Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku närmar sig Inter; Burkart till Freiburg; Seger för reserverna

Embed from Getty Images

Är Romelu Lukaku en Manchester United-spelare när det engelska transferfönstret slår igen i augusti? Tror vi helgens uppgifter så är han inte det. Kontakt sägs ha tagits mellan belgarens agent och Inter. Vidare så noterar vi att Sergej Milinkovic-Savic bara är aktuell för United om Paul Pogba lämnar, att Nishan Burkart flyttar till Tyskland och att reservlaget imponerade mot Glasgow Rangers dito igår.

Inter kämpar vidare

Romelu Lukakus vara eller inte vara i Manchester United är, med drygt två veckor kvar av det engelska transferfönstret, ytterst oklart. Efter att ha missat de fyra första matcherna under försäsongen med en påstådd skada ska Lukaku nu, om vi tror den italienska journalisten Fabrizio Romano och den belgiske fotbollskorrespondenten Kristof Terreur, sitta i diskussioner. De ska dels pågå mellan Lukaku och hans agent men också mellan agenten och Inter. Lukaku postade själv ett inlägg på Instagram där han syns med sin agent och där han skriver att ”fortsättning följer”.

https://www.instagram.com/p/B0bK1X9BYHD/?utm_source=ig_web_copy_link

Terreur, som brukar kunna sina fotbollsspelande landsmän, skriver att Inter fortsatt är angelägna om att värva Lukaku men att de isåfall kommer att få betala hela summan som United kräver på ett bräde. Ed Woodward verkar fortsatt inte vara intresserad av att dela upp summan, något italienarna tidigare verkat sträva efter.

Milinkovic-Savic om Pogba lämnar, duo fortsatt aktuell

Sergej Milinkovic-Savic har nämnts som den potentielle ersättaren för Paul Pogba, om United mot förmodan skulle hitta en klubb som är beredd att hosta upp de pengar som sägs krävas. Igår gick Football Italia ut med uppgifter om att Lazio ”överväger” en transfer för Milinkovic-Savic. Sajten citerar Lazios manager Simone Inzaghi som på en presskonferens sagt sig vilja behålla mittfältaren, men att man ”måste lyssna” om bud kommer in. Serben medverkade i Lazios träningsmatch mot Mantova igår och stod för ett av målen då Romklubben vann med 4-0.

Embed from Getty Images

Dominic Boot, reporter på Manchester Evening News, påstår i sin tur att Milinkovic-Savic och Bruno Fernandes inte kommer att bli Unitedspelare så länge Pogba är kvar, vilket får sägas vara föga överraskande uppgifter. Boot menar att Harry Maguire och Sean Longstaff fortfarande är ”möjliga”.

Nishan Burkart till Freiburg

Manchester United meddelade igår att man sålt junioranfallaren Nishan Burkart till SC Freiburg, till vardags i Bundesliga. Någon övergångssumma meddelas som brukligt inte och United meddelar också att Burkart kommer att spela med klubbens andralag. SC Freiburg II håller till i Regionalliga Südwest, den fjärde högsta serienivån. Debuten skedde på söndagseftermiddagen då Burkart spelade 71 minuter när Freiburg föll med 2-0 mot Bahlinger.

Burkart kom till United från FC Zürichs ungdomsorganisation sommaren 2016 och nådde aldrig a-lagsnivå. Förra säsongen stod Burkart för fem mål på tolv matcher i reservlagsligan och ett mål på två matcher i UEFA Youth League.

Vi önskar Nishan Burkart lycka till!

Embed from Getty Images

Reserverna vann stort

Manchester Uniteds reserver besegrade Rangers med 4-0 i den så kallade huvudmatchen under SuperCup NI (tidigare Milk Cup) igår. Ethan Galbraiht, Arnau Puigmal, Anthony Elanga och Di’Shorn Bernard noterades för målen, där Galbraihts får anses vara det tjusigaste.

Redan imorgon måndag väntar Ballymena United i nästa träningsmatch för Neil Woods mannar.