Unitedledare till sjukhus; Lukaku och Inter – igen; Orimligt pris på Longstaff

Efter en dag med nyförvärv till damlaget och en presentation av bortastället är det nu dags för dagens nyhetssvep. En onämnd Unitedledare har tvingats till sjukhus, men skall nu vara stabil. Dessutom har vi mycket om Romelu Lukaku, mer silly om spelare till klubben samt en del om ungdomslagen som spelat matcher i Österrike. Plus att Lee O’Connor skall spela U19-EM

Imorgon spelar United också säsongens första match, mot Perth vid 13.00 svensk tid. Läs Österdahls införrapport så vet du allt du behöver innan matchen.

Manchester United lanserar bortatröjan för säsongen 2019/20

Sjukhusbesök för Unitedledare

Under dagen har vi fått uppgifter om att en i Uniteds ledarstab skall ha tagits till ett sjukhus i Perth, detta efter att först ha undersökts av Uniteds egna läkare Steve McNally.

Det var på fredag eftermiddag i Australien (Perth är sex timmar före Sverige) som en ambulans skall ha kallats till Uniteds hotell och sedan åkt, utan sirener eller blåljus, till sjukhuset med en man i femtioårsåldern. Enligt James Ducker på The Telegraph skall det inte röra sig om Ole Gunnar Solskjaer, men han skriver också uttryckligen att det finns restriktioner vad som kan skrivas. Klubben har gett följande uttalande.

”En medlem i vår stab blev sjuk över natten och har skickats till sjukhus av vår klubbdoktor för ytterligare behandling. Vi begär att medicinsk sekretess respekteras”

Från tv-kanalen 7News Perth, trovärdighet oklar, rapporteras att mannen skall vara i stabilt tillstånd efter en misstänkt överdos.

Ordet överdos låter inte bra, men vi skall vara väldigt tydliga med att det går att överdosera på exempelvis helt vanliga värktabletter. Det kan med andra ord vara något så enkelt. Vi får se om vi får mer information eller om klubben väljer att hålla detta lågt.

Lottat i EFL Trophy

Manchester United kommer spela EFL Trophy för första gången under säsongen som kommer. För den som missat vad EFL Trophy är, läs den här artikeln.

Nu är lottningen till turneringen klar, och United ställs mot Doncaster Rovers, Rotherham United och Lincoln City.

Samtliga lag är hemmahörande i League One nästa säsong. Doncaster slutade sexa i serien förra säsongen, Rotherham ramlade ur Championship och Lincoln vann League Two och är alltså nykomlingar från andra hållet.

Lukaku

Även idag har vi, så klart, mer att skriva om Romelu Lukaku och hans eventuella övergång till Inter. Återigen handlar det om att United kräver mer än vad Inter skall vara beredda att betala.

Enligt Marcus Christenson (ja, han är svensk i grunden) på The Guardian ligger United och Inter ungefär 13,5 miljoner euro ifrån varandra i värderingen av Lukaku. Inter skall ha gett ett bud på 70 miljoner euro, men United skall kräva 83,5 miljoner (vilket blir ca 75 miljoner pund). Inter vill dessutom betala av över flera år, 10 miljoner euro nu för att låna Lukaku, sedan 30 miljoner euro nästa sommar och samma summa sommaren 2021.

James Ducker på Telegraph skriver dock att United snarare kommer kräva runt 90 miljoner pund för Lukaku, vilket bör bli cirka 100 miljoner euro, alltså en bra bit över Inters förra bud.

Ducker skriver vidare att United inte är intresserade av Inters kreativa lösning och känner inte heller något behov av att sälja till ett rabatterat pris. Lukaku värvades för 75 miljoner pund från Everton, och skulle få ytterligare 5 miljoner om Lukaku lämnar den här sommaren. Därför, hävdar Ducker, är det osannolikt att United inte skulle kräva en transfersumma högre än de 80 miljoner pund man i så fall sammanlagt skulle ha köpt Lukaku för.

Även Simon Stone på BBC skriver om Lukaku, och han skriver att det mer och mer ser ut som att Lukaku blir kvar i United. Inter behöver sälja innan de kan köpa, och Stone påpekar att det inte är troligt att United kommer sälja sin näst dyraste spelare genom tiderna med förlust när inflationen marknaden är vad den är.

Silly

Vi fortsätter djupare in i Sillyvärlden, nu med spelare som ryktas eller har ryktats till United.

Lamina och Milenkovic

BBC:s Simon Stone, en av de mest trovärdiga journalisterna runt United, säger kort och koncist att det inte skall ligga någonting i rapporterna om att Lamina eller Milenkovic skulle vara på väg till United.

Ofattbart pris på Longstaff

James Ducker (han är produktiv han) är källan till nästa nyhet med, den om att Manchester United är förstummade över Newcastles värdering av Sean Longstaff.

Ed Woodward skall ha kontaktat Newcastles VD gällande Longstaff och fått svaret att det är 50 miljoner pund som gäller för mittfältaren som spelat hela 9 Premier League-matcher. Den summan skall vara mer än dubbelt så hög jämfört med vad United skall vara villiga att betala.

Just nu är det inte bara en absurd marknad, spelares pris verkar också gå upp ytterligare så fort United kommer i närheten av dem, något som enligt Ducker oroar Uniteds ledning.

Griezmann

Det är säkert ingen som har missat det, men idag blev alltså Antoine Griezmann officiellt klar för Barcelona, detta då klubben betalat utköpsklausulen Griezmann hade i Atletico. Med detta skulle vi i United en gång för alla kunna sluta drömma om Greizmann. Trodde vi…

Men, nu under eftermiddagen dök det upp någon form av protest från Atletico, som verkar vilja ha mer pengar. Kort och gott så sänktes Griezmanns klausul från 200 miljoner euro till 120 miljoner den 30 juni, och det är dessa 120 miljoner som Barcelona nu betalat för att få Greizmann.

Atletico hävdar dock att det är ”uppenbart att överenskommelsen mellan spelaren och FC Barcelona var klar före klausulen reducerades från 200 miljoner euro till 120 miljoner euro.

Atletico har med andra ord tänkt bråka, och även om det säkerligen inte finns en chans att övergången inte går igenom så kanske vi inte skall släppa tanken om Griezmann riktigt än.

Ungdomarna snart hemma från Österrike

United har i år igen tagit akademin på träningsläger till Österrike, närmare bestämt Lindabrunn utanför Wien, vilket var ett nytt resmål för klubben.

Nicky Butt har uttalat sig till Uniteds hemsida och öser lovord över lägret och platsen. ”Vi är väldigt glada med hur allt har gått och kunde inte ha frågat efter mer egentligen.”

Två matcher har spelats under träningslägret också. U18-laget spelade 1-1 mot Mattsburgs U20-lag.Omari Forson gjorde Uniteds enda mål.

U23-laget mötte Austria Wiens Young Violets idag. Två tidiga mål släpptes in, Arnau Puigmal reducerade till 1-2 med fem minuter kvar och Anthony Elanga hade den bästa chansen för United i övrigt, men österrikarna vann matchen.

Ungdomslagen kommer den närmaste tiden spela matcher hemma i England bakom stängda dörrar, samt även åka upp till Nordirland för matchande i slutet av månaden.

U19-EM för Lee O’Connor

Manchester Uniteds talangfulle mittback Lee O’Connor kunde mycket väl ha funnits med i Ole Gunnar Solskjaers tankar till försäsongsturnén. Han åkte dock inte med till Australien, och idag kom potentiellt en anledning. Lee O’Connor skall nämligen spela U19-EM för sitt Irland.

Något att lägga märke till är att han är uttagen som mittfältare. O’Connor är väldigt flexibel och kan spela allt från vänsterback till högerytter. Mittförsvarare brukar dock ofta anses vara hans främsta position.

Tröjor och Earps

Avslutningsvis påminner vi om att läsa våra artiklar om årets bortaställ som släpptes idag, samt om vår nya målvakt Mary Earps.

Manchester United lanserar bortatröjan för säsongen 2019/20

Manchester United lanserar bortatröjan för säsongen 2019/20

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS