Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Mike Phelan’s Shorts: ”Lös det bara”

Försäsongsturnén i Australien och Asien är slut. Vi åkte hem med fyra vinster utav fyra möjliga. Men med vilka svar? Inget nyförvärv har presenterats och Premier League är bara ett par veckor bort. Idag ska vi varva de positiva grejerna, med de negativa. Häng med!

Fyra vinster utav fyra möjliga. Ett gott tecken?
Klart det är bra att vinna matcher, något annat går inte att påstå. Personligen trodde jag att matchen mot Tottenham skulle bli det största testet med två lag som ställde upp med på pappret bästa möjliga lag. Där hade jag fel. En mängd byten efter 45 minuter gör matchen svår att analysera i efterhand.

Men utan tvekan är det här är en bättre försäsong än den föregående. Jag är inte ännu helt övertygad om att Solskjaer är personen att leda oss under en ny storhetstid, men jag blir mer och mer övertygad om att han är rätt person att ta Uniteds första steg tillbaka.

Kanske sitter man här med 0 poäng efter Chelsea och Wolves och förbannar sig själv. Hur kunde jag gå på att en bra försäsong a la van Gaal 2014 skulle automatiskt göra säsongsstarten bättre.

Embed from Getty Images

Mittbackacksproblematiken – Lös det bara

Igår fick vi se Marcos Rojo från start. Det är inte det vi ska eller vill förvänta oss i en match där Premier League snart är igång. Vågar nog tala för alla Unitedsupportrar då jag anser att Rojo varken spel- eller skademässigt håller för en klubb i Uniteds kaliber. Det där kontraktet som skrevs på blir ännu mer märkligt ju längre tiden går.

Lindelöf är självskriven i United. Tuanzebe ska vara kvar i en trupp som den talang han är. Bailly är råtalangen som jag ännu inte vågar skriva av, men gårdagens skada blir ytterligare en törn på mina förhoppningar. Smalling kan jag se i en trupp, men med det sagt brukar han få en för viktig roll i Uniteds säsonger. Phil Jones: Ja, men nej, tyvärr.

Nu har vi enligt samstämmiga uppgifter Harry Maguire på gång, men att det bråkas om pengar. Lös det bara. Tror ni att Harry Maguire är den försvarare som man ibland ser, bara lös det. Slanta upp pengarna och låt han spela senast i genrepet mot AC Milan. Lös det bara.

Embed from Getty Images

Turnéns akademispelare

Tahith Chong: Har i ärlighetens namn aldrig riktigt sett hans storhet tidigare, men ack så fel jag har haft efter hans insats mot Inter. Sen är väl holländaren som är född 1999 ännu inte helt redo för att utmana om en plats i startelvan, skulle inte ha några problem med att se ett utlån på Fella…. Chong.

Angel Gomes: Här finns det talang i överflöd och vilket fint avslut på turnén han fick genom att avgöra mot Tottenham. Tycker han har mognat i sitt spel från tidigare inhopp i seniorsammanhang. Sen kommer min 60-talist åsikt. Han är för tunn fortfarande och väger lite för lätt. Är för ett utlån på honom också, men kanske till någon annan liga. Tyskland eller Holland kanske?

Mason Greenwood: Hade gärna lagt in lite applåderande emojis på den här. All hype från er som är mer kunniga på juniorfotbollen har stämt överens med verkligheten. Målet mot Inter – Weltklasse! ”Sticker ut hakan” och påstår att det här inte är en ny Wilson eller Harrop som dyker upp i en eller ett par matcher och gör avtryck. Behåll i seniortruppen.

James Garner: ”Jimmy” har fått märkligt lite speltid. Dock har han hunnit med ett mål på de här matcherna, imponerande. Det här är en spelartyp som jag lite smått kan gå igång på. Han kommer förmodligen inte få mer än max ett par matcher i seniortruppen, men han är också en spelartyp som slår igenom senare i karriären. Behåll i seniortruppen, matcha in honom försiktigt och ge mycket speltid i juniorlagen.

Axel Tuanzebe: Höll nästan på att glömma Tuanzebe. Har varit näst bästa mittback under turnén och med tanke på vilka andra mittbackar vi förfogar över i truppen ser jag ingen anledning till att inte ha honom kvar på Old Trafford.

Embed from Getty Images

Spel bakom stängda dörrar – Why?

Damlaget har utan förvarning satt igång sin försäsong – men bakom stängda dörrar. Vad är egentligen anledningen? Bara fullständigt idiotiskt i min mening. Varför inte bygga upp någonting. Ta in publik och sänd matcherna på MUTV. Skärpning!