Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Pogba fåordig; Solskjaers presskonferens; Shaws skada

Ole Gunnar Solskjaer pratade om allt möjligt på presskonferensen som hölls efter dagens match. Lite om Pogba som potentiell kapten, om ungdomarna som tog chansen och om Luke Shaws skada. Även Paul Pogba och Romelu Lukaku pratade med pressen efter matchen, samt att en gammal målvaktsdansk snart kan spela i Allsvenskan. 

United höjer priset på Pogba som inte svarar om framtiden samtidigt som han är kaptensämne

Lång rubrik? Javisst. Ska någon köpa Paul Pogba får de punga ut 180 miljoner pund. Det är i alla fall vad Daily Mirror påstår.

Manchester Evening News påstår å sin sida att klubben känner sig säkra på att kunna behålla fransmannen.

Samtidigt ”pratade” Pogba med pressen efter vinsten mot Perth Glory under lördagen.

Vem behöver prata? Det finns inget behov av det”

På presskonferensen efter matchen fick Solskjaer fick svara på frågan om vem som ska vara kapten när säsongen startar. Idag var Ashley Young och Juan Mata kaptener i varsin halvlek. På en direkt från en reporter om Paul Pogba var aktuell svarade norrmannen: ”Ja”. 

Embed from Getty Images

Lukakus framtid blir klar i nästa vecka?

Enligt Standard har Mauro Icardi lämnat Inters träningsläger och länkas ihop med Juventus. Rapporterna säger att det gör att Romelu Lukakus framtida öde kan vara att Inter lyckas kränga iväg Icardi. Den italienska klubben ska ännu inte ha kommit med ett formellt bud, och United ska önska cirka 75 miljoner pund utan några delbetalningar.

Även Lukaku pratade med pressen efter matchen och uttryckte sig på följande sätt:

”Ni kommer att få veta någonting nästa vecka”. 

Solskjaer i sin tur menar att Lukaku som missade dagens match kan vara tillgänglig i nästa vecka.

Det har varit mycket spekulationer, men han (Lukaku) borde vara redo tills på onsdag. Han tränade med laget igår men det var inte värt att riskera honom idag.”

Embed from Getty Images

Skadeuppdatering på Luke Shaw

Luke Shaw klev av skadad i slutminuterna mot Perth Glory med en befarad skada. Det är lokaltidningen Manchester Evening News som rapporterar om det här. Ole Gunnar Solskjaer pratade på presskonferensen efter matchen och lugnande det ner det hela litegrann.

”Han (Luke Shaw) har känt av sin baksida. Det var ingen mening att ta några risker. Ni såg att han sprang vidare, även efter att han signalerat för byte så det är ingen stor skada, men vi gjorde som en försiktighetsåtgärd”

Embed from Getty Images

Flera spelare imponerade på Solskjaer

”Bägge nya killarna ”Dan” (Daniel James) och Aaron (Wan-Bissaka) gjorde det bra. Mason (Greenwood), Angel (Gomes), Jimmy (James Garner), Chongy (Tahith Chong) visade att de kan bli Manchester United-spelare. De mer erfarna gjorde ett bra jobb. Alla fick 45 minuter och gjorde det professionellt”.

Embed from Getty Images

Lindegaard till Helsingborg?

Ja, enligt Helsingborgs Dagblad är den nu 35-årige dansken aktuell för spel i Helsingborgs IF. Han spelade sammanlagt 29 matcher i Manchester United och under en väldigt kort tid var han nummer ett i klubben. Han har sedan han lämnade United under 2015 haft svårt att få speltid och tillhörde senast Burnley, där han var fjärdemålvakt.

Embed from Getty Images

Spelare uttagna till U-19 EM

England medverkar i U-19 EM för damer som går av stapeln i Skottland. Där kommer England i gruppen att möta Tyskland, Spanien och Belgien där de två bästa går till semifinal.

Förbundskaptenen Rehanne Skinner har tagit ut en 20-mannatrupp där tre spelare från Manchester United deltar. Det är målvakten Emily Ramsey och mittfältarna Lauren James och Aimee Palmer.

Turneringen pågår från 16:e till 28:e juli.

Embed from Getty Images

Läs mer

Läs snackisarna efter 2-0 segern mot Perth Glory.

Snackisar efter Manchester United – Perth Glory 2-0

Det var alltså Mark Dempsey som plötsligt hade blivit sjuk. Han återvänder nu till England.

Mark Dempsey återvänder hem till England

Presskonferensen

Här kan ni se presskonferensen i sin helhet: