Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku mot Dybala; Bailly bättre än befarat; debut mot pappa

Månne närmar vi oss dagen då Romelu Lukaku lämnar Manchester United. Ryktena om den belgiska anfallaren har tagit ny fart och en sensationell bytesaffär med Paulo Dybala sägs vara aktuell. Inter är dock fortsatt med i kampen om anfallaren.

Annars ont om rykten gällande inkommande spelare. Även om det påstås att United har säkrat sig Sergej Milinkovic-Savic. Men bara om Paul Pogba säljs.

I dagens nyhetssvep också positiva nyheter om Eric Bailly, en mycket intressant intervju med Dean Henderson och diverse annat.

Lukaku mot Dybala, alternativt till Inter

Igår kom, från Italien, sensationella uppgifter som säger att Juventus överväger att erbjuda Paulo Dybala till Manchester United i utbyte mot Romelu Lukaku. De uppgifterna togs sedan upp av Sky Sports.

Samtidigt rapporteras att Inter nu ska förbereda ett nytt bud på den belgiska anfallaren.

Månne blir det så att Juventus rapporterade intresse blir det som triggar Inter att ge efter för Uniteds krav. Av mitt flöde att döma är de flesta väldigt positivt inställda till att byta Lukaku mot Dybala. Min magkänsla säger att det troligaste är att Lukaku går till Inter. Vi får vänta och se helt enkelt.

United aldrig intresserade

Det spekulerades hastigt om att Nicolas Pépé skulle ersätta Romelu Lukaku i United. Så blir inte fallet och Pépé ser av allt att döma ut att gå till Arsenal. Enligt BBC:s Simon Stone var United aldrig intresserade av ivorianen. Istället tycks det vara så att Uniteds namn användes för att öka intresset för spelaren, något vi tog upp för några dagar sedan. Situationen är av allt att döma likadan gällande Bruno Fernandes.

Positivt om Bailly

Eric Baillys knäskada uppges vara lindrigare än befarat. Det sägs vara en menisk som har gått sönder men ledbanden ska ha klarat sig. Någon prognos för hans rehabilitering har vi ännu inte fått.

Milinkovic-Savic när Pogba säljs

Rapporter i Italien, återgivna av Sport Witness, säger att Manchester United och Lazio ska vara överens om Sergej Milinkovic-Savic. Övergången ska genomföras när United har sålt Paul Pogba.

Italienarna verkar vara övertygade om att Pogba kommer att säljas inom kort. Det rimmar inte riktigt med vad vi har sett under försäsongen och frågar ni mig så är det nu troligare att Pogba blir kvar i United än att han säljs. Vi får väl se…

Solskjaer debuterar mot pappa

Manchester United träningsspelar mot Kristiansund i Oslo på tisdag. Det spekuleras i att Noah Solskjaer då kan få göra sin debut för den norska klubben. Noah Solskjaer är son till Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjaer.

”Det får du fråga [tränaren] om,” säger Noah till norska TV2.

”Ja, vi får se,” säger tränaren Christian Michelsen och upprepar svaret på en följdfråga.

Noah Solskjaer, som är betydligt större än sin far, spelar vanligen som defensiv mittfältare och nämner Michael Carrick som en förebild.

Heerenveen nobbar Borthwick-Jackson

Det blir ingen flytt till Nederländerna för Cameron Borthwick-Jackson. Uniteds försvarare har varit på provspel hos Heerenveen men klubben väljer att inte erbjuda honom något kontrakt.

”Vi har beslutat att inte erbjuda Cameron ett kontrakt,” säger Heerenveens tekniska direktör Gerry Hamstra till klubbens hemsida.

Hendersons ambitioner

Att Dean Henderson skulle återvända till Sheffield United på lån var nog sommarens mest väntade nyhet. Igår blev det så officiellt och med det även ett nytt kontrakt för målvakten. I samband med det gjorde målvakten en lång intervju med Uniteds hemsida.

”Att komma hit som en 14-årig pojke, att nå det här stadiet nu, jag är fullständigt uppspelt. Att viga min framtid till klubben jag älskar är det bästa som finns i världen,” säger Henderson.

Att återvända till Sheffield United var ett enkelt beslut.

”100 procent, det var vad jag ville. […] Innan du har visat vad du går för i Premier League är det svårt att slå sig in [i Manchester United]. Realistiskt är det antagligen det bästa för mig och det passar alla inblandade.”

Henderson har klättrat hela vägen i det engelska ligasystemet, från National League med Stockport och nu upp till Premier League med Sheffield United.

”Givetvis, det är nästa steg på stegen. Jag har gjort alla ligor nu, hela vägen upp de engelska ligorna, så jag har haft det tufft. Jag har jobbat hårt, jag har varit därute, jag har haft modet att gå ut och lita på min förmåga, vilket inte är enkelt. Nu har jag möjligheten att testa mig själv på den högsta nivån och förhoppningsvis visa vad jag kan göra.”

Hans långsiktiga mål är givetvis att spela för Manchester United. Omnämnd av förbundskapten Gareth Southgate hoppas han redan den här säsongen slå sig in i landslaget.

”Målsättning? Givetvis har jag mitt öga på det engelska landslaget, det är det som verkligen driver mig. Förhoppningsvis kan det vara mitt år då jag slår mig in där. Först och främst måste jag bara göra det så bra jag kan för Sheffield United och anpassa mig till Premier League direkt. Därifrån följer sedan allting, eller hur? […] Jag har alltid velat spela för Manchester United och vara Englands etta.”

Hela intervjun, i text- och videoform, är tillgänglig på Uniteds hemsida. Rekommenderas!