Matchdag: Manchester United – Leeds United (War of the Roses)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds träningsmatch mot Leeds United. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.

Då matchen spelas på arbetstid kör vi idag matchdagsbloggen som en liveblogg.

Manchester United – Leeds United 4-0 (2-0)

1-0 (7) Mason Greenwood (Wan-Bissaka)

2-0 (27) Marcus Rashford (McTominay)

3-0 (51) Phil Jones (A Pereira)

4-0 (69) Anthony Martial (straff)

Första halvlek: Romero; Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Rojo; McTominay, Pogba; Greenwood, Mata, James; Rashford

Andra halvlek: J Pereira; Dalot, Jones, Smalling; Young, A Pereira, Matic (Garner 78); Lingard, Gomes, Chong; Martial

Avbytare: Tuanzebe

Leeds United

Casilla; Cooper, Phillips, Berardi; Dallas (Hosannah 66), Forshaw, Douglas; Harrison; Hernández (Stevens 77), Roofe, Bamford (Bogusz 63)

Avbytare: Miazek, Oduor

Updated: 2019/07/17 15:03
  • 0
  • Share

2019/07/17 15:27
Solskjaer: Vi vet att han kan göra mål

Ole Gunnar Solskjaer snackade med MUTV efter Uniteds seger mot Leeds.

”Vi gjorde fyra mål, du är givetvis nöjd med det. Vi skapade fler chanser än senast.”

Om Greenwood: ”Vi vet att han är kapabel att göra mål. Vi har sett det på träning så många gånger det senaste halvåret. Han måste bara anpassa sig till seniorfotboll. Det kommer.”

Solskjaer gillade båda målen United gjorde i första halvlek, med kvalitativa passningar och avslut.

Om Rashford: ”Han ser stark ut. Jag har stora förhoppningar om att han ska göra det bättre än förra säsongen.”

Om Chong, Gomes och Garner: ”Chongy och Angel [Gomes] gjorde det väldigt bra i andra halvlek. Även Jimmy [Garner] när han kom in. Han visade vilken mittfältare han är.”

Det var en ovanlig träningsmatch i den meningen att vi fick se några sena tacklingar och även irriterad stämning emellanåt. Inga konstigheter tyckte Solskjaer.

Med de orden från Manchester Uniteds manager avslutar vi den här matchdagsbloggen. Vi återkommer med mer under dagen. För laget väntar nu resa till Asien och på lördag är det match mot Inter i Singapore.

• 0
  • Share

2019/07/17 15:12
Rashford: Det finns mycket att förbättra

Marcus Rashford snackade med MUTV efter Uniteds seger.

Om sin egen form: ”Det kan bli en nivå bättre. Jag har inte tränat lika länge som alla. Alla är i form och friska. Det är viktigt. Vi vill vara i toppform till säsongsstarten.”

Om målet: ”Nyckeln var timing. Som anfallare vill du att mittfältaren ska vänta så länge som möjligt.”

Om lagets press: ”Det finns mycket att förbättra, men för oss handlar det om att få in bilderna i huvudet och lära oss hur vi ska pressa. Det är tufft att göra det i 90 minuter men vi ska bli bättre på det.”

Om Mason Greenwood: ”Psykologiskt… Jag sa till honom att när han gör det första målet kommer det rulla på. Han är en naturlig målskytt.”

• 0
  • Share

2019/07/17 15:08
United – Leeds 4-0

Betydligt sämre fotboll i andra halvlek, från båda lagen. Leeds såg trötta ut i andra halvlek medan United helt enkelt hade mindre kvalitet på planen.

I andra halvlek är det framför allt Gomes och Andreas Pereira som utmärker sig positivt i United. Även Chong gör en hel del positivt. Lingard blandar och ger medan Martial var rätt osynlig.

Totalt mer positivt än negativt, framför allt offensivt.

• 0
  • Share

Young nickar undan den efterföljande frisparken och sedan blåser domaren av matchen. United vinner med 4-0. Leeds förlorar. Som det ska vara.

• 0
  • Share

2019/07/17 15:02
90+3: Bråk

Young satsar hårt mot Forshaw. Kändes som en hämndaktion. Det blir bråk, först mellan Young och Forshaw, sedan med många spelare involverade.

Young varnad.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:59
90: Tre minuters tillägg

Young tillbaka i spel. Han krockade med Leeds anfallare och fick en smäll mot huvudet. Young irriterad men såg ut som en ren olyckshändelse.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:57
89: Young får vård

Young ligger ner i eget straffområde. Leeds är Leeds och fortsätter spela. Domaren blåser av när United vinner boll.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:52
84: Lingard utanför

Garner vinner boll högt och ger den till Lingard som avslutar lågt men utanför.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:46
78: Garner in

United gör sitt tolfte byte, då James Garner ersätter Nemanja Matic.

75: Misslyckad planstormning

En åskådare försöker ta sig in på planen. Han tänkte dock inte på att det är väldigt långt från läktarna till planen, så han stoppas av vakterna innan han är riktigt nära.

United har en del halvhyggliga anfallsförsök.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:40
72: United anfaller

Lingard driver upp ett långt anfall. Gomes lägger en fin boll till Young men högerbackens inspel hittar inte rätt adress.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:37
69: 4-0 MARTIAL

Martial är säker och rullar in bollen i målvaktens högra hörn samtidigt som målvakten går till vänster.

• 0
  • Share

68: Straff United

Gomes och Chong kombinerar snyggt. Chong gör en stoppfint och backen tar hans pen. Domaren pekar på straffpunkten. Martial tar straffen.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:34
66: Leeds byter

Inget mer spel för Dallas. Hosannah ersätter.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:33
63: Dallas får vård, Leeds byter

Anthony Martial tar sig förbi Dallas och fälls. United får frispark samtidigt som Dallas sänks av Martials höga arm. Han blöder kraftigt runt ögat och vårdas nu utanför plan.

Samtidigt byter Leeds in Bogusz för Bamford.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:28
60: Gomes utanför

Gomes driver in i straffområdet och gör sin gubbe. Avslutet dock utanför.

• 0
  • Share

59: Pereira kapad

Brutal tackling av Douglas på Andreas Pereira. Snudd på rött kort men domaren plockar inte ens fram det gula. Fult, fult, fult.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:27
58: Harrison långt över

Leeds kontrar men är igen svaga i det avgörande läget. Dålig passning följs upp av ett skott långt över från Harrison.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:24
56: United spelförande

Precis som i första halvlek är det som dominerar inledningsvis. Vi kommer till ett par resultatlösa hörnor.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:19
51: 3-0 JONES

Pereira tar hand om den efterföljande hörnan perfekt och Phil Jones nickar in 3-0!

• 0
  • Share

51: Långskott Pereira

Casilla tvingas till en bra räddning när Andreas Pereira driver framåt och avslutar ett hårt långskott.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:16
47: Gomes centralt, Chong till vänster

Angel Gomes får idag chansen centralt, bakom Anthony Martial på topp. Tahith Chong spelar på vänsterkanten medan Jesse Lingard spelar till höger.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:13
46; Avspark United

Martial rullar igång till Lingard. Inga byten i Leeds.

• 0
  • Share

2019/07/17 14:12
Andra halvlekens elva

Precis som aviserat gör United elva byten inför andra halvlek. James Garner och Axel Tuanzebe är duon som blir kvar på bänken.

Halvtid: United – Leeds 2-0

United leder rättvist efter första halvlek, sedan akademianfallarna Mason Greenwood och Marcus Rashford gjort varsitt mål. United har dessutom haft två bollar i stolpen.

Efter en inledning där United var totalt dominanta har Leeds tagit över mer och mer. Yorkshirelaget har dock inte imponerat framför mål. Oroväckande hur enkelt de ändå kommer till lägen.

Mer positivt är då Uniteds kontringsspel. Det blir farligt gång på gång när James, Rashford och Greenwood utmanar med fart.

Roligast är förstås att Greenwood äntligen fick göra mål i a-laget. Det har han verkligen gjort sig förtjänt av! Ett riktigt snyggt mål, dessutom, även om det mer var förarbetet – signerat Pogba och Wan-Bissaka – än avslutet som var snyggt. Även det andra målet ett riktigt klassmål, där McTominay ska ha den kanske största äran.