Englandsflytt för den 28-årige Ben Yedder, som förra säsongen gjorde 30 mål och 11 assist på 53 matcher.

Romelu Lukaku

Den normalt sett trovärdige Kristof Terreur säger intet nytt på Lukaku till Inter-fronten i samband med att Lukaku anslöt till Carrington idag.