Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Abbie McManus helt klar för Manchester United

Det engelska damlandslaget mittback Abbie McManus är nu formellt en Manchester United-spelare. McManus presenteras av United på måndagen.

Det var i slutet av maj som McManus signerade ett förtidskontrakt med United. Nu är övergången alltså helt klar.

”Det är otroligt för mig och framför allt för min familj, som alla är stora Manchester United-fans,” säger McManus till Uniteds hemsida.

”Jag är väldigt glad att bli en Red.”

I United får McManus jobba med Casey Stoney. Duon stötte på varandra när Stoney ingick i Phil Nevilles ledarstab i det engelska landslaget, innan Stoney lämnade för jobbet i United.

”Jag är over the moon [ungefär i sjunde himlen, red.anm.] [över att få jobba med Casey]. Jag blev lite förtvivlad när hon lämnade landslaget, för givetvis var hon tränare där innan hon blev manager [i United].

”Jag hade henne i typ två veckor och sedan lämnade hon och jag tänkte: ’Åh nej, jag har Phil [Neville] nu!’ Skämtar bara. Men ja, givetvis är jag jätteglad. Hon har givetvis varit en nyckelspelare under sin karriär och hon har blivit en manager. Jag kan inte vänta på att få pressa varje liten bit ur henna för att förhoppningsvis bli den spelare som hon var.”

Senast i Manchester city slumpar det sig nu så att McManus får göra sin Uniteddebut – förutsatt att hon blir uttagen – mot sin gamla klubb. Den 7 september reser United till City of Manchester Stadium för ligapremiären och det första Manchesterderbyt på damsidan.

”Jag är over the moon över att få spela i ett derby och jag är over the moon över det faktum att jag är i rätt färg, vilket är röd. Ge oss derbyt!

”Givetvis kunde vi [i Manchester city] ha lottats mot United [förra säsongen] och jag hoppades verkligen att jag skulle få spela mot Man United. Givetvis, vem vill inte spela i ett Manchesterderby? Framför allt som jag själv är från Manchester.

”Det är något som jag drömde om som barn och jag är bara så over the moon att jag nu är i rött och att det första derbyt blir i en röd tröja.”

De senaste dagarna har United även presenterat Hayley Ladd och Jane Ross. Ännu inte presenterad är sommarens största nyförvärv Jackie Groenen. Mest troligt följer hennes presentation senare i veckan. United har i sommar också signerat målvakten Mary Earps. Då fick vi citat i samband med signeringen, så det kan hända att Earps inte får någon ytterligare presentation från klubben.

McManus gick långt i VM och fick, tillsammans med lagkapten Alex Greenwood och Groenen, förlängd semester. Gissningsvis reser VM-trion med laget till Norge nu i veckan, men de är förmodligen inte aktuella för spel mot Vålerenga på onsdag.

Vi välkomnar Abbie McManus till Manchester United!