Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matcher spikade: Fem tevematcher i augusti och september

Embed from Getty Images

På fredagen offentliggjorde Premier League vilka matcher som tevebolagen valt ut under perioden augusti-september. För Manchester Uniteds del innebär det att fyra matcher flyttas och att fem av sju matcher visas på teve i England.

Tidigare i juni gick Micke förtjänstfullt igenom när tevematcherna från Premier League spikas och vilka kast i datumangivelserna som man kan vänta sig. Matcherna för perioden augusti-september var utlovade till den 5 juli, något som visade sig stämma. När Premier League kring lunch svensk tid släppte det uppdaterade matchschemat kunde vi konstatera att fyra matcher fått nya datum och att fem av sju matcher sänds på engelsk teve.

Premiären hemma mot Chelsea var sedan tidigare fastställd till den 11 augusti klockan 17.30 svensk tid och visas av förståeliga skäl i engelsk teve. Däremot flyttas bortamötet med Wolverhampton från lördagen den 17 augusti till måndagen den 19 augusti klockan 21.00 svensk tid. Bortamötet med Southampton flyttas tidsmässigt. Matchen ligger kvar den 31 augusti men spelas klockan 13.30 istället för klockan 16.00.

Den tredje matchen att flyttas är bortamötet med West Ham. Den matchen var inprickad den 21 september men spelas nu söndagen den 22 september med avspark klockan 15.00. Sist men inte minst så flyttas hemmamötet med Arsenal från lördagen den 28 till måndagen den 30 september. Den matchen har avspark klockan 21.00 svensk tid. Tevebolagen valde inte ut hemmamötena med Crystal Palace och Leicester den 24 augusti respektive 14 september. Bägge matcherna spelas på klassisk tipslördagtid, det vill säga klockan 16.00.

I Sverige har Viasat, som vi tidigare konstaterat, rättigheterna till de matcher som visas på teve i England samt 32 lördagsmatcher. Med andra ord får vi vänta och se exakt vilka matcher som väljs ut vilka lördagar.

Premier League-matcherna i augusti och september:

  • Söndag 11 augusti, 17.30: Chelsea (h)
  • Måndag 19 augusti, 21.00: Wolverhampton (b)
  • Lördag 24 augusti, 16.00: Crystal Palace (h)
  • Lördag 31 augusti, 13.30: Southampton (b)
  • Lördag 14 september, 16.00: Leicester (h)
  • Söndag 22 september, 15.00: West Ham (b)
  • Måndag 30 september, 21.00: Arsenal (h)

Utöver dessa matcher så kommer Manchester United att spela Europa League-match torsdagen den 19 september och gå in i ligacupens tredje omgång den 26 september. Avsparks- och tevetider klarnar när respektive turnering lottats.

Spelschemat i sin helhet