Storklubb vill ha Lindelöf; United borde släppa Pogba; Så används VAR i PL

Dagens nyhetssvep är av det matigare slaget. Inledningsvis får ni möjlighet att läsa om vad Victor Lindelöfs agent har att säga om en potentiell flytt samt ännu ett officiellt uttalande av Mino Raiola gällande Paul Pogba. Fortsättningsvis följer en hel del sillyseason, där bland annat Mario Lemina, Tiemoue Bakayoko och Marcos Rojo nämns.

Avslutningsvis redogör vi för hur VAR kommer att användas i Premier League kommande säsong.

Agenten: ”Storklubb vill ha Lindelöf”

Enligt den spanska tidningen Mundo Deportivo, som återges av Sport Witness på grund av språkliga skäl, ska en ”storklubb” vara ute efter Uniteds svenska mittback Victor Lindelöf. Enligt tidningen ska 24-åringens agent, Hasan Cetinkaya, ha pratat med dem (Mundo Deportivo) under FC Barcelonas avtäckning av Frenkie De Jong förra veckan.

Embed from Getty Images

”En stor europeisk klubb är intresserad av Lindelöf, men om han ska lämna hänger allt på Manchester United”, ska Cetinkaya ha sagt enligt tidningen.

Det framgår även i texten att det är väldigt osannolikt att Lindelöf skulle byta klubb i sommar.

United borde släppa Pogba – enligt Raiola

I ett exklusivt uttalande till TalkSPORT har Paul Pogbas agent, Mino Raiola, sagt att fransmannen inte har gjort något fel och att United borde låta honom lämna. Enligt Raiola har United vetat om Pogbas vilja sedan länge.

Pogba har flertalet gånger anklagats för att ha betett sig på ett icke korrekt sätt gällande sin vilja att lämna United, något som Raiola inte håller med om. Agenten menar att 26-åringen endast agerat proffesionellt och respektfullt alla gånger, och ifrågasätter istället varför United inte har backat upp sin spelare offentligt.

”Det är synd att andra personer endast tycker om att kritisera utan att ha den rätta informationen, och jag är också ledsen över att klubben inte tar någon position emot detta. Förhoppningsvis blir det en tillfredsställande lösning för alla parter”, säger Raiola till Jim White på TalkSPORT.

Embed from Getty Images

Samtidigt menar Simon Stone, på BBC, att United ännu inte mottagit något bud på Pogba.

”Inga förhandlingar. Klubben är lugn med i situationen. Är fortsatt av tron att han kommer att vara med dem den här säsongen. I dagens marknad skulle priset vara över 150 miljoner pund?” skriver Stone på Twitter.

”United hoppfulla om Maguire”

Att Harry Maguire är en spelare som Ole Gunnar Solskjaer och Co. vill förstärka truppen med är mer fakta än en gissning. Om inte annat talar det 70 miljoner pund stora bud (som förvisso blev nobbat) om det.

Nu menar journalisten Sam Pilger på sin Twitter att klubben fortsatt är hoppfull om att kunna värva engelsmannen. Maguire själv sägs vilja ansluta till United och en deal ska inte vara omöjlig, menar Pilger.

Mario Lemina – ett mittfältsalternativ

Den trovärdiga Simon Peach, på PA, menar på Twitter att både United, Arsenal och Leicester har hört sig för om Southamptons mittfältare Mario Lemina. Ingen av klubbarna ska dock ha nått upp till ”The Saints” prissättning av 25-åringen ännu, men klubben sägs vara redo att ”casha in” på Lemina som kom från Juventus för två år sedan.

United jagar Chelsea-spelare

För två år sedan ryktades Manchester United jaga Tiemoue Bakayoko, då i Monaco. Fransmannen landade dock i Chelsea där han hade en tung första säsong. Under 2018/2019 blev Bakayoko sedermera utlånad till Milan där han var en av lagets bästa spelare i jakten på en Champions League-plats.

Nu kopplar den normalt sett trovärdiga franska tidningen, RMC, ihop United med 24-åringens tjänster. Bakayoko ska träffa Chelseas nytillsatta tränare Frank Lampard i dagarna för att diskutera spelarens framtid. Paris Saint-Germain, Arsenal och United är klubbar som nämns – där United anses vara den klubb som gått längst i sina försök genom att kontakta London-klubben direkt om en potentiell affär, menar RMC.

Rojo till salu – för £25 miljoner

Uniteds argentinska mittback Marcos Rojo förväntas inte vara mer än en breddspelare kommande säsong. Nu menar Duncan Castles, på Daily Record, att han är till salu – men att klubben har svårt att hitta köpare för 29-åringen som kom till United under Louis Van Gaals ledning 2015.

Hans kontrakt på 8 miljoner pund om året, tillsammans med den satta prislappen på 25 miljoner pund, sägs inte locka särskilt många intressenter. Castles menar att det finns bud från Kina, men att Rojo själv inte vill lämna Europa ännu. Helst inte ens Premier League. Kontraktet med United går ut om två år, men det finns en option på ytterligare ett.

Villa hoppas på Tuanzebe-lån

Axel Tuanzebe tillbringade säsongen 2018/19 på lån i Birmingham-klubben Aston Villa. Där stod han för en finfin insats och var en av de bidragande orsakerna till att klubben åter kunde ta klivet upp till Premier League igen. Sedan dess har mittbacken skrivit på ett nytt kontrakt för United och rest med klubben på försäsongsturnén i Australien och Asien.

Embed from Getty Images

Huruvida den 21-åriga engelsmannen kommer att spela med United under den kommande säsongen är dock ännu oklart. Enligt John Percy, på The Telegraph, ska nykomlingen vara ”hoppfulla” om att plocka tillbaka Tuanzebe på lån till Villa Park. Klubben ska vara villiga att vänta, och om Ole Gunnar Solskjaer sedan anser att det bästa vore att låna ut Tuanzebe ännu en gång ska de vara redo att svepa in, menar Percy.

Så används VAR i PL 19/20

FourFourTwo har, med The Times artikel som grund, gått igenom hur VAR (Video Assistant Referee) kommer att användas i Premier League kommande säsong. Här är de punkterna som nämns:

  • VAR ska användas så lite som möjligt för att undvika längre spelavbrott.
  • Domaren kommer inte att titta på TV-skärmen såvida inte VAR-teamets bedömning skiljer sig ordentligt mot huvuddomarens bild av situationen.
  • Inte lika strikt handsregel som det varit i Champions League till exempel. Domarna kommer att hålla sig till det mer traditionella tankesättet där det spelar roll huruvida det var en till synes medveten hands från spelaren eller inte. Man får inte göra sig större med hjälp av arm/hand.
  • VAR kommer inte att användas för att avgöra om en målvakt trampat över linjen vid en straffspark – så som fallet varit under VM i Frankrike i sommar.
  • Offside-situationer kommer att bedömas stenhårt – inte ens en tånagel över linjen tillåts.
  • VAR kommer endast att användas vid röda kort om domaren verkar ha gjort ”ett klart och tydligt fel” eller helt enkelt visat ut fel spelare.

Embed from Getty Images


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS