Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

United nu i Singapore; Real tror att Pogba blir svår; Lindegaard till HIF

Manchester United har idag rest från Perth till Singapore, där herrarna spelar match mot Inter på lördag. Damlaget å sin sida verkar träna på för fullt hemma i England, och så har vi rykten gällande Paul Pogba och Sean Longstaff samt konstaterar att vår gamla målvakt spelar allsvenskt.

United lämnar Perth…

Imorse svensk tid hade Manchester United en sista träning i Perth, innan det var dags att lämna Australien för den här gången.

Till den officiella hemsidan uttrycks det att det var ett perfekt läger i Perth, med mycket hjälpsam och vänlig personal som gjort lägret lyckat.

…och anländer till Singapore

Nu är det alltså Singapore som gäller, dit United anlände för bara ett par timmar sedan till av invånarnas stora glädje. I Singapore lär det bli ett par träningspass, och så har vi ju matchen mot Inter på lördag innan United reser vidare mot Shanghai för försäsongsturnéns avslutande match.

Damerna i full träning

För Uniteds damer är det som bekant ännu tidigt i försäsongen, men om vi skall tro dagens bilder är de i alla fall i full gång med att träna upp fysiken inför kommande säsong.

Dagens Pogba

Igår rapporterade vi att Marca skrivit att Mino Raiola sagt att han inte vet vad som kommer hända med Paul Pogba och hans framtid.

Idag skriver samma tidning att Real Madrid börjat inse att det börjar bli praktiskt omöjligt att värva Pogba i sommar, särskilt då United inte skall ha visat någon vilja att ge med sig eller någon svaghet, som att United sägs kräva 200 miljoner euro för Pogba. Detta rapporterar Sport Witness.

Något säger mig att vi trots allt inte har hört det sista om Pogba den här sommaren.

Dagens Longstaff

Sean Longstaff har varit en följetong redan, och det ser ut att fortsätta.

Unitedlegendaren Steve Bruce tog igår över Newcastle, och enligt Sky Sports skall han sätta sig ner med Longstaff under de närmaste dagarna och förklara att Longstaff är en nyckeldel i planerna för nästa säsong.

Sky skriver vidare att Longstaff ser fram emot att få imponera på Bruce för att bli en ordinarie spelare i Newcastle, och att han inte kommer kräva en flytt till United även om han gärna skulle prata med klubben om ett bud accepterades.

Newcastle sägs fortfarande kräva 50 miljoner pund för Longstaff, samtidigt som United anser att hans värde inte ens är hälften av det.

Lindegaard till Helsingborg

Killen med 19 ligamatcher för Manchester United och som ett tag höll David de Gea på bänken under tidigt 10-tal, men sedan dess bara gjort ett 20-tal ligamatcher sammanlagt, är nu klar för Helsingborg. Vi pratar så klart om danske Anders Lindegaard.

Lindegaard har nu hunnit bli 35 år gammal och har alltså inte direkt haft någon lysande karriär efter att han lämnade United sommaren 2015. Han gick då till West Bromwich, varifrån han blev utlånad ett halvår till Preston, där han spelade 14 matcher och tydligen var duktig nog för dem att plocka in honom. Dock gratis, efter att han brutit kontraktet med West Brom.

När han tillhörde Preston gick det dock sämre, och det blev bara 8 ligamatcher till innan han lämnade den sommaren 2017, och Burnley plockade upp honom som mer eller mindre fjärdemålvakt.

Nu har han skrivit på ett kontrakt som gäller till säsongen 2021, dock skriver HIF att ”av personliga skäl kan kontraktet dock komma att brytas redan i närtid.” Anledningen till den klausulen preciseras inte närmare.

Vi önskar Anders lycka till och välkommen till Sverige.