Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Europa it is

United är som vi alla vet åter på europeisk mark efter en andra sidan världen-turné som i mångt och mycket såg helt okej ut. Inte bara resultatmässigt med fyra raka vinster, utan även spelmässigt vissa stunder.

Men framförallt såg det oerhört mycket gladare ut än det gjorde under Surpuppans sista turné som Unitedboss. Nu vinner man så klart inga matcher med enbart breda leenden, men ibland behöver vi människor bara lite hopp. Mourinhos avsky för att leva och leda Manchester United väckte allt annat än just detta. Ole Gunnars mer lättsamma och positiva attityd påverkar så klart både spelare, ledare och supportrar i en annan riktning.

Det som är extra roligt är – som alltid, inget slår detta – att egna spelare visat att de har mer än bara Instagramkonton att slå sig fram med. Både Angel Gomes och Mason Greenwood är genuina, internationella löften, som mycket väl kan nå den absoluta toppen. Gomes snabba fötter och instinkt vid 1-0-målet mot Spurs kanske inte skulle vara lika ”enkelt” att utföra i en tävlingsmatch, men det ska likväl utföras (nu påmindes jag plötsligt om ett stunning mål som väl Bojan Djordjic gjorde mot Celtic någon försäsong?).

Greenwood är bara 17 bast men spelar som han vore åtminstone … 19-20 i alla fall. Beslutsamheten vid målet mot Inter visade om inte annat just detta. Men spelet i övrigt visar också en mognad som lovar gott, även om jag är försiktig när det gäller att pusha fram en så pass ung anfallare i United. Det dräller inte riktigt av dom som lyckats sen Mark Hughes dagar.

Sen är det förstås fullkomligt obegripligt att flera spelare fortfarande lyckas KLÄNGA sig kvar i klubben. Vad i helvete gör spelare som Marcos Rojo och Matteo Darmian fortfarande i United? Är det inte bättre att bara skeppa dom på fri transfer och göra plats för unga spelare som åtminstone fortfarande kan hoppas slå igenom? Klart som fan att det är. Ge dom x antal månadslöner så kan dom hoppa ner till Halifax eller Boston United, vilket är mer deras nivå nuförtiden.

Ni vet redan hur värvningsstrategin i klubben ser ut dock, så det behöver vi inte gå in mer på. Och de två som kommit in har sett lovande ut. I synnerhet är det fascinerande att ha en högerback som är snabb, brytsäker och svår att komma förbi en-mot-en. Det var bannemej inte i går jag såg något så lovande i United (okej, kanske inte sen Darmians första höst då jag också trodde på typ högerbacksguden). Wan-Bissaka var inte billig, men kan visa sig vara ett riktigt kap ändå.

Och i dag skrev Dean Henderson på ett nytt kontrakt med United. Jag räknar kallt med att han inte spelar en enda minut för A-laget i Premier League.

Till sist: Danny Welbeck fyller 30 nästa år.