Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Spelschemat för Women’s Super League 2019/20

Uniteds damer spelar i Women’s Super League nästa säsong, alltså den högsta divisionen i England. Sedan tidigare visste vi att det blir stormatch redan i premiären då Manchester City väntar på bortaplan. Idag fick vi så också spelschemat för resten av ligasäsongen.

Toppmatcherna

United inleder potentiellt på svårast tänkbara sett, med Manchester City borta följt av Arsenal hemma. City slutade tvåa i ligan förra året, Arsenal är regerande mästare.

Efter dessa matcher följer hemmaderbyt mot mot Liverpool, som visserligen bara slutade åtta förra året, men som ändå blir en stormatch på grund av klubbarnas historik.

Arsenal vann ligan tämligen komfortabelt (sju poäng för City) förra året, med Chelsea och Birmingham som trea respektive fyra innan det var ett poängmässigt stort glapp ned till femteplatsen. Dessa lag får därför anses vara topplagen i ligan, där United så klart siktar på att slå sig in direkt.

 • Arsenal möter vi på hemmaplan den 16 september med bortamatchen den 5 april.
 • Manchester City möter vi på bortaplan i premiären den 7 september med hemmamatchen den 29 mars.
 • Chelsea möter vi på bortaplan den 7 november med hemmatchen den 9 februari.
 • Birmingham City möter vi på bortaplan den 15 december med hemmamatchen den 16 maj (säsongens sista match).
 • Liverpool möter vi på hemmaplan den 28 september med bortamatchen den 12 januari.

Manchester Uniteds spelschema i Women’s Super League säsongen 2019/20

September:

 • 7: Manchester City (B) [Spelas på City of Manchester Stadium]
 • 16: Arsenal (H)
 • 28: Liverpool (H)

Oktober:

 • 13: Tottenham Hotspur (B)
 • 27: Reading (H)

November:

 • 17: Chelsea (B)
 • 24: Brighton & Hove Albion (H)

December:

 • 1: West Ham United (B)
 • 8: Everton (H)
 • 15: Birmingham City (B)

Januari:

 • 5: Bristol City (H)
 • 12: Liverpool (B)
 • 19: Tottenham Hotspur (H)

Februari:

 • 2: Reading (B)
 • 9: Chelsea (H)
 • 12: Brighton & Hove Albion (B)
 • 23: Everton (B)

Mars:

 • 22: West Ham United (H)
 • 29: Manchester City (H)

April:

 • 5: Arsenal (B)
 • 26: Bristol City (B)

Maj:

 • 16: Birmingham City (H)

Notera att matcherna under säsongen eventuellt kan flyttas för tv-sändning, potentiellt också för cupmatcher.

Blandad information

Vi skrev tidigare i veckan om att det sagts att det skulle bli så kallade ”double headers” tillsammans med herrlagen under säsongen. Alltså att Uniteds herrar och damer skulle möta samma lag direkt efter varandra på samma arena. Någon sådan match ligger dock inte schemalagd för United än, vi får väl se om det eventuellt blir en matchflytt för att få till något sådant.

Det har också pratats om att vissa matcher skall flyttas till herrarnas större arenor, för att försöka locka fler folk till matcherna. Ännu ser vi att United valt att förlägga någon match till Old Trafford, men det är ju säkerligen något som kan komma senare.

Cupmatcherna

Schemat för cuperna är ännu inte annonserade. Något märkligt står 13 oktober som en speldag i gruppspelet för damernas ligacup, trots att ligamatcher är schemalagda just den dagen. Enligt Rich Laverty, som är en profilerad skribent i den engelska damfotbollen, är inga datum satta för när ligacupen spelas.

Vi gissar att ligacupen får flytta på sig och återkommer så klart när vi vet.

Biljetter

För den som vill se matcherna köps biljetter via United, supporterklubben har inga biljetter att sälja. I fjol gick det oftast utmärkt att köpa biljetter vid arenan under matchdag, håll dock koll på hur biljettförsäljningen ligger till så ni inte åker ut till Leigh Sports Village och upptäcker att det är slutsålt.

Det finns några matcher som spelas hemma samma helg som herrarna spelar hemma, exempelvis Liverpool den 28 september då herrarna möter Arsenal två dagar senare. Vi rekommenderar starkt att då åka och se damerna.