Officiellt: Marcus Rashford har signerat nytt kontrakt

Manchester United har precis återsamlats för att starta försäsongen då klubben väljer att gå ut med nyheten att Marcus Rashford förlängt sitt kontrakt med klubben. Det nya kontraktet gäller till 2023, med option för ytterligare ett år.

Rashfords tidigare kontrakt gick ut nästa sommar, även om klubben hade en klausul som gjorde att kontraktet kunde förlängas till 2021. Att vänta en säsong till med att skriva på nytt kontrakt hade dock satt klubben i en dålig förhandlingsposition nästa år, därför var det rimligt att förlänga nu.

Lönen är, så klart, inte officiell, men det pratas om någonstans runt 200.000 pund i veckan, vilket skulle vara en ungefärlig fyrdubbling från de 45.000 pund han sägs ha haft sedan tidigare. Med den nya lönen ökar naturligtvis kraven på Rashford att ta en helt ordinarie tröja och prestera därefter.

Marcus Rashford sa så här till Uniteds hemsida om det nya kontraktet.

”Manchester United har varit allt i mitt liv sedan jag kom hit vid sju års åldern. Den här klubben har format mig, både som spelare och person, så det är ett sånt privilegie varje gång jag får chansen att bära tröjan.

”Jag vill tacka Ole och hans personal för allt de har gjort för mig; de är den perfekta gruppen av tränare att lära sig från när jag fortsätter min utveckling och ser fram emot att nå nästa nivå.

”Jag kommer ge allt jag har för att hjälpa klubben komma tillbaka till där den hör hemma och leverera succén våra fans förtjänar.”

Så klart hade United en kommentar från Ole Gunnar Solskjaer också.

”Marcus är en av de mest talangfulla engelska spelare i sin generation. Han är en enastående spelare, välsignad med naturlig snabbhet och energi.

”Marcus är ett skinande exempel på den talang som vår akademi producerar och hans uppväxt betyder att han verkligen förstår vad det betyder att spela för Manchester United.

”Trots att han bara är 21 år gammal har Marcus redan gott om erfarenhet. Han har en fantastisk framtid framför sig med klubben och jag är överförtjust att han har skrivit på ett nytt kontrakt.”

Embed from Getty Images

Senaste artiklarna

Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på svenska och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM SUPPORTERKLUBBEN   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS