Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Ännu ingen teknisk direktör; United vill värva Fernandes; Maguire-nytt

I dagens nyhetssvep får ni läsa om Manchester Uniteds (obefintliga?) jakt på en teknisk direktör samt vad Bruno Fernandes har att säga om nutid och framtid.

I övrigt har vi ett par kortare uppdateringar gällande Harry Maguire och Nicolas Pépé att rapportera om.

Ingen teknisk direktör – United avslappnade

Igår publicerade vi en artikel som gjorde gällande att Nicky Butt har fått en ny roll i klubben som ”chef för A-lagsutveckling”. Idag har Jamie Jackson, på The Guardian, skrivit om den så omskrivna sportchefsrollen i klubben, eller ”teknisk direktör”, som tycks vara den mer korrekta beteckningen.

Embed from Getty Images

Jackson menar att United känner sig avslappnade trots att man ännu inte lyckats anställa någon i rollen efter ett helt år av sökande. Istället är det Ed Woodward, klubbens verkställande vice ordförande, som fortsatt sköter arbetet på transfermarknaden. Detta med input från manager Ole Gunnar Solskjaer och hans assisterande tränare Mike Phelan.

Att fylla rollen som teknisk direktör ska dock inte stå högst upp på dagordningen, menar Jackson. Först och främst sägs sommarens transferarbete vara i fokus. Där bland annat Harry Maguire (som United förbereder ett bud på £75m på), Paul Pogba (vars närmsta framtid sägs vara i United) och David De Gea (som förväntas krita på ett nytt kontrakt) går före.

Nicky Butt kommer inte att ha något att göra med transferarbetet, avslutar Jackson artikeln med att påpeka.

United angelägna om att värva Bruno

Ja, åtminstone om vi ska tro Sky Sports. Vilket vi inte alltid ska göra nu för tiden. Att United är intresserade av den offensivt riktade mittfältaren kan vi nog slå fast, men hur mycket återstår att se.

Sky Sports kommer egentligen inte med några fler egna uppgifter i artikeln, utan redogör endast för vad Bruno Fernandes själv har sagt i en intervju inför Sportings resa till New York.

”Jag bryr mig inte om marknaden, jag har pratat om det här många gånger. Det enda jag kan göra nu är att hinna med planet så att jag inte missar det. Om det här blir min sista match? Jag vet inte, det är tränaren som bestämmer.

”Jag har sagt att jag skulle vilja spela i England, men jag bryr mig inte om det nu. Om det kan bli den här säsongen? Det kan bli när klubben bestämmer sig, jag är inte den som bestämmer”, sa Fernandes enligt Sky Sports.

Tidningen tillägger att Sporting värderar 24-åringen för omkring £60 miljoner.

United budar på Pépé

Enligt den trovärdiga lokala tidningen i Lille, La Voix du Nord, har United nu lagt ett bud på yttermittfältaren Nicolas Pépé. Budet ska ha varit på precis under €80 miljoner, menar tidningen. Detta rapporterar Get French Football News för oss, av språkliga skäl.

Pépé, som från sin högerytterposition stod för 22 mål och 11 assist i Ligue 1 förra säsongen, jagas även av klubbar som Napoli, Arsenal och Atletico Madrid, skriver tidningen. Spelaren själv ska ännu inte ha tagit ett beslut.

Maguire snart i United?

Enligt Mike Keegan, på Daily Mail, fortgår Uniteds jakt på Harry Maguire. Och han skulle bli förvånad om mittbacken inte tillhör Ole Gunnar Solskjaers trupp när transferfönstret stänger den 9 augusti.

”Utifrån vad jag har hört skulle jag bli förvånad om det inte hände före slutet av fönstret. Väldigt förvånad”, skriver Keegan på Twitter.