Maguire kryper närmare?; Fernandes för dyr; Leeds reser lätt packade

Embed from Getty Images

Manchester United fortsätter sin vistelse i Australien och uppladdningen inför försäsongens andra match, den mot Leeds på onsdag. Motståndarna har landat i Perth med en rätt tunn trupp och utan Marcelo Bielsa. I övrigt noterar vi att Harry Maguire sagt sig vilja lämna Leicester, att Bruno Fernandes ses som onödigt dyr och att en rysk 21-åring kan vara intressant. Mest intressant tenderar Maguire-ryktet att vara. Tror vi The Sun kan en läkarundersökning vara nära förestående. 

Maguire vill lämna, läkarundersöks imorgon?

Dagens Harry Maguire då? Ja, egentligen är det väl gårdagens nyheter, men Daily Mail var ofina nog att släppa sin dagsrapport kring den engelske mittbacken sent på lördagskvällen. Det heter nu att Maguire är ”frustrerad” över att Leicester nekat bud från både Manchester United och City samt att han ”meddelat” såväl managern Brendan Rodgers som sin lagkamrater att han vill lämna klubben denna sommar. Maguire, som för tillfället tränar med Leicester i Frankrike, ser sig redo för en flytt efter två bra säsonger i blått och tror vi Daily Mail så är United närmare en namnteckning än City. Summan som nämns är 75 miljoner pund, vilket skulle ta Maguire upp jämsides med Virgil van Dijk på listan över världens dyraste försvarsspelare.

Det finns de som väljer att ta det hela ett steg längre än Daily Mail.

I normala fall väljer vi att inte citera The Sun, men vi gör ett undantag ikväll. Tidningen hävdar att United fått ett bud på 80 miljoner pund, plus 20 miljoner i bonusar, accepterat och att Maguire ska flyga till Manchester för en läkarundersökning imorgon. Trovärdigt? Vi lär vara klokare inom ett dygn.

Embed from Getty Images

Ole vill ha Bruno, fortsättningsvis

Bruno Fernandes till Manchester United håller på att utveckla sig till sommarens näst längsta transferföljetong (efter Maguire). Den här söndagen är det Metro, som refererar till portugisiska Correio da Manha, som menar att Ole Gunnar Solskjaer har svårt att övertyga United om att Fernandes är rätt man att lägga pengarna på i sommar. United i det här fallet får antas vara Ed Woodward och de 70 miljoner pund som det talas om sägs vara 20 för mycket. En annan orsak till tvekan sägs vara att Fernandes inte regelbundet spelat Champions League-fotboll. Här kan det ju vara skäl att flika in att United som klubb inte heller gör det regelbundet numera och att fjolårsvärvningen Fred, med erfarenhet av spel i Europa, inte direkt levererat meriterna till trots. Fernandes är, enligt Metro, den ena av två mittfältare Solskjaer vill ha in i sommar. Den andre är Sean Longstaff.

Embed from Getty Images

Chalov på radarn?

Mirror slår på stortrumman och presenterar vad man anser vara en exklusiv nyhet rörande den ryske anfallaren Fedor Chalov. 21-åringen sitter på ett treårskontrakt med CSKA Moskva och gjorde 15 mål i den ryska ligan den gångna säsongen. Mirror menar att Liverpool i nuläget är i förarsätet då det gäller en affär medan Manchester United, Arsenal, Tottenham och Manchester City sägs följa med utvecklingen. Summan som nämns? 20 miljoner pund.

Embed from Getty Images

Leeds tunna trupp

Manchester United möter som bekant Leeds i nästa match under försäsongsturnén. Motståndarna har släppt sin trupp till matchen, och det får sägas vara en synnerligen tunn sådan. Enligt klubbens uppdatering på Twitter har endast 16 spelare åkt till Australien. Förklaringen är att Marcelo Bielsa delat upp truppen då Leeds möter Nothern Premier League-laget Tadcaster Albion hemma i England samma dag som man möter United. Truppen som stannar hemma är reservbetonad och spelare som repar sig efter skador finns inte heller med i Australien. Bielsa själv åker till Australien först i tid för mötet med United.

 


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS