Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Solskjaers presskonferens: Jag tycker det var en bra match

Embed from Getty Images

Tidigare idag spelade Manchester United försäsongturnéns sista match. 2-1 slutade den, efter mål av Anthony Martial och Angel Gomes. I detta nyhetssvep går vi igenom vad Ole Gunnar Solskjaer sa på presskonferensen efter matchen, samt går igenom de övriga nyheter som kommit.

Bland annat har Uniteds damlag överraskande spelat match, spelschemat för EFL Trophy har kommit, samt att vi tar en del sillysnack där vi till exempel konstaterar att en Unitedspelare lämnat klubben utan att någon sagt något.

Embed from Getty Images

Solskjaers presskonferens

En tio minuter lång presskonferens följde efter matchen, en presskonferens som borde tagit tre minuter men blev segdragen då flera av frågorna ställdes på kinesiska (förutsätter jag att det var) och behövde översättas till engelska innan Solskjaer kunde svara. Och samtliga hans svar skulle dessutom översättas till kinesiska, oavsett vem som ställde frågan.

…om mittbacksskador

Presskonferensen inleddes med en fråga om Eric Bailly och hans skada. Där hade Solskjaer inga besked att komma med, undersökningar skall göras när laget är tillbaka i Manchester. En senare fråga återkopplade till Bailly och att Phil Jones inte var i truppen idag, om huruvida deras skador eskalerade jakten på en ny mittback. På svaret lät det inte som att något var på gång, då Solskjaer konstaterade att Jones spelat de tre första matcherna så det var hans vilodag den här dagen, och att han tyckte att både Smalling och Rojo tog chansen idag.

…om försäsongsmatcherna

Vidare undrades om laget mött hans förväntningar under försäsongsmatcherna, varpå Solskjaer svarade att laget blir bättre men att resultaten i dessa matcher egentligen inte spelar någon roll. Att många av målen gjorts av akademispelare svarade Solskjaer sen att det var positivt och en del av Manchester United.

…om Anthony Martial

Gällande Anthony Martials position kom frågan om Solskjaer ser honom centralt till nästa säsong. Föga förvånande gav Solskjaer inget direkt svar, utan sa att både Martial och Marcus Rashford varit duktiga, att de båda kan spela centralt och till vänster och även tillsammans.

…om mittfältet

Solskjaer berömde Scott McTominay och Paul Pogba på mittfältet idag, som han tyckte kontrollerade matchen betydligt bättre än vad Fred och Nemanja Matic gjorde i andra halvlek. Solskjaer ville så klart inte bekräfta något om vilka han vill satsa på, men han var ändå tydlig med hur duktiga och disciplinerade McTominay och Pogba var tillsammans som centrala mittfältare.

…om de tuffa tacklingarna

Ole Gunnar Solskjaer har inga problem med tufft spel var essensen på en fråga om han tyckte att några av tacklingarna idag var lite väl tuffa. ”Vi gav också, vi tog inte bara emot. Så jag tycker det var en bra match.”

Sista frågan handlade också om tufft spel, då särskilt på Daniel James som fått mycket stryk under försäsongen. Frågeställningen löd hur viktigt det är att de kreativa och skickliga spelarna tas om hand, varpå Solskjaer svarade att det är viktigt men att vi inte heller få förlora tacklingarna inom fotbollen. Han sa också att han förstår varför spelare missar tacklingar på honom, med tanke på hans snabbhet och mod. Solskjaer var också tydlig med att James alltid reser sig såvida han inte är skadad på riktigt.

Presskonferensen i sin helhet ser ni här på Uniteds Youtubekanal.

Träningsmatch för damerna

Det ser ut som att det blir som förra året med damernas försäsong, nämligen att träningsmatcher spelas bakom stängda dörrar utan förvarning och utan att United ens säger något om matchen. Vilket gör att ni förstår hur svårt det är att aktivt rapportera om damerna.

Men nu skall laget ha mött Blackburn, och vunnit med 10-1 efter bland annat ett hattrick från Leah Galton.

https://twitter.com/ManUtdWomenFC/status/1154127728389644290

Spelschema för EFL Trophy

Uniteds ungdomar skall cupspela mot seniorlag från League One och League Two under hösten. Nu står det klart att första matchen spelas borta mot Rotherham den 6 augusti, detta bekräftar Rotherham på sin hemsida.

De två övriga matcherna spelas den 27 augusti, mot Lincoln, och den 29 oktober mot Doncaster.

Burkart har troligen lämnat

Varken Manchester United, den nya klubben eller spelaren själv har bekräftat det, men det ser onekligen ut som att Nishan Burkart har lämnat Manchester United till förmån för tyska Freiburg. Detta verkar troligt då han medverkat i träningsmatch för den tyska klubbens andralag.

Vilken typ av överenskommelse som slutits vet vi inte, men per nu förutsätter vi att han inte längre tillhör United och önskar med det ett stort lycka till i resten av karriären.

Sillysvep

Som vanligt är det en hel del rykten om spelare till United, vi tar dem i turordning.

Sergej Milinkovic-Savic

Våra vänner på Sport Witness rapporterar vidare från Gazzetto dello Sport att United är väldigt nära att göra klart med Sergej Milinkovic-Savic för 75 miljoner euro, plus 5 miljoner euro i ”lättuppnådda” bonusar. Affären skall dock inte genomföras såvida United inte säljer Pogba, något som det beskrivs som att United förbereder sig för att göra.

Enligt football-italia.net skall en affär gå på 75 miljoner euro, de 5 ”lättuppnådda” bonusarna plus ytterligare 10 miljoner som skall vara svårare att uppnå. Märkligt nog hänvisas även här till Gazzetto dello Sport, men min italienska är för rostig för att avgöra vem som har rätt.

Bruno Fernandes och Nicolas Pepe

Ganska samstämmiga uppgifter har framkommit att Manchester United inte alls haft något större intresse för vare sig Bruno Fernandes eller Nicolas Pepe. Istället skall irritation komma från United att klubben används av mindre nogräknade agenter och andra för att driva upp pris på spelarna. Detta rapporterar The Mirror, men också Sky Sports skriver om det precis som Manchester Evening News.

Vad Solskjaer har att säga om saken

Norska TV2 har fått en intervju med Solskjaer, där han uttrycker viss irritation över alla rykten. Han konstaterar att det skrivs väldigt mycket och att United säkert kopplats ihop med 150 spelare bara i sommar. På frågan om han hoppas på att få in två spelare till skall Solskjaer ha svarat ”Det kan jag inte svara på”, med ett lurigt leende.