Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Nytt kontrakt och lån för Dean Henderson

Manchester United har idag bekräftat att målvakten Dean Henderson har signerat ett nytt kontrakt med klubben. Henderson är nu Unitedspelare till juni 2022, med option för ytterligare ett år. Samtidigt bekräftas också att målvakten återvänder till Sheffield United på ett säsongslångt lån.

Den nu 22 år gamla engelska U21-landslagsmålvakten blev förra säsongen stor publikfavorit i Sheffield United. Hendersons utmärkta målvaktsspel var en stor anledning till att laget spelade sig upp i Premier League. Nu får Henderson chansen att testa spel i den engelska högstadivisionen, i ett lag där han med allra största sannolikhet kommer att vara självklar förstamålvakt.

Henderson blev Unitedspelare redan vid 14 års ålder. Han väntar dock fortfarande på a-lagsdebuten, en plats på avbytarbänken vid ett par tillfällen (Shrewsbury i FA-cupen 2016 och Blackburn i FA-cupen 2017) är det närmaste han har kommit. Istället har den självsäkra målvakten valt att satsa på seniorfotboll. Redan 2016 lämnade han för Stockport County på lån och han har sedan dess också representerat Grimsby Town, Shrewsbury Town och Sheffield United. Nu blir det alltså en ny vända till Sheffield.

Dean Henderson säger:

Klubben har varit enastående i hur de har utformat den individuella vägen i min utveckling, vilket kommer att ge mig möjligheten att nå min potential och prestera på högsta möjliga nivå. Att skriva på det här kontraktet är ett ögonblick som gör mig och min familj så stolta. Jag har jobbat så hårt för att nå den här punkten och jag vill göra allting jag kan för att betala tillbaka för den tillit som klubben har visat mig.

Jag ser fram emot att återvända till Bramall Lane, möjligheten att återförenas med tränarna och spela framför de otroliga fansen igen är något jag verkligen uppskattar. Jag kan inte bärga mig för att njuta av en hel säsongs Premier League-fotboll, vilket jag vet kommer att vara otroligt gynnsamt i min karriär.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Dean gjorde en fantastisk säsong i Sheffield United och han går en stor framtid till mötes, så jag är jätteglad att han har signerat det här kontraktet. Han är ännu en talang av högsta klass som har kommit fram genom akademin och den stolta traditionen med att producera spelare kapabla att spela i a-laget fortsätter.

Vi har mycket stor tro på Deans förmåga, han har en enorm potential och hans humör och passion kommer att göra honom gott det här året. Vi önskar Dean den bästa lyckan med det här lånet. Möjligheten att spela en hel säsongs Premier League-fotboll är perfekt för hans utveckling.

Även från Sheffield United är tongångarna väldigt positiva.

Chris Wilder (Sheffield Uniteds manager) säger:

Dean var alltid vårt förstaval. Vi var tvingade att kämpa för att få till en bra affär och det är en väsentlig del av vårt förhållningssätt till transfermarknaden. Alla av oss, från jag själv till tränarstaben till spelaren och supportrarna vill att han ska spela för oss i Premier League och med en massa hårt arbete har vi fått det att hända.

Dean Henderson

Vi önskar Dean Henderson all lycka säsongen som kommer!