Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Perth Glory 2-0

Embed from Getty Images

En försäsongsmatch som andades försäsongsmatch. Det var väl ungefär vad det här var. United gjorde jobbet, i en match där framför allt ett flertal ungdomar visade att de vill vara med och konkurrera om platserna framöver. 

Allmänna intryck

Manchester United har befunnit sig i Australien i en knapp vecka och gjort X antal träningar. En del spelare kanske lite semesterfeta och några andra i fysisk topptrim. Utfallet på planen brukar bli därefter, lite upp och ner. Men alldeles oavsett är en match av sådan här karaktär inget man kan dra några större växlar av.

United var spelmässigt både en, två, kanske tre klasser bättre än sin motståndare, som för det mesta fokuserade på att packa så många spelare som möjligt i eget straffområde.

Klasskillnaden ska uppenbaras hur man än vrider och vänder på det. Man sökte framför allt kombinera sig till lägen och lyckades ibland, men då saknades skärpan, och det kan man väl köpa.

Ole Gunnar Solskjaer valde även att formera två olika elvor, en i vardera halvlek. Kanske ingen högoddsare. Såhär i början brukar de flesta ges lika mycket speltid där man värderar hur samtliga ligger till. Vad det lider lär det börja sållas och experimenteras för att få fram konturer av vilken som kan tänkas bli premiärelvan mot Chelsea om en knapp månad.

Embed from Getty Images

Vi kan även notera att vår landsman, Victor Lindelöf, samt Romelu Lukaku och David de Gea inte kom till spel. I fallet med de förstnämnda ska det handla om småskavanker och angående de Gea är det helt enkelt så att Ole valde Sergio Romero och Joel Pereira att få varsin halvlek just den här matchen.

Nyförvärven

Manchester Uniteds nyförvärv såhär långt, Daniel James och Aaron Wan-Bissaka, fick båda 45 minuter var att visa upp sig på. Men i en match där det egentligen bara fanns ett lag som ville spela fotboll samt att det här var första matchen på ungefär två månader, ska vi kanske inte dra alltför stora växlar av vad vi bevittnade.

Daniel James

Nyförvärvet från Swansea spelade från start, i en elva där det för övrigt kändes som att tombolan fick avgöra utfallet, och var väl egentligen en av få som faktiskt stack ut, även om han försvann lite mot slutet, vilket sannolikt berodde på att han bytte kant.

Första halvan fick vi däremot se vad han är kapabel till. Det finns onekligen en arbetskapacitet som heter duga, och det i båda riktningarna. Offensivt handlade det mest om hotande djupledslöpningar, som väl i ärlighetens namn inte ledde någonvart särskilt ofta. Men det var ändå kring just James det mesta hände.

Embed from Getty Images

Hursomhelst, att ha den faktorn för att dra isär motståndarförsvaren och bryta mönster kommer vara av stor betydelse när man möter lag som står lågt.

Och ska vi få in Ashley Young på ett hörn, som spelade bakom ”Dan”, tycker jag han satte ett flertal bra leveranser till sin kollega som hade kunnat gett bättre utdelning.

Även defensivt visar han upp ett par fina aktioner när han vinner tillbaka boll och dessutom får med sig ett par frisparkar på köpet.

Aaron Wan-Bissaka

Nog för att motståndet hette Perth Glory idag, men vi kunde se redan ifjol i Crystal Palace att den unge engelsmannen inte släpper många över bron, och kommer garanterat fortsätta på inslagen väg även i den röda tröjan.

Ser ut att glidtackla mest för skojs skull, även om han kanske inte alltid behöver, men tajmar man dem så som han gör finns det ju ingen anledning att sluta med det.

Embed from Getty Images

Vad gäller offensiven, som han ju mest fick ägna sig åt i och med Uniteds övertag, fick vi se en Wan-Bissaka som gärna följde med upp och överlappade lite titt som tätt längs högerflanken, men kom aldrig riktigt med något som hotade märkvärt.

Om inget oförutsett händer kan vi nog vara ganska säkra på att Aaron Wan-Bissaka kommer vara förstavalet på högerbacken framöver, och det känns oerhört skönt.

Ungdomarna visade vägen

Förvisso består ju nästan större delen av laget av ungdomar, typ. Men såhär efter några träningar och ett par veckors semester tycker jag nästan att det är ungdomarna som driver på.

I första halvlek utgjorde James kanske det största hotet framåt, Chong försökte kombinera sig fram och Tuanzebe såg till att hålla ställningarna längst bak.

Men det var framför allt i den andra halvleken som de yngre förmågorna verkligen skulle kliva fram. Ole Gunnar Solskjaer och hans ledning valde att ställa ut en helt ny elva de sista 45 minuterna och det var många som gav positiva intryck.

På presskonferensen i onsdags diskuterades det bland annat om Mason Greenwood och hans chanser till spel den kommande säsongen. Och för den som såg den avslutande matchen mot Cardiff i våras och matchen idag, den kan nog räkna ut att 17-åringens chanser ser tämligen goda ut.

Embed from Getty Images

Greenwood var lite överallt på banan och hotade i princip så fort han fick bollen. Besitter ett driv och teknik som får anses väldigt sällsynt i såpass ung ålder. Det som fattades för dagen var bara målet och skärpan framför det.

Utöver Greenwood förtjänar också målskyttarna uppmärksamhet. Marcus Rashford går givetvis under kategorin ungdom, men det är nästan svårt att förhålla sig till det längre då han har varit med en massa år och dessutom är väletablerad.

Gör mål med ryggen mot detsamma, med fel fot dessutom. Visar, som så många gånger förr, vilken klass det finns i honom, men måste verkligen få utväxling och kontinuitet den här säsongen. Skrev nyligen på ett nytt, saftigt kontrakt med klubben som han nog också gärna vill leva upp till.

Embed from Getty Images

Sist ut: James Garner, finns inte mycket att säga om hans insats i stort, då den blev ungefär tio minuter lång. Men stod för en riktigt tung slägga som renderade i mål. Debuterade föregående säsong och lär rimligen få fler chanser den här säsongen.