Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Maguire vill lämna Leicester; De Gea närmar sig nytt kontrakt; Ny klubb för Salmon

I dagens nyhetssvep får ni än en gång läsa om Harry Maguire, som nu rapporteras ha gjort klart för Leicester att han vill lämna klubben. Fortsättningsvis får ni även läsa om att David De Gea nu närmar sig ett nytt kontrakt.

I övrigt har en före detta United-spelare gjort klart med en ny klubb.

”Maguire vill lämna Leicester”

Under gårdagen skrev vi en hel del om de senaste turerna gällande Uniteds jakt på Leicesters Harry Maguire. Nu menar både John Percy (The Telegraph) och Sky Sports att den engelska mittbacken har gjort klart för sin klubbledning att han vill lämna för antingen United eller city – så vida prissättningen möts.

Embed from Getty Images

”Leicester förväntar sig att han är professionell om en flytt inte materialiserar innan transferfönstrets deadline”, tillägger Percy.

Han poängterar också att Maguire inte har lämnat in någon formell transferbegäran, utan att Leicester har lovat honom att inte stå i vägen om värderingen av honom möts.

Enligt Sky Sports har Leicester gjort klart för de intresserade klubbarna att de inte tänker sälja 26-åringen för ett pris under det världsrekord för försvarare som Liverpool satte när de värvade Virgil Van Dijk för £75 miljoner från Southampton. Uniteds enda formella bud, på £70m, är inte tillräckligt, menar Sky Sports att Leicester ska ha varit tydliga med.

De Gea närmar sig nytt kontrakt

Om vi ska tro Daniel Taylor, på The Guardian, så är fallet precis som rubriken lyder. ”Det är glaciärer som som rör sig snabbare”, skriver han på sin twitter om förhandlingarna kring Uniteds målvakt, David De Gea.

Spanjorens kontrakt går ut nästa sommar och turerna har varit många gällande kontraktsförhandlingarna. Men nu ska alltså samtalen gå framåt, och båda sidorna arbetar mot en kompromiss eller överenskommelse, menar Taylor. Pengarna sägs dock vara väldigt stora, och även om Taylor inte vet den exakta summan så menar han att De Gea begär ”mycket mer” än 350.000 pund i veckan.

Ansedda Paul Hirst, på The Times, skriver i sin tur att United ”är hoppfulla” om att De Gea ska krita på ett nytt kontrakt – som är värt mer än £350.000 i veckan – när försäsongsturnén i Asien och Australien är avslutad. De båda parterna ska ha varit i kontakt om en förlängning i över ett år, och Paris Saint-Germain ska ha varit angelägna om att knyta till sig 28-åringen nästa sommar på en fri transfer.

De Gea rapporteras, av Hirst, ha begärt en lön i paritet med den Alexis Sanchez sitter på. Chilenarens lönekuvert, på £391.000 i veckan, är både det största i klubben och ligan. Nu ska United alltså ha erbjudit spanjoren en lön nära inpå den summan. Om De Gea kritar på nytt kommer således Dean Henderson, den unga målvaktstalangen som spenderade förra säsongen på lån i nyuppflyttade Sheffield United, att skickas ut på ännu ett lån.

Ny klubb för Salmon

Uniteds före detta spelare, Ebony Salmon, har nu gjort klart med en ny klubb. Bristol City är det som gäller från och med nu, och vi önskar henne givetvis ett stort lycka till i framtiden.