Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Leicester sitter lugnt i båten; Troligt att Pogba stannar; Positiv skaderapport

Manchester United befinner sig fortsatt i Australien och laddar nu om till onsdagens match mot Leeds, där vi ger en positiv uppdatering kring skadeläget. Även damerna har sakteliga börjat köra igång sin försäsongsträning, dock inte med full trupp riktigt än. I övrigt fortsätter följetången kring Harry Maguire.

Det blir också lite silly gällande Paul Pogbas framtid, Bruno Fernandes och några rader om Christian Eriksen.

Leicester inväntar rätt bud – Maguire hoppfull

Under gårdagen kom uppgifter om att Leicesters Harry Maguire skulle vara nära en flytt till Manchester United för uppemot £80 miljoner, detta enligt en del mindre trovärdiga källor.

Nu rapporterar dock den lokala tidningen i staden, LeicestershireLive, att någon överenskommelse inte är nådd, men att den engelske landslagsmannen hoppas att en övergång går igenom vad det lider.

Vad gäller priset tycks inte Leicester ha bråttom att sälja eller vara ens vara i behov av det. Man uppges sitta lugnt i båten och invänta att summan det rapporteras om läggs fram på bordet från Uniteds sida.

Embed from Getty Images

Det sägs att Leicester inte kommer acceptera ett bud som understiger £75 miljoner, alltså samma summa som Virgil van Dijk såldes för från Southampton till Liverpool, som för tillfället är världsrekordsumman för en försvarare i dagens fotboll.

Samtidigt som dessa uppgifter om Maguire kommit ut har även Ole Gunnar Solskjaer antytt att det finns en optimism kring att få klart värvningar inom kort.

Vad som också är värt att nämna är att Leicester uppges vara intresserade av att värva Lewis Dunk, tillhörande Brighton. Om det i sådana fall ses som en ersättare till Maguire låter vi vara osagt, men i och med ett sådant rykte tar fart samtidigt som Maguire till United, ja, då kan man göra ekvationen själv.

26-åringen har för övrigt nyligen anslutit till Leicesters försäsong i Frankrike och rapporter från The Telegraph vittnar om att Uniteds transfermål inte tycks vara särskilt brydd över ryktena som florerar runt honom just nu. Tidningen menar att sålänge Leicester inte får vad de begär för sin försvarare är man säkra på att han kommer bli kvar i klubben.

Guardian: ”Allt troligare att Pogba stannar”

Som rubriken antyder ser Paul Pogba ut att fortsätta i Manchester United även nästa säsong, trots att han själv sagt att det kan vara läge för en ny utmaning, lägg därtill alla rykten.

På The Guardian skriver man att United inte fått in några bud på sin mittfältsstjärna och att tiden börjar bli knapp då transferfönstret stänger om cirka tre veckor, den 8 augusti.

Real Madrid är klubben det har pratats om mest från media, men spanjorernas värdering av Pogba är långt ifrån vad United anser. Real sägs vara villiga att betala omkring £100-120 miljoner, medan United uppges kräva åtminstone £170 miljoner.

Om nu Pogba stannar, mot sin vilja, lär Ole Gunnar Solskjaer ställas inför en tuff utmaning att upprätthålla god stämning i omklädningsrummet framöver.

Bud att vänta på Fernandes

Manchester United kommer inom de närmaste veckorna komma med ett bud på Sporting Lissabons eftertraktade mittfältare, Bruno Fernandes, detta enligt Independent.

Den portugisiska klubben ska redan ha avvisat bud från just United, som dock är inställda på att få till en övergång. Man lär dock behöva slanta upp en bra bit över £50 miljoner för att knyta till sig 24-åringen.

Om affären blir verklighet ska den, enligt källan i fråga, inte vara beroende av vad som händer med Paul Pogba, då Solskjaer uppges vara sugen på att förstärka mittfältet oavsett. Tidningen uppger att United känner sig lugna över situationen och kommer lösa en affär så småningom.

Samma tidning skriver även att United kan komma att ta upp intresset för Christian Eriksen i Tottenham igen om Pogba lämnar Old Trafford. Den danske landslagsspelaren har betraktats av både United och Real Madrid sedan tidigare, och med endast ett år kvar på kontraktet med londonklubben och en önskan om att eventuellt söka en ny utmaning kan vi nog räkna med att sista ordet om Eriksen inte är sagt.

Positiva skaderapporter från Australien

Skadeläget ser ljust ut för Solskjaer och gänget som fortsatt befinner sig i Perth på den australiska västkusten. 

Luke Shaw, som figurerade i andra halvlek mot Perth Glory under lördagen, åkte på en känning i låret i slutminuterna av matchen och tvingades därför kliva av. Men någon skada av allvarligare slag tycks det inte ha varit då 24-åringen idag fångats på bild under ett träningspass med resten av laget. Vi lär få ytterligare information under morgondagen då Solskjaer kommer hålla presskonferens.

Embed from Getty Images

Men inte nog med detta, även Victor Lindelöf, Eric Bailly, Romelu Lukaku och Lee Grant fanns också med på träningen under dagen. Ingen av de fyra nämnda fanns med i truppen när man tog emot Perth i lördags, kanske av säkerhetsskäl. Gissningsvis lär vi få se alla utom Bailly när man ställs mot Leeds under onsdagen.

Embed from Getty Images

Den ivorianske mittbacken råkade ut för en otäck knäskada i mötet med Chelsea tidigare i våras och har förvisso gjort framsteg i sin rehabilitering, men att riskera honom i ett sådant här läge känns rätt osannolikt.

Damerna tillbaka i träning

VM är sedan en dryg vecka över och således har Manchester Uniteds damer kommit igång med träningen inför nästkommande säsong. En del spelare har dock varit iväg på just VM-uppdrag och har därför lite välförtjänt semester först. Bland dessa finner vi till exempel Jackie Groenen (som plockade hem silvret med sitt Nederländerna), Jane Ross, Mary Earps, Alex Greenwood och Abbie McManus.