Sexårskontrakt för De Gea; nytt kontrakt och lån för Henderson; Pépé ersätter Lukaku

David de Gea och Manchester United ska vara överens om ett sexårskontrakt som gör spanjoren till världens bäst betalda målvakt. Det rapporteras vitt och brett på söndagen.

Även Dean Henderson ska skriva nytt kontrakt för att sedan gå till Sheffield United på lån.

Romelu Lukakus framtid i United är oviss. Om belgaren säljs till Inter kan United använda övergångssumman för att finansiera en värvning av Nicolas Pépé.

Sexårskontrakt gör De Gea bäst betald

David de Gea kommer att bli världens bäst betalda målvakt, rapporterar James Ducker för Telegraph. Den spanska målvakten ska vara överens med Manchester United om ett nytt sexårskontrakt, värt 117 miljoner pund, eller 375 000 pund i veckan. Kontraktet kommer att signeras när De Gea är tillbaka i Manchester efter försäsongsturnén.

Det hela rapporteras närmast som fakta, så vi har ingen anledning att misstro rapporten. Trovärdigheten ökar ytterligare då till exempel Times, Sky Sports, Evening Standard och Manchester Evening News kommer med liknande rapporter.

De Gea ska ha tagit sig en lång funderare kring framtiden efter den miserabla säsongsavslutningen. Stödet från ledarstaben, med Ole Gunnar Solskjaer i spetsen, under hans formsvacka i våras ska ha varit en starkt bidragande orsak. Likaså att United är beredda att göra honom till klubbens näst bäst betalda spelare (efter Alexis Sánchez).

Målvaktens humör uppges ha varit väldigt lågt i våras, så han behövde uppmuntran. Han ska gilla att arbeta med målvaktstränaren Emilio Álvarez och De Gea ska nu vara övertygad om att United igen ska kunna utmana om titlar.

Henderson förlänger och lånas ut

Då David de Geas framtid nu ska vara löst innebär det att vi även får klarhet i Dean Hendersons framtid. Mycket tyder på att Henderson kommer att skriva nytt kontrakt med United för att sedan lånas ut till Sheffield United.

När det rådde ovisshet om De Gea var United inte villiga att skicka Henderson på lån. Det rapporteras bland av Telegraphs James Ducker (i samma artikel som länkas ovan).

Uniteds chef för företagsutveckling Matt Judge ska ha träffat Hendersons agent Sean McDavid i London i måndags. Samtalen om ett nytt kontrakt och ett lån till Sheffield United ska ha varit positiva.

Bayern München uppges ha visat intresse för Henderson men United ska se på honom som en potentiell förstamålvakt i framtiden.

Brexit ändrar inget

Premier League räknar med att förutsättningarna för fotbollen i England inte kommer att förändras när Storbritannien lämnar EU, rapporterar Luke Edwards för Telegraph. För tillfället är planen att Brexit ska träda i kraft den 31 oktober men fortfarande är det väldigt mycket som är ovisst i den frågan.

Efter samtal med Home Office (Storbritanniens inrikesministerium) ska Premier League dock räkna med att fotbollen kommer att behandlas som ett specialfall. Annars har det funnits oro för att det skulle bli svårare för klubbarna att värva utländska spelare.

Dagens Lukaku

Om framtiden för Uniteds målvakter nu verkar ha klarnat så är läget fortsatt ovisst för Romelu Lukaku. Som vi tog upp i gårdagens matchdagsblogg ska United ha nobbat ett bud på 54 miljoner pund från Inter för anfallaren.

Lukaku ska ha burit en Intertröja då han lämnade arenan efter gårdagens match, rapporterar Evening Standard. Belgaren ska ha haft ett långt samtal med Ivan Perisic efter matchen och det är troligt att det var Perisics tröja han bar på.

United uppges ha blivit förbluffade över Inters låga bud och menar att anfallarens värde om något har stigit sedan han kom till klubben. Återstår att se om Inter kan hitta pengar för att finansiera övergången.

Lukakupengar kan finansiera Pépé

Om Romelu Lukaku säljs så behöver United förstärka sitt anfall. En potentiell ersättare är Nicolas Pépé från Lille. Duncan Castles skriver för Sunday Times att United har tagit steg framåt i diskussionerna med den franska klubben.

Även Arsenal, Everton och Liverpool uppges vara intresserade av högeryttern, liksom klubbar i Serie A och La Liga.

En Unitedvärvning verkar dock kräva att klubben först säljer Lukaku. Pengarna United får vid en försäljning skulle då kunna användas för att finansiera en värvning av Pépé.


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS