Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ander Herrera till Paris Saint-Germain

Embed from Getty Images

På torsdagskvällen blev det klart att Ander Herrera kommer att spela i Paris Saint-Germains färger de kommande fem säsongerna. Spanjoren, som släpptes av Manchester United den 30 juni, vänder därmed inte hem till Spanien utan går till den klubb som det ryktades om så gott som hela vintern. 

Det var i februari som det stod helt klart att Ander Herrera inte skulle vara en Manchester United-spelare hösten 2019. Spekulationerna hade pågått ett bra tag när United den 11 februari kommunicerade ut att det inte skulle bli en förlängning av avtalet med Herrera och att han därmed var fri att lämna klubben till sommaren. Paris Saint-Germain nämndes då som den sannolika klubbadressen och det är egentligen bara under de senaste veckorna som det talats om en eventuell flytt hem till Spanien, antingen till Bilbao eller till Atletico Madrid.

Herrera har skrivit på ett femårigt avtal med de franska mästarna och kommer att bära nummer 21. Kontraktslängden får sägas vara en aning överraskande då Herrera fyller 30 år i augusti. Samtidigt kommer han gratis, vilket förstås kommer att ge ett plus i Financial Fair Play-kolumnen om han säljs till en annan klubb. Herrera kommer in i en klubb där konkurrensen på mitten får sägas vara hyfsat tuff. Tyske tränaren Thomas Tuchel har bland andra Angel di Maria, Julian Draxler och Marquinhos att laborera med sedan tidigare. Draxler är en spelare som ryktats bort i sommar och Herreras ankomst underlättar förstås försäljningar.

Ander Herrera kom till Manchester United sommaren 2014 och kostade då kring 36 miljoner euro. United aktiverade den utköpsklausul som fanns hos Atlhetic Bilbao och Herrera gjorde den säsongen sin bästa säsong i United. På 31 matcher blev det åtta mål. Flest matcher blev det säsongen 2016-17 då han klockade in på 50 framträdanden. Efter det minskade speltiden, och det var väl egentligen under Solskjaers första veckor och månader som Herrera blommade upp igen, bara för att sedan gå sönder. 29-åringen blandade och gav under sina fem säsonger och kunde stundom vara en spelare av världsklass på det centrala mittfältet för att sedan förvandlas till en högst medioker statist. Jämnheten fanns egentligen aldrig där, vilket gjorde att han inte blev helt ordinarie i United.

Historien får utvisa om United gjorde rätt som inte slogs mer för ett nytt avtal med Herrera. Skriverierna under våren har förkunnat att United var för passiva och för sent ute för att kunna förlänga med Herrera och att han krävde en veckolön som blev för svår att matcha. Det här lär vi förstås aldrig få veta den exakta sanningshalten i, men känslan var ändå att Bilbaosonen ville vidare trots att han under åren uttryckt sin passion och sin kärlek till klubben och att han ville stanna länge.

Vi önskar Ander Herrera lycka till i framtiden!