Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Det känns som en nystart

Embed from Getty Images

Under eftermiddagen, lokal tid, mötte Ole Gunnar Solskjaer pressen i Shanghai tillsammans med Scott McTominay för att svara på frågor inför torsdagens drabbning mot Tottenham i International Champions Cup. Och tongångarna var över lag positiva. 

Det blev, som det brukar i sådan här sammanhang, lite mindre fokus på kommande match och istället desto mer på transferläget och lite uppdateringar på vissa spelare.

Vi bakar även ihop det hela med ett litet nyhetssvep längre ner.

Solskjaers presskonferens

…om skadeläget

”Lindelöf är fine, Lukaku är det inte. Han kommer inte spela imorgon. Han skadade sig på träning och hade det varit värre hade vi nog skickat hem honom, men han kommer stanna här och köra rehab.”

Embed from Getty Images

 Men Romelu har missat fyra matcher nu…

”Man vill aldrig missa viktiga förberedelser såsom matcher, träningar och fystester.”

…om truppen och transfers

Mycket på försäsongen har varit positivt hittils. men om du inte får in fler spelare, kommer du ändå känna dig nöjd?

”Jag tror på spelarna och att vi kan göra bra ifrån oss. Vi har kortsiktiga och långsiktiga mål och vi måste hela tiden identifiera sådant som kan utveckla oss. Försäsongen har varit bra så här långt, men det handlar inte bara om att vinna matcher utan också om att få igång ett spel som funkar och att vara i fysisk form.”

Finns det en frustration över att inte fler värvningar gjorts?

”Det tar tid att komma in i United (för mig tog det sex minuter, sedan hade jag gjort mål…) och vi måste ha tålamod, det är viktigt att få in rätt spelare och inte plocka vad som helst. Men nej, jag känner ingen frustration.”

…om intensiteten

”Det är viktigt att vi startar säsongen bra, då ger vi oss själva chansen. Nu känns det som en nystart och vi vill hitta en ny melodi. Det är lättere att börja med det på försäsongen än mitt i brinnande ligaspel. Den här tiden har varit ett bra tillfälle för teambuilding dessutom.”

…om Paul Pogba

Embed from Getty Images

”Våra fans vet vad Paul har gett oss och vad han kan ge oss. Det finns alltid minoriteter som ställer sig emot. Men han har aldrigt varit ett problem och vi är glada när han presterar som han gör nu.”

…om Kina

Manchester United har en stor fanbase i Kina och du har varit här förut, vad är ditt bästa minne härifrån?

”Jag gjorde två mål här när vi var här senast och spelade. Staden har också förändrats, den är majestätisk. Men det är kul att se alla fans utanför träningsplanen och hotellet. Jag hoppas vi kan betala tillbaka genom att vinna imorgon.”

…om regnsjuk plan

”Det ska vara lugnt, det regnade rejält men det verkar ha torkat rätt bra tack vare värmen.”

McTominay

Embed from Getty Images

…om känslan så här långt

”Träningen är annorlunda nu med mer intensitet, det är viktigt att göra det bästa man kan nu och jobba på de små detaljerna för att utvecklas och vara redo inför premiären.”

Solskjaer fliker in:

”Scott är ett bra exempel  på vad vi förväntar oss från ungdomarna. Jag tror han kommer ha ett stort inflytande i år. Nu med Nicky [Butt] som ungdomsansvarig dessutom, han vet vad som krävs av spelarna. Den här klubben har levt på att ta fram ungdomar och det är något vi fortsatt eftersträvar.”

…om jämförelsen med Class of 92′

Vi har inte riktigt sett en så stor grupp med talangfulla ungdomar sedan class of 92′. Sätter det press på er nu?

Embed from Getty Images

”Class of 92′ var exceptionellt. Men vi har en bra grupp ungdomar nu och tillsammans kommer vi pusha varandra så mycket som möjligt för att spela i A-laget framöver.

”Det är alltid lätt att hitta ursäkter när man är iväg så här på försäsong och inte är hemma i det trygga. Till exempel vädret, det har varit väldigt varmt men det är inget som hindrar oss.” 

…om teambuilding

Vad har ni gjort för att svetsa samma gruppen?

”Han vill nog inte kommentera det när jag sitter bredvid”, säger Ole skämtsamt.

”Vi har gjort olika aktiviteter, till exempel spelat bordtennis, varit ute på stan och så vidare. Men vi är här för att förbereda oss och göra saker rätt och visa tränaren att vi är redo för vad som väntar.”

Solskjaer passade även på att berömma tolken som översatte hela presskonferensen på kinesiska:

”Jag kan inte riktigt bekräfta att allt hon sa var korrekt, men jag tycker hon förtjänar en applåd.”

Övriga nyheter

I samma veva passar vi även på att ge lite uppdateringar gällande det övriga nyhetsläget, och det blir en hel del sillyfokus.

Woodward på hemmaplan

Enligt Sky Sports kommer Ed Woodward stanna på hemma i Manchester under hela försäsongen. Anledningen till det uppges vara att han anser det viktigt att stanna hemma i England för att förhandla och slutföra eventuella övergångar.

Det här är första gången Woodward missar försäsongen sedan han tillträdde 2013.

 Nytt bud på Longstaff

Embed from Getty Images

Enligt Mirror verkar Solskjaer gjort det tydligt att prio ligger på att få över Sean Longstaff från Newcastle. Uniteds intresse har varit känt sedan tidigare, men där prislappen på £50 miljoner ska ha varit en aning avskräckande.

Nu verkar det som att man kommer sänka utgångsbudet till £30 miljoner istället, då man anser att det är en mer resonabel summa för en spelare som endast gjort nio matcher i Premier League.

Conte: ”Lukaku snart bara en önskan

Ja, kanske blir det bara det för Antonio Conte, en önskan. Den italienske tränaren som nyligen tagit över Inter sägs ha insett att det blir allt svårare att färdigställa en övergång för Romelu Lukaku från Manchester United till Inter. Belgaren har länge ryktats vara på väg till Milano för spel i den blåsvarta delen av stan, men nu uppger olika källor, däribland James Ducker på The Telegraph att tiden börjar rinna ut.

United har redan avslagit ett bud på £54 miljoner och det enda man förväntar kunna locka United med är pengar plus eventuellt en spelare. I detta fall ska det handla om Ivan Perisic, som Inter i sådana fall hoppas United kan gå med på. En affär som känns tämligen osannolik i dagsläget.

Maguire klar innan fredag?

Det lär troligtvis inte hända, men Ed Woodward skulle säkerligen se att en överenskommelse med Leicester nåddes innan fredag. Detta beror på att den rapporterade backup-planen, Toby Alderweireld, har en utköpsklausul som går ut just på fredag, som ligger på £25 miljoner.

Skulle man då gå miste om Maguire kan det istället bli så att man riktar in sig på Tottenhams mittback. Men problemet med att belgarens utköpsklausul upphör är att Daniel Levy, ordförande i Tottenham, troligen kommer höja priset på Alderweireld till uppemot £40 miljoner. Frågan är då om det är värt att lägga de pengarna på en 30-åring vars kontrakt löper ut nästa sommar.

Svängigt runt Milinkovic-Savic

Den serbiske landslagsmannen har de senaste veckorna allt flitigare rapporterats vara på ingång till United. Nu kommer Sport Witness med olika bud, bland annat att en överång är ”praktiskt taget” klart, för att sedan komma med nya andrahandsuppgifter (från spanska AS) om att ett bud på €75 miljoner inklusive bonusar finns och att intresset är konkret, men att en övergång inte är nära förestående.

Man skriver att källor nära Lazio, där Milinkovic-Savic hör hemma, ”garanterar” att 24-åringen kommer hamna i United, men bara om Paul Pogba hamnar i Real Madrid.

Nicolas Pepé öppen för United?

I alla fall om vi ska tro Yahoo Sport France. Lille ska dock ha nekat ett bud från United på sin guldklimp. 24-åringen stod för 22 mål och 11 assist den gångna säsongen och har ryktats vara på väg till en handfull storklubbar runtom i Europa.

Reservlaget kryssade

Manchester Uniteds reservlag träningsspelade under gårdagen mot Swindon Town, hemmahörande i League Two. Utfallet blev en delad pinne efter att Dylan Levitt kvitterat sent på straff för United.

Mer om matchen finns att läsa här.