Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Många som visar att de vill slåss om platserna

Embed from Getty Images

Ole Gunnar Solskjaer har precis hållit presskonferens inför matchen mot Leeds som stundar imorgon. Vid sin sida hade han den så ofte fåordige Victor Lindelöf, som ändock fick lite utrymme på podiet. 

Till skillnad från första presskonferensen var fokuset mer riktat på morgondagens match och mindre på övriga saker, såsom sillysnack och Paul Pogba till exempel, vars namn för övrigt inte ens nämndes en enda gång.

Solskjaers presskonferens

…om skadeläget

”Det ser positivt ut. Ingen som har missat de senaste träningarna. Lee [Grant] är inte helt fit, men till exempel så är både Eric [Bailly] och Rom [Lukaku] båda redo. Vad gäller Luke [Shaw] är vi inte helt säkra än. Han tränade igår, men vi kommer kanske inte riskera att spela honom.”

Embed from Getty Images

…om tankarna inför Leeds

”Det har varit många bra matcher lagen emellan genom åren och förhoppningsvis får vi se en härlig kamp imorgon också. Det här är ett bra tillfälle både för spelare och supporters att visa upp sig.

”Förra matchen spelade vi mot ett lag där vi på förhand inte visste alltför mycket om motståndarna, men vi kommer försöka fortsätta på inslagen väg med samma intensitet, aggressivitet och energi. Det är kul att det är många som nu visar att de vill vara med och slåss om platserna.

”Det kommer bli en kamp där ute. Jag vill att mina spelare ska gå ut och vinna matchen, precis lika mycket som Marcelo [Bielsa] vill detsamma med sina spelare. Oavsett om motståndet heter Leeds, Liverpool eller Perth vill du alltid gå ut vinna fotbollsmatcher.”

Embed from Getty Images

Angående rivaliteten klubbarna emellan:

”Ju mer du spelar mot varandra ju mer kommer rivaliteten blossa upp.  Självklart vill man spela matcher mot de största klubbarna och om vi en dag får se Leeds i Premier League kommer karaktären på den här matchen verkligen synas.”

Och att spela på en oval arena (Optus Stadium)…

”Det är en fantastisk arena och fansen är också fantastiska. De hörs alltid, även om vi är vana vid att ha dem lite närmre. Det är vad det är, men de gör alltid ett bra jobb på läktaren.”

…om att minska gapet till rivalerna i år

”När man coahar eller leder ett lag är det alltid små saker man vrider och vänder på som kan göra stor skillnad. Vi tittar på det taktiska likväl som det fysiska och att ha så många spelare som möjligt redo hela tiden. Vi gör det här som ett lag och vårt ethos är alltid fundamentalt.

”Lyckligtvis har vi haft en fin försäsong hittils. Rom missade någon träning och likaså Anthony [Martial], men det är väl egentligen det hela. Vi är i god fysisk form för tillfället och när ligan startar vill vi ha så många som möjligt redo för spel.”

…om Daniel James

Embed from Getty Images

Du spelade med James både till vänster och höger förra matchen, kan han bli aktuell för att spela även till höger den här säsongen?

”Dan kan spela i princip överallt i anfallet, han kan spela i mitten om det är så. Det handlar om att hitta en roll som passar. Sedan handlar det om att hitta en balans med spelarna runt omkring. Jag är övertygad om att vi kommer få se honom på båda kanterna under säsongen.”

…om Axel Tuanzebe

Embed from Getty Images

”Han hade en fin säsong och har kommit tillbaka till oss ännu starkare och mer fokuserad. Axel har goda chanser att stanna här och ta en plats. Han hade en liten stop-start säsong i år med Aston Villa, men jag kan inte vänta på att få se mer av honom nu framöver.”

…om Harry Maguires eventuella ankomst

Egentligen inte så mycket om hur nära eller inte han är Manchester United utan snarare vad hans eventuella ankomst kan innebära för resten av mittbackarna, då det i sådana fall kan finnas hela sju mittbackar i truppen, det vill säga troligtvis någon för mycket.

”Det finns såklart en gräns för hur många spelare du kan ha. De som presterar kommer vara en del av truppen och de andra kommer behöva slåss för att ta sig in. Det har varit många rykten nu på sistone, men jag kan inte kommentera allt för mycket.”

…om status på andra namn

Fred och Darmian, har de en framtid här?

”De har båda haft lite längre ledighet, de kommer möta oss i Singapore.”

Och angående David de Gea gav Solskjaer följande svar:

”David kommer spela imorgon. Om han sedan förlänger sitt kontrakt är upp till honom och klubben.”

Victor Lindelöf

Vår svenske landslagsman fick även han ta emot ett par frågor, och som bekant brukar hans svar sällan vara ganska upphetsande i media. Här följer vad som sades.

…om sin tid i klubben

”Förra säsongen var bra för min del. Jag är väldigt glad över att vara en Manchester United-spelare och jag ser verkligen fram emot att säsongen ska dra igång.”

…om flyttryktena

Embed from Getty Images

Den senaste veckan har det kommit uppgifter om att Barcelona ska ha varit intresserade av svenskens tjänster, så här säger huvudpersonen själv om det:

”Som sagt, jag känner mig som en unitedspelare, förra säsongen kände jag att jag gjorde det bra.”

Ibland tar det lite tid att acklimatisera sig, men förra säsongen var det många som tyckte du var klubbens bäste mittback.

”Det är kul om det är många som tycker det.”

Du hade även en tung första säsong, kommer du kunna guida nya spelare med den erfarenhet du besitter nu?

”Vi försöker alltid hjälpa spelare att komma in i laget så snabbt som möjligt. Jag har varit med innan så jag vet det innebär. Men jag vet även vad det innebär att bli kritiserad och det är något man får leva med.”