Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Kristiansund – Manchester United

Embed from Getty Images

Manchester United är åter tillbaka i Europa efter att turnén i Australien och Asien nu tagit slut. Den här gången är det dags för träningsmatch i bekanta trakter för vår manager, Ole Gunnar Solskjaer. Ullevaal Stadion i Oslo står som värd när norrmannens hemmaortsklubb Kristiansund får finfrämmat.

För Uniteds del innebär detta den näst sista träningsmatchen innan Premier League-säsongen till sist kickar igång igen, den 11 augusti mot Chelsea på Old Trafford. Detta lär med största sannolikhet betyda att de spelare som är tilltänkta att ha en betydande roll på planen i premiären nu kommer att matchas allt hårdare.

Manchester United

Efter en fläckfri försäsongsturné rent resultatmässigt, med fyra vinster av fyra möjliga, är det nu alltså dags för match i grannlandet Norge. United har jobbat hårt på ett fåtal specifika taktiska bitar hittills under sommaren; fysiken, presspelet och kontringsspelet. Något som vi lär få se mer utav mot Kristiansund, där det kommer ställas ännu högre krav på att laget lyckas förvalta det stora bollinnehav som förväntas på förhand.

Rimligtvis, med premiärmatchen mot Chelsea skymtandes runt hörnet, kommer Solskjaer och Co. att ställa ut en snudd på fullskalig startelva, där vi kan förvänta oss ett och annat byte från minut 60 och framåt. Flera positioner sätter sig själva, men det ska bli intressant att se vilka val tränarstaben gör i vissa delar av laget.

Embed from Getty Images

Att David De Gea vaktar kassen är ingen högoddsare. Likväl att Luke Shaw, Victor Lindelöf och Aaron Wan-Bissaka startar i backlinjen. Men sedan börjar frågetecknen dyka upp. Bredvid vår svenska mittback har flertalet spelare testats under försäsongen. Eric Bailly är en av dem, men han kommer inte till spel på grund av den skada han ådrog sig mot Tottenham senast. I övrigt bör Chris Smalling, Phil Jones och Axel Tuanzebe (ja, jag räknar bort Marcos Rojo) vara de hetaste alternativen.

Personligen – och jag är nog inte ensam – ser jag helst av allt att Tuanzebe, som stod för en lysande säsong i Aston Villa ifjol, får chansen. Vilken nivå Smalling och Jones håller har vi redan koll på, men den 21-åriga akademispelarens dito har vi ännu inte sett vara i närheten av att nå sitt tak. Min gissning är dock att Smalling får platsen då han tyvärr mest sannolikt ligger före de andra i rangordningen inför ligapremiären.

På mittfältet i den 4-2-3-1-uppställning vi sett under försäsongen är Paul Pogba given så länge han tillhör Manchester United. Bredvid honom är känslan att de hetaste kandidaterna stavas Scott McTominay och Nemanja Matic. Vem som premieras där känns omöjligt att sia om, men jag håller min tumme för den förstnämnda.

Embed from Getty Images

Offensivt har vi sett både Marcus Rashford och Anthony Martial spela i anfallsrollen. Min känsla är att fransmannen kommer att användas som spjutspets vilket i sin tur betyder att Rashford får utgå från vänsterkanten. Vi har dock sett att våra offensiva spelare har skiftat positioner en hel del under matcherna – så räkna med att få se dem i olika roller under sina minuter tillsammans.

På andra kanten ligger Daniel James närmast till hands att få inleda, med Jesse Lingard som offensiv mittfältare. Mason Greenwood och Juan Mata kommer säkerligen att få sina minuter i dessa positioner de också.

Jag kan ge mig den på att laguttagningen av någon anledning helt frångår min uppfattning om att ett så ordinarie lag som möjligt ska starta nu, men i så fall är det bara att använda ”kopiera – klistra in” till genrepet mot Milan till helgen.

Möjlig startelva:

Kristiansund

Kristiansund är mitt uppe i sin säsong. För närvarande ligger klubben på sjunde plats i tabellen, där en vinst i sin hängmatch kan ta laget förbi sjätteplacerade Rosenborg. Lagets målskytte har under säsongen delats ganska jämnt mellan de offensiva pjäserna, där fyra spelare står noterade för tre mål vardera.

En av lagets bästa spelare statistiskt sett har varit mittbacken Christophe Psyche, som är en av de spelarna som lyckats knoppa in tre bollar i nät hittills. En annan är den mångsidiga mittfältaren Amidou Diop.

Embed from Getty Images

Vad gäller svenskintresse så innehar Kristiansund två spelare. Den ena är Liridon Kalludra (bilden ovan), som varit en form av konstant på det centrala mittfältet under säsongen. Tre mål och tre assist står han noterad för. I laget hittar vi ännu en svensk, det i form av den defensiva mittfältaren Haris Cirak. Han har däremot farit in och ut ur startelvan.

Kristiansunds styrkor hittar vi utan tvekan i defensiven. De 15 mål som laget har släppt in hittills är bäst i serien så här långt. Dock har man endast mäktat med 17 mål framåt, vilket placerar laget på den undra halvan sett till just den statistiken.

Den största snackisen innan matchen gällande Kristiansund har dock varit det faktum att Ole Gunnar Solkjaers son, Noah Solskjaer (19 år), ryktas debutera i träningsmatchen mot United. Huruvida det blir verklighet eller ej återstår att se, men visst hade det varit en aning intressant att se!

Möjlig startelva (samma som senaste matchen):

Historik

Lagen har aldrig mötts tidigare.

Matchfakta

Manchester United
Kristiansund

Matchinformation

Turnering: Träningsmatch
Tid: Tisdagen den 30 juli 2019, 19.00
Plats: Ullevaal Stadion, Oslo
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: De Gea, J Pereira, Romero
Försvarare: Dalot, Darmian, Jones, Lindelöf, Rojo, Shaw, Smalling, Tuanzebe, Wan-Bissaka, Young
Mittfältare: Chong, Fred, Garner, Gomes, James, Lingard, Matic, McTominay, J Pereira, Pogba, Mata
Anfallare: Greenwood, Martial, Rashford
Osäkra: Grant, Lukaku (skadade), Sánchez (skadad/semester)
Frånvaro: Bailly (skadad)

Kristiansund

Målvakter: Sean McDermott, Andreas Vaikla, Serigne Mor Mbaye
Försvarare: Christoffer Aasbak, Christophe Psyché, Dan Peter Ulvestad, Andreas Hopmark, Erlend Sivertsen, Christopher Lindquist, Aliou Coly, Pål Erik Ulvestad, Henrik Gjesdal, Brent Lepistu
Mittfältare: Haris Cirak, Liridon Kalludra, Sverre Økland, Meinhard Olsen, Amidou Diop, Bent Sørmo, Sondre Sørli
Anfallare: Torgil Øwre Gjertsen, Flamur Kastrati, Bendik Bye, Jesper Isaksen, Krisotffer Hoven, Thomas Amang
Frånvaro: